Kadaň se v Mostě radovala z natažení vítězné šňůry

Jakub Coufal | 03.12.2008 | |

Kadaň se v Mostě radovala z natažení vítězné šňůry

S vidinou možného prodloužení série bez prohry na 5 klání zajížděli Kadaňští na nedaleký led do Mostu. Hosté se hned od začátku prezentovali aktivní hrou, kterou dávali jasně najevo, že se bodového přídělu jen tak nevzdají. Útočná hra přinesla Kadani dvojnásobné vedení už během 1. třetiny, kdy se postupně trefili DERFLER s KLOZEM. V prostřední části byla Kadaň mírně ukolíbána náskokem a pustila soupeře opět do hry, když snížil na 1:2. V napínavé poslední části se tak čekalo, kdo jako první zaznamená další střelecký úspěch. Zbývalo něco málo přes 10 minut a kadaňský ŠÍP zvýšil na 1:3. Domácí se přesto nevzdali a regionální derby ještě zdramatizovali v 56. minutě. Hokejisté v černožlutém zvládli i tuto situaci a v samotném závěru pojistil svou 2. brankou v zápase na konečných 2:4 opět ŠÍP. Kadaň si tak z mosteckého stadionu odvezla 3 body a zároveň se značně přiblížila svému dnešnímu soupeři v tabulce.

 
29.kolo, středa 3.12.2008
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  2:4  (0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Zíma (Heinisch), 56. Havlůj (Urban) - 10. Derfler (Freiberg), 14. Kloz (Šíp), 49. Šíp (Szakál, Balász), 60. Šíp. Rozhodčí: Hrubý - Žídek, Podrazil. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
SK HC Baník Most: Sáblík (Melichar) - Poživil, Stříteský, Charousek, Hlubuček, Černý, Lomička, Nosek, Schmidt - Havlůj, Vrtek, Machulda - Šinkovič, Budínský, Bauer - Mach, Heinisch, Zíma - Böhm, Nedrda, Urban
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Tichý) - Szakal, Kramár, Pospíšil, Mazanec, Mašek, Kloz, Zmeškal, Valský - Šíp, Balázs, Polanský - Derfler, Freiberg, Zika - Rybecký, Kajer, Pražák - Stehlík, Chyba, Ton

Komentář k zápasu

Domácí hokejisté si hned v úvodní minutě vypracovali obrovskou příležitost. Na Hanuljaka se řítil sám Havlůj, ovšem kadaňský brankář bleskurychle zareagoval, lehl na led a mosteckému forvardovi první šanci zápasu zmařil. Domácí hokejisté ale diktovali tempo hry jen přibližně prvních sedm minut.

Potom si vzala slovo Kadaň a v 10. minutě se postaral Petr Derfler o její vedoucí gól. Ocitl se nikým nehlídaný před Sáblíkovou brankou a odražený kotouč bez problémů uklidil do sítě - 0:1. Krátce na to byl dvakrát vyloučen mostecký Šinkovič a jeho druhé provinění proti pravidlům přetavili hosté ve druhou branku. Vojtěch Kloz propálil Sáblíka střelou těsně nad ledem - 0:2.

Poté začali opět přebírat iniciativu domácí, ale do přestávky se jim už snížit nepovedlo. Dočkali se až ve 25. minutě v početní převaze. Za Hanuljakova záda dostal kotouč David Zíma - 1:2. Během druhé části sice ještě dostali oba týmy výhodu přesilových her, ani jeden celek však nedokázal uspět, a tak šli hosté do kabin s těsným náskokem.

V polovině třetí třetiny hrála Kadaň 5 na 3 a v jednom z klíčových okamžiků celého zápasu nezaváhala. Valský sice nejprve trefil břevno, o pár sekund později se ale Radek Šíp dobře zorientoval v brankovišti a doklepl kotouč do sítě - 1:3.

Domácí ještě nesložili zbraně a v 56. minutě snížili opět na rozdíl jediné branky. Pomohl jim k tomu kadaňský gólman, který si srazil nahození Aleše Havlůje z rohu hřiště do vlastní branky - 2:3. V závěru se Mostečtí pokusili o power-play, ale místo vyrovnání udělali chybu v rozehrávce, kotouče se zmocnil Radek Šíp a trefou do prázdné branky stanovil konečný stav zápasu.

Jakub Mezlík
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM