Chrudim se chystá proti Kadani na 4. vítězství

Jakub Coufal | 09.01.2009 | |

Chrudim se chystá proti Kadani na 4. vítězství

Po vydřených 2 bodech z Jihlavy přivítá Kadaň na svém ledě tým, který byl proti Severočechům zatím vždy 100%. Play-off se blíží nezadržitelnou rychlostí a je teď potřeba více než jindy zisk bodů. Ostatní soupeří také nespí a každá ztráta může mít ve finálním součtu fatální následky. Ačkoliv bude Chrudim zřejmým favoritem, musí se Kadaň pokusit konečně prolomit ledy a zlomit nepříjemnou sérii bodové impotence proti Chrudimským. Utkání začíná v sobotu 10. ledna od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

V dobrém rozpoložení se nachází celek Chrudimi po vstupu do nového roku. Po předvánočních porážkách přišla lednová série výher, která momentálně čítá 3 klání. V tabulce se Chrudim nachází neohroženě na 5. pozici, o kterou by ji pro play-off mohl připravit snad jen zázrak.

Jedničkou kanadského bodování týmu a potažmo i nejlepším asistentem je Lukáš Král (7+28). Nejlepším střelcem je pak Marek Zadina (13+20). Mezi oba borce se v součtu kanadských bodů vklínil ještě Tomáš Martinec (12+22).
Celé trio gólmanů se téměř rovnoměrně dělí o post jedničky týmu. Nejvíce zápasů (17) odchytal Martin Němec s úspěšností takřka 94%. O jediný zápas méně odchytal Lukáš Šrámek a 12 duelů mezi tyčemi má na svém kontě ještě Martin Růžička.

Odehraná utkání v lize

Jak již bylo zmíněno, na porážky s Chomutovem a Ústím před Vánoci je rázem zapomenuto. Chrudim přes svátky vyladila správnou formu a před blížícími se vyřazovacími boji je na pohodlném 5. místě, ze kterého bude patrně doufat v zaskočení jednoho týmu z vedoucí čtveřice 1. ligy. Chrudimští svoje umění nepředvádějí pouze na domácím ledě, ale i venku umějí pěkně potrápit soupeře. Kadaň si může vzít ponaučení například z Poruby či Rebelů. Oba celky nedokázaly uhájit své domácí tvrze.

Vzájemná utkání

Jako boj s větrnými mlýny působí počínání Kadaňských proti soupeři z Chrudimi. Z dosavadních 3 duelů nevzešel pro Severočechy ani jediný bodík. Nejprve se hrálo v Chrudimi, kde Kadaň po sympatickém boji podlehla 4:1. Na domácí půdě to také nebylo valné. Po 1. třetině prohrávali černožlutí o 2 branky a o osudu klání bylo takřka rozhodnuto. Kadaň prohrála 1:5 a do 3. duelu tak vstupovala s odhodláním zlomit nesympatickou bilanci. Nic naplat, ačkoliv se Kadani snaha v Chrudimi upřít nedala, přesto domácí po vyrovnaném duelu zvítězili dokonce poměrem 3:6. Hokejistům z královského města tak nezbývá než doufat, že v posledním letošním duelu 1. ligy se štěstí usměje na opačnou stranu.

Sestava z posledního utkání

Němec - Kuncl, Suchý, Šafařík, Šeda M., Toužimský, Vyskočil, Lojek - Bělohlávek, Beránek, Bláha, Král, Martinec, Semorád, Stavenský, Šeda J., Valko, Zadina, Zohorna, Žák, Klejna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM