Prohlášení manažera klubu ke změnám v mužstvu

David Nováček | 31.01.2009 | |



Vážení sportovní přátelé, fanoušci kadaňského hokeje,
dovolte mi, abych reagoval na současnou situaci, zejména na hráčské přesuny uvnitř kadaňského mužstva a přiblížil vám aktuální atmosféru uvnitř našeho klubu.

 

Před touto sezónou do našeho klubu vstoupili noví majitelé, kteří v současné době disponují 80% klubových akcií. Jejich hlavním cílem bylo ekonomicky stabilizovat náš klub, který se potýkal s finančními a možná i existenčními problémy. Noví vlastníci investovali do klubu v první polovině sezóny velké množství finančních prostředků tak, abychom klub společně stabilizovali a nemuseli se do budoucna každoročně zabývat starostmi se záchranou. Nevyzpytatelným bojům ve skupině o udržení jsme se letos vyhnuli a dokonce se nám opakovaně podařilo postoupit do osmifinále playoff, což je pro náš klub splněním základního cíle, který jsme si před sezónou stanovili.

V průběhu celé sezóny jsme výrazným způsobem spolupracovali se sousedním Chomutovem. Hráčská výpomoc z KLH Chomutov byla letos nejvyšší za posledních několik let. Již před sezónou zavítali do černožlutého dresu hráči jako Šíp, Boušek, Polanský, Valský, Indra, Szakal, Kloz, Kolarz. V průběhu sezóny pak další hráči jako Stehlík, Višňák, Mazanec, Rutta, Kůs a naposledy také zkušení borci Chmelíř, Révay, Gombár nebo krátce Charousek. Všichni tu působili formou hostování a bylo dopředu domluvené, že pokud se Kadaň vyhne bojům o záchranu, řada z nich se vrátí zpátky do mateřského oddílu. Společně s nimi si playoff, tak trochu i za odměnu, zahrají nejlepší kadaňští hráči. To se také stalo a Révay, Mazanec, Kloz, Polanský, Gombár a Charousek se z hostování vrátili zpátky do Chomutova. Společně s nimi z Kadaně odešel Balázs a Hanuljak.

Těsně před koncem přestupního termínu pak přisla finančně velice zajímavá nabídka na hostování čtveřice kadaňských hokejistů v Mostě. A protože náš klub patří mezi nejmenší v 1. lize a zajistit rozpočet na následující sezóny není vždy zcela jednoduché, rozhodli jsme se, že obchod s Mostem uzavřeme. Hráče Finka, Chmelíře, Derflera a Pospíšila jsme tedy půjčili Mostu, který bude bojovat o udržení v 1. lize.

Tím jsme ovšem rozhodně nesložili zbraně a do osmifinálového souboje proti Hradci Králové nenastoupíme jen z povinnosti. Z Chomutova jsme získali útočníka Martina Maláta a Branislava Fábryho, z druholigového Písku pak nadějného slovenského útočníka Vladimíra Nováka. Pravidelně bude nastupovat jeden z nejlepších juniorských útočníků extraligového Chomutova Jaroslav Kůs. V kádru stále zůstavají velice zkušení hráči jako Šíp, Boušek a Szakal. Mnohem více prostoru dostanou mladí talentovaní hokejisté, kteří jistě budou chtít dokázat, že i oni mohou náš klub vést tím správným směrem. Proto věříme, že ani vy – naši nejvěrnější přiznivci nesložíte zbraně a společně s námi soupeře z Hradce Králové potrápíte.

František Wágner
manažer Sportovního klubu Kadaň, a.s.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM