Kadaň může v Mostě prodloužit sérii bez prohry

Jakub Coufal | 02.12.2008 | |

Kadaň může v Mostě prodloužit sérii bez prohry

V důležitém regionálním derby se Kadaň bude muset pokusit odčinit nezdar z úvodního měření sil, když domácí duel prohrála 0:2. Mimo zisku bodů musí být pro Kadaň také velice lákavá možnost prodloužení série neporazitelnosti na 5 klání v řadě. O motivaci v regionálním souboji tak je určitě postaráno. Případný triumf by Kadaňským zajistil stažení 5 bodového náskoku soupeře na přijatelnější rozdíl. Zároveň by došlo k dalšímu oddálení se ode dna tabulky. Důležitý duel začíná ve středu 3. listopadu od 17:30 v Mostě.

 

Aktuální stav kádru

Příčky zajišťující play-off si Most drží poměrně stabilně. Momentálně 10. místo v tabulce určitě není důvodem k výrazné nespokojenosti v týmu. Přesto je neustále co zlepšovat. Konkurence uprostřed vyrovnané tabulky je velká, proto se musí Mostečtí snažit získávat body při každé příležitosti. Nadějným faktem pro Kadaň je, že regionální soused se na svém ledě docela často podělí o bodový příděl se soupeři. I proto by Kadaň mohla navázat na úspěchy z minulých kol, zejména těch odehraných venku.

Dominantní postavou bodovacích statistik, která výrazně přečnívá všechny ostatní hráče, je Julius Šinkovič. Zmíněné opoře týmu se podařilo nasbírat již 24 bodů za stejný počet branek jako asistencí. Téměř o 10 kanadských bodů méně mají další útočníci Budínský a Vrtek.
Nejvýraznější postavou mezi tyčemi je po odchodu Horčičky do Brna pravděpodobně Lukáš Sáblík. Jeho vizitka obsahující úspěšnost před 93% je jasným pozdravem útočníkům Kadaně. Průměr přes 3 obdržené branky sice nepatří k nejlepším, přesto se obrana Mostu bude překonávat dosti ztěžka.

Odehraná utkání v lize

Poslední kola se v Mostě nesou v duchu bojů se soupeři ze spodní části tabulky. V těchto důležitých zápasech je samozřejmě potřeba naplno bodovat, už jen kvůli jistotě play-off. Pokud-li se podíváme na výsledky, nelze přehlédnout střídavě oblačný přísun do tabulkového hodnocení týmů. Domácí zápas s Porubou Most například zvládl, aby naopak v Benátkách či Berouně odešel z ledu poražen. Nepříjemná byla určitě i prohra na vlastním ledě s Jihlavou či drtivý triumf Havířova v aréně Panterů poměrem 6:0.

Vzájemná utkání

Doposud jediné utkání, které se odehrálo v Kadani, bylo doprovázenou střeleckou smůlou hokejistů z královského města. Kadaňští po celý duel marně dobývali posvátné území Mostu. Domácí byli aktivnějším celkem, přesto se trpělivost regionálnímu soupeři vyplatila. Plný počet bodů si Most odvezl po výhře 0:2.

Sestava z posledního utkání

Sáblík (Melichar) - Poživil, Stříteský, Charousek, Černý, Lomička - Havlůj, Machulda, Urban, Šinkovič, Budínský, Jan Bauer, Vrtek, Nedrda, Böhm
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM