Kadaň zažije první derby

Jindřich Poledna | 03.10.2004 | |

Kadaň zažije první derby

V pondělním vloženém kole se přijede na kadaňský zimní stadion představit silný celek Ústeckých lvů. Náš severočeský rival patří k týmům s největšími rozpočty v první lize. O svých cílech nenechává nikoho na pochybách, v létě ještě víc Ústí posílilo svůj kádr, nechalo zrekonstruovat svůj stadión a pomalu připravuje své diváky na realizaci snu – postupu na extraligy.

 
Nutno říci, že se Ústí nadmíru daří. S dvaceto body je na třetím místě tabulky, na vedoucí duo České Budějovice - Chomutov ztrácí pouze jediný bod. Ústí mohlo být dokoncem lídrem ligy, jenže v sobotu doma nešťastně podlehlo 2:3 dalšímu favoritovi ligy – Českým Budějovicím. Přestože domácí vedli po první třetině o jednu branku, jihočeši dokázali skóre otočit. Na jejich vítězství měli hlavní podíl posily z NHL Radek Dvořák a Václav Prospal.

Lvům se na ledě souperě daří. Prohráli pouze v prodloužení v Mladé Boleslavi, remizovali v Ostravě, vítežství slavili na ledě Opavy, Hradce Králové a Třebíče. Až na poslední utkání byli stoprocentní i ve své Lví aréně.

Nejlepším střelcem Lvů je Jan Švík, který v devíti utkáních zaznamenal pět branek. V čele kanadského bodování jsou Vítězslav Jankových a Daniel Hodek – shodně se 6ti body za 4 branky a 2 asistence. Statečně jim sekunduje i Petr Jelínek (4+1). V obraně si 4 body za připrávky připsal Aleš Vála, tři body mají také David Mazanec a exkadaňský Ondřej Kříž.

Loňská utkání proti Ústí nedopadla pro Kadaň zrovna nejhůř. V prvním měření sil porazila Kadaň Lvi 3:2, v Ústí prohrála 3:4. V nadstavbové části se oba celky již nepotkaly. Pondělní utkání začíná v 18 hodin. Kadaň bude mít problémy opět s obranou. V posledním utkání se totiž zranil Martin Kivoň a jeho léčení si vyžádá minimálně 4 týdny. Dalším marodem je Ondřej Staněk, jehož rameno ho zřejmě do utkání proti Ústí s největší pravděpodobností také nepustí.

Předpokládané sestavy:
SK Kadaň: Jež – Klaus, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Kameš, Vobořil, Pospíšil – Stavenský, Kuchler, Polanský – J. Polák, Hlusička, Kajer – Žák, Jabrocký, Postl – Pelán, Derfler, Kreuzman – Tvrdek.

HC Ústečtí Lvi: Sáblík – Mazanec, Pavlas, Kudrna, Kočí, Drábek, Kríž, Kubeš, Vála – Hodek, Koudelka, Jelínek – Fink, Pazourek, Švík – Kudrna, Sýkora, Jankových – Přeučil, Lipina, Buďa.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM