Přesvědčilo mě, že v Kadani to je velice perspektivní, říká Leo Gudas

Ondřej Kubát | 25.05.2009 | |

Přesvědčilo mě, že v Kadani to je velice perspektivní, říká Leo Gudas

K a d a ň – Velmi narychlo muselo vedení kadaňského klubu shánět hlavního trenéra pro A mužstvo. Z angažmá původně domluveného exchomutovského Martina Pešouta z rodinných důvodů sešlo. A tak mužstvo převzal na přelomu dubna a května asistent Jiří Rech. Hned o týden později se však k mužstvu jako hlavní trenér připojil Leo Gudas. Muž, který se v loňské sezóně podílel z pozice asistenta na záchraně Mladé Boleslavi v extralize. „Dělal jsem asistenta už dlouho. A toto mě oslovilo – dělat hlavního trenéra,“ vysvětlil nový kouč Kadaně.

 

Vše se seběhlo velmi rychle. Během několika dní sehnal předseda představenstva, Bc. Jaroslav Veverka, nového kormidelníka. „Přesvědčilo mě to, že budu dělat hlavního trenéra. To je jedna věc. A také to, že je to tady v Kadani velice perspektivní. Máme vlastně za úkol vychovat hráče pro naše první mužstvo, kterým je Chomutov,“ uvedl Gudas. Ten nastoupil do rozjetého vlaku. Přípravu totiž několik dní vedl jeho asistent Jiří Rech: „Ta příprava určitě ještě nebyla úplně rozjetá. Já jsem přišel skoro na začátek,“ kontroval Leo Gudas.

Kadaň se v posledních letech pohybuje tradičně spíše v dolní polovině tabulky. Klub má však jiné ambice, než jen vyhrávat: „Vychovávat mladé hráče s perspektivou pro naše první mužstvo, tedy pro Chomutov, a zároveň být jako záloha,“ vysvětloval Gudas. Klub z Kadaně tak dá příležitost i mladým juniorům, kteří se mohou otrkat v seniorské soutěži a získat tak spoustu zkušeností: „To uvidíme právě v té přípravě podle toho, jak budou hrát. My teď potřebujeme docílit toho, aby junioři hráli ve své soutěži dobře. V případě, že to bude v pořádku, tak u nás může z té juniorky hrát i více hráčů,“ nastínil trenér Kadaně plány do budoucna.

Hokejisté už tři týdny dřou. Neoblíbená letní příprava je v plném proudu. „Máme v přípravě čtyřiadvacet hráčů, protože gólmani se připravují sami, ti mají vlastního trenéra. A já jsem s hráči spokojen. Jaké posily budou, to nevím. Záleží samozřejmě na Chomutovu, protože ten má v přípravě dost hráčů. Kdo sem potom přijde na rozehrání, to rozhodne Radim Rulík. Ale pár hráčů sem určitě přijde,“ prozradil bližší detaily spolupráce s Chomutovem Gudas.

Letní příprava. To je část sezóny, kterou málokterý hokejista zbožňuje. „Už máme za sebou tři týdny docela tvrdé přípravy. Vrcholem by mělo být příští týden soustředění na kolech. Jedeme na Boží Dar.“

V létě pak na mužstvo čeká jedenáct přípravných zápasů. Kromě ruského Orenburgu jsou však na programu zápasy jen s prvoligovými soupeři a s jedním druholigovým. „Já jsem s nimi spokojen. I když bych rád měl v přípravě alespoň jeden zápas s extraligou. Jenomže tam se bohužel nedostaneme, protože oni mají ten Tipsport Cup,“ trochu mrzelo Leo Gudase.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM