Je to pro mě velká výzva, chci se vrátit zpět do dobré formy, hlásí gólman Kamil Jarina

Ondřej Kubát | 21.07.2009 | |

Je to pro mě velká výzva, chci se vrátit zpět do dobré formy, hlásí gólman Kamil Jarina

K a d a ň – Tento pátek oslaví třiatřicáté narozeniny. Tento měsíc znovu po roční pauze vyjel na led. Řeč je o brankáři Kadaně, Kamilu Jarinovi, který před rokem přerušil svou hokejovou kariéru. Poté, co mu Brno vypovědělo čerstvě podepsanou smlouvu kvůli zatajenému zranění třísel, se Jarina vydal do Austrálie. Studoval tam angličtinu, cestoval. A také nabíral novou chuť do hokeje. „Důležité je pro mě zdraví a chuť. A oboje mám,“ říká měsíc a půl před startem první ligy.

 

Kamil Jarina působil naposledy v Brně. Pro svůj návrat na kluziště však zvolil prvoligovou Kadaň, kde utvoří duo s Lukášem Hronkem: „Chtěl jsem chytat. Hokej mi chyběl, rok jsem vlastně nechytal. Takže jsem se rozhodl pro Kadaň, protože je blízko. Už jsem tady v minulosti také chvíli působil, proto jsem se rozhodl pro tuto variantu,“ vysvětlil. Přiznal také, že jednal i s jinými kluby: „Bavili jsme se ještě s Mladou Boleslaví nebo v Budějovicích s Táborech, že bych tam nějak pendloval. Ale nakonec jsem se rozhodl pro Kadaň.“

Před rokem podepsal Jarina dvouletou smlouvu v Brně. Měl chytat v Kometě, která bojovala o postup do extraligy. Když už to vypadalo, že vše půjde podle plánu, stala se nečekaná věc. Vedení brněnského klubu smlouvu rozvázalo kvůli údajně zatajenému zranění třísel Kamila Jariny. „Tam toho bylo víc, nejenom třísla. Už jsem ale zdravotně v pořádku,“ nechtěl se pitvat v nepříjemné kauze.

Na to se Jarina rozhodl přerušit kariéru a odcestoval do Austrálie. U protinožců se zdokonaloval v angličtině. „Chodil jsem tam na školu, učil jsem se anglicky. A taky jsem hodně cestoval, jak po Austrálii, tak také po Novém Zélandu,“ popsal rok na druhé straně zeměkoule Jarina. V prvních měsících ho dokonce ani český hokej moc nezajímal, zklamání spravil až čas. „Ze začátku jsem český hokej vůbec nesledoval, protože jsem z těch věcí byl zklamaný. Ale časem mi to začalo chybět a play-off už jsem sledoval,“ přiznal.

Austrálie rozhodně není hokejovou zemí, a tak si Jarina musel najít jiný druh zábavy: „Chodil jsem tam na školu, kde byla spousta Brazilců a takových podobných národností, které umí hrát fotbal. Takže jsem tam hrál fotbal,“ podotkl. Ovšem teď, po roční přestávce, se zkušený gólman vrací na česká prvoligová kolbiště mezi tyče. Tento týden se připravuje v partnerském Chomutově: „My teď máme v Chomutově brankářské tréninky. Gólmani z Kadaně a Chomutova teď trénují dohromady,“ popsal svůj program. Teprve potom se uvidí, co bude dál.

Jelikož Kamil Jarina podepsal kontrakt v Kadani až na začátku července, nestihl proto celou suchou letní přípravu. „Připravoval jsem se individuálně, je to taková klasika. Už jsem se takhle připravoval několik let, takže to pro mě problém nebude. Důležité je pro mě zdraví a chuť. A to mám,“ ubezpečuje fanoušky. Jedním dechem však dodává: „Nebude to jednoduché, naopak to budu mít těžké. Ale musím se s tím poprat. Je to pro mě velká výzva, chci se vrátit zpět do dobré formy,“ burcuje.

Už v pondělí 3. srpna vyjede Kadaň k prvnímu přípravnému zápasu na ledě Orenburgu. Cíle nové kadaňské akvizice pro soutěžní ročník 2009/2010 jsou jasné: „Samozřejmě se budu snažit chytat co nejlépe v Kadani. Budu tam cítit určitě zodpovědnost za své výkony.“ Samotná první liga startuje 12. září. Severočeši jedou na led Havlíčkova Brodu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM