První ligu vyhrálo Ústí nad Labem, do extraligy nepostoupilo

David Schlegel | 05.04.2009 | |

První ligu vyhrálo Ústí nad Labem, do extraligy nepostoupilo

Hokejová první liga skončila. Jejím vítězem se stali hokejisté HC Slovan Ústečtí lvi, kteří ve finále play-off porazili 4:2 na zápasy Kometu Brno. Vítěznou branku vstřelil paradoxně brněnský odchovanec David Pazourek. V baráži stejně jako loni změřilo Ústí síly s Mladou Boleslaví. Ani tentokrát se však Ústí nepodařilo uspět, dokonce Severočeši nevyhráli ani jediný zápas a prohráli 0:4.

 
Velkou postavou série byl mladoboleslavský odchovanec brankář Marek Schwarz, který za svá záda pustil ve čtyřech zápasech pouhé dvě branky. Nejproduktivnějším hráčem baráže byl Michal Důras, který přišel do Boleslavi uprostřed rozehrané sezóny z Plzně. Ten v nejdůležitějších zápasech sezóny nastřílel čtyři branky z deseti, které v baráži dala Boleslav celkem, a navrch ještě přidal asistenci.

Hokejisté Kadaně si v závěru zajistili jistotu v předkole play-off. Tam postoupili z 11. příčky. V boji o postup do čtvrtfinále podlehli ve čtyřech zápasech HC VCES Hradec Králové a v konečné účtování obsadili 12. příčku.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM