Do Kadaně přiletí Kometa z Brna

Jakub Coufal | 13.01.2009 | |

Do Kadaně přiletí Kometa z Brna

Po vybojovaném bodu z Vrchlabí sehraje Kadaň duel proti dalšímu z favoritů celé soutěže. Do královského města dorazí momentálně 2. Kometa, která s Kadaní letos sehrává vyrovnané duely. Nelze tak zcela spoléhat na papírové předpoklady, vyrovnanou bitvu může vyhrát jakýkoli z celků. Severočechům by měla v útočných řadách pomoci také nová posila z Chomutova, Charousek. Kadaň v boji o play-off musí nutně získávat body také na svém ledě, bez ohledu na soupeře. Důležité klání začíná ve středu 14. ledna od 18:00.

 

Aktuální stav kádru

Před nedalekým play-off je Kometa na 2. místě se stejným počtem bodů, jaké má 3. Vrchlabí. V boji o pomyslnou stříbrnou příčku se tak čeká, kdo z obou soupeřů jako první zaváhá. S 3 bodovou ztrátou v poklidu číhá také Chomutov.

Nejvíce bodů v kanadském bodování má na svém kontě Michal Černý (14+18). Nejlepším střelcem je Milan Kostourek (17+14), na nejvíce branek naopak nahrál David Švagrovský (6+19).
Jedničkou týmu by měl být Alexandr Hylák s úspěšností téměř 93% a průměrem lehce nad 2 branky na zápas. Záda mu svorně kryje Luboš Horčička s úspěšností jen o něco nižší, nad 92,5%.

Odehraná utkání v lize

Po prohrách v předvánočním období nalezlo snad Brno svoji známou formu a už se opět veze na vlně vítězných zápasů. Jedinou vadou na kráse může být jasná prohra na ledě lídra prvoligové tabulky z Ústí. Naopak mezi cenné 2 body patří vítězství v Chomutově po samostatných nájezdech.

Vzájemná utkání

Kvalitní vyrovnané duely sehrávají letos Severočeši se soupeřem z druhého konce republiky. V sympatickém úvodním klání na ledě Kadaně sice černožlutí jasně prohráli, což si vynahradili právě na ledě favorita. V brankové přestřelce čítající 11 branek nakonec zvítězila Kadaň v prodloužení. Ani další utkání v 2. největším městě České republiky nevypadalo pro Kadaň dlouho zle. Hosté vedli již od 5. minuty a o body přišli až ve smolné 53. minutě.

Sestava z posledního utkání

Hylák - Zubíček, Lhotský, Morava, Křetínský, Houdek, David, Kempný, Protivný - Polodna, Padělek, Korhoň - Klimt, Liščák, Sedlák - Brabenec, Kostourek, Černý - Barklík, Švagrovský, Haluza.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM