Kadaň se pokusí prolomit střeleckou smůlu

Jakub Coufal | 25.09.2009 | |

Kadaň se pokusí prolomit střeleckou smůlu

Po 4 kolech pouhý jediný bod zajišťuje Kadaňským nepopulární poslední místo v tabulce. Šanci pozměnit nepříjemnou situaci budou mít Severočeši v 5. kole 1. ligy, kdy se představí na svém ledě proti staronovému účastníku ligy. Do Kadaně přijede s nadšením a euforií hrající tým Salith Šumperk. Draci zatím získali 4 body a pohybují se v bezpečných vodách středu tabulky. Kadaň se plným bodovým ziskem může dotáhnout na svého soupeře, proto nelze požadovat žádný jiný výsledek, než triumf černožlutých. Duel o sebevědomí a získání střelecké formy se hraje v sobotu 26. září od 17:00 v Kadani.

 

Kádr Šumperku:

Letošní sezóna začala Šumperským poměrně brzy. Pouhý den po návratu do 1. ligy bylo vedením oznámeno, že okamžitě začíná sezóna nová. Důkazem bylo prodloužení vložené důvěry do hlavního trenéra, kterým zůstal Jiří Režnar. Post asistenta přeci jen změn dostál, dvojici na pozici kormidelníků týmu doplnil ještě týž den večer Jiří Žůrek.

O trenérech tedy bylo rozhodnuto ještě do konce dubna, přesto představitelům klubu začala snad ještě těžší práce v podobě vytvoření kvalitního týmu pro blížící se ligový ročník. Po podepsání smluv se současnými hráči typu Martina Ambruze, který patřil ke hvězdám 2. ligy, přišla řada i na nové tváře. Jako první se do kádru Šumperku podíval zkušený Miroslav Barus. Fanoušci byli bezesporu potěšeni i příchodem staronového útočníka Radima Antonoviče, který dorazil z Polska.

Mimo příchodu dalších posil se v létě udála další podstatná zajímavost. Dlouho se mluvilo o paktování spolupráce s třineckými Oceláři, až došlo k podpisu oficiální smlouvy, která specifikuje vzájemné vztahy mezi oběmi severomoravskými kluby. Obdobný případ spolupráce začíná být v dnešním hokeji moderní, proto zmíněná spolupráce nikoho z klubů 3K nezaskočí.

Příprava celku Salith Šumperk:

Výtečný rozjezd týmu po úvodní prohře byl zastaven až po sérii 4 výher v řadě. Šlehavé plameny Draků pocítili už v parném létě například Panteři, Jestřábi či celky z Olomouce a Opavy. Na druhou stranu je nutno zmínit, že všechny zmíněné týmy si v průběhu přípravy vyzkoušely i opačný výsledek s méně příjemným koncem pro Šumperk.

Draci si letní zápasové snažení zpestřili 2 zahraničními zástupci. Nejprve doma přetlačili klub s názvem JKH Czarne Jastrzębie-Zdrój, když těsně zvítězili poměrem 5:4. Další mezinárodní duel již tak plně úspěšný nebyl. Celek Grenoble Métropole Hockey 38 dokázal na šumperském ledě uhrát remízu 3:3.

Vstup dráčků do nové sezóny:

Poměrně těžký los patrně způsobil, že po 4 odehraných štacích mají Moravané na svém kontě pouhé 4 body za jednu výhru a prohru na nájezdy. V úvodním klání Draci nestačili na složitého soupeře ze Znojma, které jasně zvítězilo 5:1. Další střetnutí se sice hrálo už na ledě Šumperku, avšak soupeřem byl ambiciózní Chomutov. V přetlačované a těžké bitvě nakonec 3 body urvali hosté po těsném triumfu 1:2. Jediná dosavadní výhra tak přišla možná překvapivě na ledě Jihlavy, kde bylo k vidění 11 branek, přičemž o branku více vstřelili právě Draci. V dalším utkání se Šumperští pokusili potvrdit bodový příděl, což se jim na domácím kluzišti povedlo jen z části. Proti dobře hrajícím hokejistům Brodu dokázali urvat bod po prohře v nájezdech.

Sestavy z posledních utkání:

Salith Šumperk:
Vojtek - Rimmel, Holík, Sedlák, Rangl, Ondráček, Vosátko, Novajovský - Pavelek, Barus, Hašek - Ambruz, Hulva, Antonovič - Meluzín, Podešva, Steber - Noga, Hampl, Orsava - Pekr.

SK Kadaň:
Závorka - Ťupa, Hlubuček, Schmidt, Szakal, Višňák, Knyazev - Malát, Kadlec, Fábry, Gombár, Šíp, Boušek, Balázs, Charousek, Pražák, Kuběna, Bauer, Indra.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM