Kadaň se pokusí v Brně znovu překvapit

Jakub Coufal | 16.12.2008 | |

Kadaň se pokusí v Brně znovu překvapit

Kadaň nemůže jit do Brna s jiným cílem, než se pokusit zopakovat minulé loupení, když Severočeši dokázali získat 2 body. Brno v minulém kole prohrálo, musí si tedy bezpodmínečně napravit reputaci proti celku, se kterým již letos jednou zaváhalo. O tom, kdo si připíše další body do tabulkového hodnocení, rozhodne duel začínající ve středu 17. prosince od 18:00 v Brně.

 

Aktuální stav kádru

Častější výpadky zažívá Kometa v poslední době. Mimo samozřejmých výher přicházejí i prohry, kupříkladu v minulém kole v Olomouci. Brno tak momentálně nepřekypuje oslnivou formou, také proto ztratilo vedení v tabulce a musí tak čekat na zaváhání Ústí.

Nejvíce bodů v kanadském bodování má na svém kontě Michal Černý (13+15). O post nejlepšího střelce se dělí spolu s Milanem Kostourkem (13+13). Nejúspěšnějším nahrávačem je David Švagrovský (6+19).

O post brankařské jedničky se dělí dva muži. Úspěšnost pres 93% mají oba ochránci svatyně. Alexandr Hylák se navíc může pyšnit průměrem těsně nad 2 obdržené branky na zápas. Jeho kolega Luboš Horčička má průměr sice o 6 desetin vyšší, což je způsobeno angažmá v Mostě, nikoliv jeho menšími kvalitami.

Odehraná utkání v lize

Jak již bylo řečeno, během posledních kol ztratila Kometa více bodů, než na co byla v průběhu sezony zvyklá. Na obhajobu je třeba dodat fakt, že se jednalo především o venkovní zápasy. Recept na jednoho z favoritů 1. ligy našla jak Olomouc, tak třeba i Poruba. Na druhou stranu vítězství Brna byla povětšinou rozdílem třídy, o čemž se přesvědčily například celky Třebíče či Benátek.

Vzájemná utkání

V prvním utkání sezóny Kadaňští narazili na jednoho z favoritů soutěže HC Kometa Brno, dlouho hráli se zkušenějším soupeřem vyrovnaný hokej. Do vedení se dostala Kometa hodně laciným gólem a pak v poklidu hlídali potřebný náskok. Jedinou branku domácích dal Stehlík, když stahoval dvoubrankové vedení. Kadaňští nesehráli špatné utkání, ale bohužel na mužstvo, které pomýšlí na postup do extraligy neměli. Konečný výsledek 1:4 byl pro Severočechy možná příliš krutý.
Po smolném prvním utkání si Severočeši napravili překvapivě chuť v Brně. První branky se dočkali domácí, udeřili z trestného střílení. Fink se však ocitl tváří tvář Hylákovi a vyrovnal, o chvilku později si obránci Komety srazili střelu, kterou vyslal Valský a černožlutí rázem vedli. Ve druhé části se s brankami roztrhl pytel, Kadaňští vedli již o dvě branky, ale domácí stihli vyrovnat, ovšem Fink po dvaceti vteřinách vrátil hostím vedení. Brněnští opět vyrovnali, ale poslední slovo třetiny měl kadaňský Kadlec. Celou poslední část spoléhala Kadaň na zabezpečenou obranu, přesto neodolala tlaku Komety. V 53. minutě bylo vyrovnáno. Severočeši mohli ještě strhnout vedení na svou stranu pár sekund před koncem, ale Valský nedokázal z blízkosti zakončit přesně. Přesto se Kadaň radovala poslední. V prodloužení rozhodl o zasloužených 2 bodech Balázs. Konečný účet zápasu se zastavil na skóre 5:6pp.

Sestava z posledního utkání

Horčička - Křetínský, Houdek, Zubíček (C), Protivný, Kántor, Lhotský, Morava, David - Černý (A), Švagrovský, Kýhos - Sedlák, Padělek (A), Klimt - Bakrlík, Liščák, Mikšan - Haluza, Kostourek, Polodna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM