Na úvod letní přípravy se asistentu Rechovi hlásilo osmadvacet hráčů

Ondřej Kubát | 30.04.2009 | |

Na úvod letní přípravy se asistentu Rechovi hlásilo osmadvacet hráčů

K a d a ň - Až tuto středu zahájili letní přípravu hokejisté prvoligové Kadaně. Místo Martina Pešouta vedl první dvě tréninkové dávky asistent trenéra Jiří Rech. Vedení Kadaně mezitím usilovně shání hlavního kouče pro příští sezónu. Jiřímu Rechovi se na úvodním srazu hlásilo osmadvacet hráčů. Zatím mezi nimi chyběl útočník David Balázs, který by se měl k týmu připojit až v pondělí. Právě v tento den absolvují hokejisté vstupní testy. „Tréninky na suchu nás čekají do 20. června,“ přiblížil plány kadaňských asistent Rech.

 

Tento týden jste zahájili letní přípravu. Jak probíhá, co už jste měli na programu?
Začali jsme ve středu. Zatím to byly jenom takové lehké tréninky, aby si hráči zvykli, aby věděli, co je čeká. Spíše to bylo takové rozkoukávání se. Hráči šli do posilovny. Včera jsme zkoušeli nějaké starty, pak hry. To bylo všechno zatím. Od pondělka začneme, to nás čekají testy. No a v úterý už budeme trénovat v těch objemech, jak bychom chtěli.

Jakože jste začínali tak pozdě? Ostatní prvoligová mužstva už trénují delší dobu...
Bylo to takhle naplánováno trenérem Pešoutem. Já jsem bohužel nemohl dřív, protože jsem byl v Londýně. Přiletěl jsem až v úterý, takže jsme mohli začít trénovat až ve středu.

Jak vypadá váš kádr? Kolik hráčů se zapojilo do přípravy, případně kdo je v mužstvu nový?
Dneska bylo na tréninku osmadvacet hráčů, z toho tam jsou tři junioři plus gólman z juniorů. Ještě tam nebyl Balázs, ten by měl přijít v pondělí. Takže počítám, že asi sedmadvacet lidí by mělo být v přípravě. Tedy bez brankářů.

Máte nějaké posily? Nebo případně očekáváte příchod někoho v nejbližších dnech?
Jako obránce je tam Libor Hlubuček, v útoku je tam pak právě David Balázs jako staronový hráč. V kádru zůstává i Radek Šíp, Ladislav Boušek, také Tomáš Polanský vepředu, pak Vladislav Vrtek a Jakub Bauer. To je tak všechno. Vzadu to bude víceméně jako loni.

Narychlo jste musel převzít mužstvo vy, protože z angažmá Martina Pešouta z rodinných důvodů sešlo. Nebyl to pro vás problém?
No on se stále hlavní trenér hledá. Já začnu tu letní přípravu a uvidíme, jestli pan Veverka už třeba dneska nebo zítra sežene nějakého kouče. Tedy ne „nějakého“, musí to být samozřejmě někdo, o kom má pan Veverka představu, že by mohl trénovat Kadaň. V nejbližších dnech by se k nám měl připojit a připravovat mužstvo.

To jméno by mělo být ohlášeno údajně příští týden. Nemáte už třeba nějaké náznaky, kdo by to mohl být?
Ne, ještě nic nevím. Dneska jsem mluvil s panem Veverkou. Říkal mi, že má nějaké jednání a že mi dá kdyžtak vědět.

A co teď očekáváte od vašeho působení v Kadani. Budete si muset zvykat na nového spolupracovníka jako hlavního kouče. S Martinem Pešoutem jste už byli z Chomutova sehraná dvojice...
No já myslím, že to nebude velký problém. V tom hokeji se pohybuji už nějaký ten pátek. Ta Kadaň, když to tak vezmeme, je v tom 3K, takže by měla vychovávat nějaké mladé kluky. Proto jsme zapojili do přípravy už tři juniory s tím, že jsou výhledově další tři s Chomutovem zapojeni do přípravy. Ti by se k nám asi měli připojit. Uvidíme. Nemůžeme to hrát jenom na mladé, jako to hrál letos Most. Takže jsme v kádru nechali právě ty starší zkušené hráče, vedle kterých by ti mladí měli vyrůst.

Vraťme se k přípravě. Co všechno máte naplánováno na nejbližší dny? Plánujete nějaké soustředění?
Soustředění zatím neplánujeme. Já bych to ale kdyžtak viděl na druhou polovinu června. Možná to bude, možná ne, uvidíme. Musíme počkat na nového trenéra a nějak se na tom dohodnout. Zatím jsme to neplánovali. Co se týká nejbližších dnů, tak v úterky a čtvrtky trénují hráči dvoufázově, v pondělí je čekají vstupní testy a středy mají jednofázově.

Do kdy budete trénovat na suchu?
Do 20. června. Myslím, že 27. července bychom měli jít na led.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM