Rekonstrukce ledové plochy

Miroslav Lučan | 18.07.2009 | |

Rekonstrukce ledové plochy

V období letní přípravy probíhá na kadaňském stadionu rekonstrukce. Postupně byl vyměněn chladící systém, ledová plocha a mantinely. V Kadani se tak budeme pyšnit užším kluzištěm, které má rozměry 58x28 metrů. Plocha nyní bude víceúčelová. Po ledním hokeji se zde bude moci hrát například tenis, volejbal, ale zejména i inline hokej. Ke konci loňské sezóny proběhla přestavba i šatny A-týmu. V současné době hráči mají dovolenou. Prodělali náročnou letní přípravu, s jejíž vysledky byli trenéři velmi spokojeni. V této době veškeré práce na zimním stadionu finišují, neboť koncem července začíná druhá fáze letní přípravy - příprava na ledě. Do té doby musí být vše dokonale připraveno.

 
Nákladná rekonstrukce vypukla v dubnu tohoto roku. Po demontáži mantinelů, které město plánuje použít na nějakém víceúčelovém hřišti začala rekonstrukce chladícího zařízení ledové plochy. Postupně bylo vyměněno několik kilometrů trubek, které vytváří síť pod ledovou plochou.

Poté úspěšně proběhla zkouška těsnosti potrubí a začalo lití betonové plochy, která slouží jako podklad pro led. Betonování probíhalo nejnovější technologií a vyhlazení betonu probíhalo pomocí vznášedel.

Po vytvrdnutí betonu byly namontovány nové mantinely a ochranné plexiskla, v současné době probíhá lajnování a nákres reklam.

Rekonstrukce šatny probíhala již v závěru loňské sezóny, ve které došlo ke zvětšení týmového zázemí. Hráči nyní přímo v šatně mají k dispozici bazén s vířivkou, finskou saunu a masážní prostory.

Celé chladící zařízení je nyní již plně automatické a "ledaři" budou mít tak velmi ulehčenou práci. Rekonstrukci téměř celou financovalo město, částí se podílel i klub a dosáhla tak výše cca 18 milionů Kč.

Nyní doufejme, že nová ledová plocha přinese i velkou dávku štěstí nejen A-týmu, ale i všem ostatním věkovým kategoriím SK Kadaň.

První utkání na nové ledové ploše sehraje A-tým 11.8.2009 s celkem HC Benátky nad Jizerou.

Další foto na jdete ve fotogalerii.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM