Osobní ambice už nemám, snad jen být zdravý, usmíval se zkušený David Balázs

Ondřej Kubát | 14.07.2009 | |

Osobní ambice už nemám, snad jen být zdravý, usmíval se zkušený David Balázs

K a d a ň – Pro fanoušky Kadaně to byla skvělá zpráva. Když pětatřicetiletý útočník s bohatými zkušenostmi z nejvyšší soutěže podepsal na severu Čech smlouvu, zaradovali se. V černo-žlutém dresu bude příští dva roky brázdit prvoligová kluziště David Balázs. A to i přesto, že měl řadu nabídek odjinud. „Hodně se do toho zapojil Jaroslav Veverka. Přemluvil mě, dohodli jsme se na podmínkách,“ vysvětlil, proč zůstává v Kadani.

 

Loni si Balázs připsal v kadaňském dresu devětadvacet kanadských bodů. Kromě toho stihl devět zápasů za Beroun a čtyřikrát vypomohl partnerskému Chomutovu v play-off. Po úspěšné sezóně logicky přišly nabídky z jiných klubů. David Balázs však podepsal Kadani: „Dostal jsem smlouvu na dva roky, to byl také hlavní důvod. Vedení by také chtělo, abych třeba v budoucnu trénoval nějakou mládež,“ vyjmenovával důvody svého rozhodnutí. „A zůstal tady Radek Šíp, s ním se kamarádím. Jezdíme spolu každý den domů. Hlavně to máme z Litvínova kousek,“ dodal.

Cíl Severočechů je udržet se v první lize. Balázs však tuší, že by ambice mohly být vyšší: „Hlavní úkol je se udržet. Alespoň tohle říkalo vedení. Ale já si myslím, že se dostaneme do play-off. A tam bychom mohli něco udělat,“ doufá. Pro Balázse je důležitá týmová spolupráce. Zkušený je na to dost. „Osobní ambice nemám. Snad jenom být zdravý, aby ta sezóna dopadla minimálně jako loňská,“ smál se.

Po odchodu Martina Pešouta převzal kadaňské hokejisty narychlo Leo Gudas. „Musím říct, že jsem spokojený maximálně. Oba trenéři jsou přátelští, dobří do kabiny. Ale samozřejmě všechno ukáže až čas, až budeme na ledě,“ chválil Balázs nové trenérské duo Gudas – Rech.

Kadaňští hokejisté už za sebou mají suchou přípravu, která byla velmi náročná. Nejneoblíbenější část sezóny se však Balázsovi celkem líbila: „Hodně jsme hráli hry. Třeba fotbal, házenou. Jezdili jsme na kole, byli jsme na soustředění. Bohužel jsem si ve druhém týdnu natrhl sval, takže jsem nějakou dobu netrénoval. Příprava byla sice náročná, ale dalo se to zvládnout díky tomu, že se hodně věcí probíhalo formou her. Takže ten trénink hráče bavil,“ podotkl. Na otázku, zda byli trenéři na své svěřence přísní, odpověděl Balázs s úsměvem: „Myslím si, že jsem zažil horší přípravy.“


"Plekanec je výborný kluk, ale in-line hokej mu moc nešel"

David Balázs se před pár dny vrátil z italského Varese, kde se uskutečnilo mistrovství světa v in-line hokeji organizace FIRS. Česká reprezentace tam nakonec získala bronzové medaile, když v semifinále nestačila na Spojené státy. „Na rovinu musím říci, že jsme čekali, že mistrovství vyhrajeme. Ale pak jsme byli rádi za ten bronz. Na Američany jsme prostě neměli,“ přiznal Balázs, který bere hokej na kolečkových bruslích jako skvělou přípravu na sezónu. „Už to hraji nějakých deset let. Je to pro mě příprava.“

Na Balázse však čekal na šampionátu jiný zážitek. V jedné lajně si zahrál po boku slavného útočníka Montreal Canadiens Tomáše Plekance: „Myslím, že je to výborný kluk, ale in-line hokej mu moc nešel. On to totiž hrál potřetí v životě,“ vysvětlil. Vlastně se tam bral kvůli jménu a taky kvůli tomu, že měl v týmu kamarády. Ale jinak je to opravdu dobrý kluk. My jsme spolu měli hrát celé mistrovství, ale já jsem měl nějaké zdravotní potíže a první dva zápasy jsem nehrál. Na poslední zápas jsme hráli spolu v lajně,“ pochlubil se Balázs, který se už pomalu ale jistě připravuje na tréninky na ledě. Už třetího srpna hraje Kadaň přátelský zápas s Orenburgem.

FOTO: Dalibor Kachlík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM