Přichází boj o dno tabulky

Jindřich Poledna | 23.09.2009 | |

Přichází boj o dno tabulky

Souboj aktuálně dvou posledních týmů ligy se odehraje na zimním stadioně v Hradci Králové. Domácí Energetici bodovali až v posledním kole, kdy si přivezli bod po nevydařených nájezdech z Havlíčkova Brodu. Nelichotivá poslední pozice východočeského celku je překvapivá, hradečtí mají minimálně čtvrtfinálové ambice, ale je nutno poznamenat, že těžký los jim v prvních dvou kolech přisoudil silné soupeře - Chomutov a Jihlavu. Zápas začne ve středu 23. září netradičně od 19:00. Kadaňští fandové jej mají možnost sledovat prostřednictvím onlinu.

 

Kádr VČES Hradec Králové:

Trenéři Jiří Mička s Jiřím Slabým pokládali relativně zkušený tým, který stojí na pevné kostře předchozích sezón. Mladí hráči mají možnost rozehrání v Trutnově a východočeši toho s radostí využívají. Druholigový klub tak pomáhá především mladým nadějným hráčům v přechodu z juniorského hokeje mezi seniory.

Při pohledu na kádr Hradce je jasné, že největší slabiny bude mít především v obraně. Branku bude hájit zkušený Filip Luňák, který bude pro tým jistě velkou oporou, pokud nebude mít opět problémy se zdravím. Pro přehlednost je níže uveden výčet příchodů a odchodů z oficiálních stránek klubu.

ODCHODY:
Vladislav Koutský - Pardubice
David Nedorost - Tábor
Tomáš Burian - Německo
Daniel Zápotočný – konec hostování
Bořek Sláma - neznámo
Pavel Suchý - neznámo
Martin Filip - Vrchlabí

PŘÍCHODY:
Ondřej Hruška - Liberec
Jaromír Florian – Havlíčkův Brod
Jaroslav Jágr – Mladá Boleslav

Příprava celku HC VČES Hradek Králové:

Hradec si během přípravy zahrál pohár, měl tak přípravu s extraligovými celky. Prohrál v Plzni a s Budějovicemi, avšak si připsal skalp Sparty. Ke konci přípravy začaly výsledky vypadat již mnohem lépe. Výhra nad Grenoblem 6:4, v Benátkách 5:0 a závěrečné získání sebevědomí 12:3 odnesl Trutnov.

Vzájemné duely s Kadaní:

V loňském ročníku se Kadaň setkala s Hradcem v základní části jen 2x. A vždy zvítězil domácí tým (3:0 a 3:2). Týmy se znovu potkaly až v prvním kole playoff. Tam uspěl jednoznačně Hradec 3:1 na zápasy, Kadaň se střelecky trápila. Jediné vítězství zaznamenala na své ledě ve třetím zápase, kdy vyhrála 5:2. Ostatní utkání prohrála 1:4, 2:3 a 2:4.

Vstup Hradce do nové sezóny:

Východočechům se stalo přesně to, co nechtěli. V 1.kole prohráli v Chomutově 2:4, doma se nechali zdecimovat Jihlavou 1:5. Po dvou silných soupeřích čekal na Hradec houževnatý a doma těžko porazitelný tým Rebelů. Hradci se podařilo získat bod za remízu 4:4 po šedesáti minutách.

Sestavy z posledních utkání:

HC VČES Hradec králové:
Luňák - Filip, Karlíček, Pánek, Hendrich, Táborský, Spudil, Pazdera, Seidl - Fořt, Roubík, Kadlec, J. Hruška, Koudelka, Volráb, Kubišta, Florián, Moskal, Březina, Budínský, O. Hruška.

SK Kadaň:
Hronek - Ťupa, Hlubuček, Spitzer, Szakal, Višňák, Knyazev, Zmeškal, Schmidt, Malát, Kadlec, Fábry, Gombár, Šíp, Boušek.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM