Proti Vrchlabí s novými posilami

Jakub Coufal | 14.12.2008 | |

Proti Vrchlabí s novými posilami

Po 2 porážkách přichází duel s papírovým favoritem. Do Kadaně dorazí aktuálně 3. celek ligy z Vrchlabí s miniaturním odstupem na vedoucí příčku. Po nepřesvědčivých výkonech v kadaňšké obraně se v sestavě poprvé ukáže posila z Chomutova Lukáš Chmelíř. Domácí publikum bude moci poprvé na vlastní oči spatřit již dříve avizovanou útočnou posilu Gombára, který také dorazil z nedalekého Chomutova. Hokejisté z královského města dokáží s favority často sehrát velice zajímavá klání, což budou chtít dokázat i tentokrát. Duel začíná v pondělí 15. prosince od 18:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Po příjemné sérii 7 výher v řadě přišly občasné ztráty bodů, na které Vrchlabí odpovídá zpravidla šňůrami bez proher. Ta momentální čítá prozatím 4 triumfy.

Králem kanadského bodování a nejúspěšnějším nahrávačem týmu je Patrik Beck (9+16). Post nejproduktivnějšího střelce patří Roku Pajičovi (10+8). Z obranných řad vypomáhá v útoku jejvíce Aleš Vála (5+8).

Jasnou jedničkou mezi tyčemi je Tomáš Štůrala. Úspěšnost před 93% je hodně kvalitní vizitkou vrchlabského hrdiny. Při pohledu na průměr pod 2 obdržené branky na zápas zaslouží uznání i obrana z Podkrkonoší.

Odehraná utkání v lize

Jak již bylo řečeno, Vrchlabí není letos příliš zvyklé na časté prohry. Ta poslední přišla na domácím ledě na konci listopadu v duelu s Chomutovem, který dokázal zvítězit po samostatných nájezdech. Od té doby stihlo Vrchlabí získat 12 bodů během 4 kol a přerušení série určitě neplánují v zápase s Kadaní.

Vzájemná utkání

Fotbalovým výsledkem s jednou vstřelenou brankou, tak skončil první vzájemný duel mezi Kadaní a Vrchlabím. O osudu celého zápasu rozhodl ve 2. třetině Nikola Gajovský. Přestože střelecky nebylo utkání vůbec chudé, oběma týmům chyběla trocha štěstí v zakončení. Ve třetí třetině se Vrchlabí stáhlo do obrany a Kadaň nedokázala jeho obranné valy prolomit.
Ani v Podkrkonoší to nedopadlo s Kadaní o moc lépe. Po vyrovnané 1. třetině, kdy se hodně ukazovali Balázs se Šípem to vypadalo nadějně. Jenže zdání klame, ve 2. části domácí odskočili o dvě branky, na to už kadaňští zareagovat nedokázali. Šíp ještě stačil snížit, Vrchlabští však bez problému hlídali náskok. V poslední minutě Kloz kosmeticky upravil skóre na konečných 5:3.

Sestava z posledního utkání

Štůrala - Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Bendík, Jaroměřský - Gajovský, Rusnák, Beck - Fiedler, Krupka, Gengel - Tvrzník, Kříž, Látal - Mikšovský, Divíšek, Andres
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM