Kadaň porazila Duklu v prodloužení

Petr Sedlák, Jindřich Poledna | 14.12.2009 | |

Kadaň porazila Duklu v prodloužení

Kadaň neodjíždela na poslední zápas základní části do Jihlavy jako favorit. Přesto by jí body z Vysočiny vynesly tabulkou vzhůru. A hra tak od začátku vypadala. Hrál se nezajímavý hokej plný nepřesností, kde se domácí snažili tvořit, ale Kadaň bourala veškeré jejich snahy již ve středním pásmu. Vedení se v polovině utkání ujali černožlutí hosté, když Ton využil přesilovou hru. Domácí i ve třetí třetině naráželi na dobrou obranu Kadaně a výtečného Jarinu. 35 vteřin před koncem 3.třetiny Dukla vyrovnala při powerplay, když předtím nedala Kadaň gól do prázdné branky domácích. V prodloužení rozhodl o 2 bodech pro Kadaň David Balász.

 
30.kolo, pondělí 14.12.2009
HC Dukla Jihlava - Sportovní klub Kadaň  1:2p  (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 60. Hodek (Haluza, Rytnauer) - 30. Ton (Zmeškal, Freiberg), 64. Balász (Bauer). Rozhodčí: Petružálek - Bertlík, Jílek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1371. Střely na branku: 45:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
HC Dukla Jihlava: Benda - Ficenc, Malena, Dobrovolný, Staněk, Chvátal, Takáč - Hodek, Hubáček, Čachotský - Bezděk, Dušátko, Rytnauer - Pitule, Mareš, Haluza - Polcar, Zeman, Hrbatý
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Schmidt, Szakal, Spitzer, Rutta, Zmeškal, Hlubuček, Hartmann - Balász, Bauer, Boušek - Polanský, Šíp, Trochta - Mužík, Ton, Freiberg - Malát, Charousek, Kloz

Komentář k zápasu

V úvodu tohoto utkání se hra přelévala z jedné strany na druhou, nebyly k vidění žádné vážnější situace. Bylo však patrné, že se oba týmy snaží hrát již od začátku zápasu s patřičnou tvrdostí a bojovností. První vetší příležitost skórovat měli jihlavští hráči v průběhu 16. minuty, kdy Hodka našel přesnou přihrávkou Hubáček, ten však hostujícího Jarinu z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Dukla si před koncem první třetiny vytvořila několik šancí, do šaten se však odcházelo za bezbrankového stavu.

Hned na začátku druhé třetiny se hra znatelně zrychlila. Nejprve si Pitule vyměnil dvě rychlé přihrávky s Marešem a poté natrefil z blízkosti gólmana Jarinu. Na druhé straně se před Bendou ocitl kapitán hostujících Šíp, ten se však zalekl situace a netrefil bránu. Prvního zásahu se dočkali hosté. V 30. minutě zápasu se Karel Ton dostal zpoza brány až před Bendu a skóroval – 0:1. Domácí hráči měli ke konci druhé části obrovskou příležitost srovnat stav utkání. Hodkova střela po brankářově zákroku letěla do brankové konstrukce, od které se odrazila ven do hřiště.

Jednu z do té doby největších šancí měl v 48. minutě Rytnauer. Sám před gólmanem pouze posouval puk do branky, ale hostující Jarina pohotovým zákrokem zabránil vyrovnání. Dvě minuty před koncem jihlavské duo trenérů odvolalo z brány Marka Bendu. Zázračné vyrovnání přišlo v čase 59:25, a to z hole kapitána týmu Daniela Hodka – 1:1.

O výsledku zápasu základní hrací doba nerozhodla, a tak se zápas přesunul do prodloužení. Ve čtvrté minutě prodloužení samostatným průnikem rozhodl David Balász – 1:2. Diváci navzdory nepříznivému stavu zápasu vytvořili příznivou atmosféru, na HZS v Jihlavě si na tento duel našlo cestu 1371 diváků.

Petr Sedlák

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (Kadaň): „Pro mě je to těžké hodnocení. Mohli jsme urvat tři body, nakonec máme dva. Jeli jsme sem s tím, že tu chceme bodovat, což se nám podařilo. Hokej nebyl až tak pěkný, ale dnes se to bohužel na krásu nehraje, protože jsme tam, kde jsme a potřebujeme každý bodík."

Patrik Augusta (Jihlava): „Musím souhlasit s tím, že to nebyl hokej na krásu. Byl to spíš boj a čekalo se na první gól, který vstřelil nakonec soupeř. Kadaň to potom zavřela a pro nás bylo hrozně těžké se prosazovat. Velmi dobře bránili, dobře jim chytal brankář, navíc si myslím, že jsme neměli dnes ani moc štěstí, že by se k nám třeba odrážely puky. Těsně před koncem jsme byli v takzvané klinické smrti, když měl soupeř prázdnou bránu a Jirka Dobrovolný to parádně chytil. Potom jsme urvali bod. Hrači pro ten bod pracovali tvrdě. Soupeř byl kvalitní. Jeho poslední výsledky to potvrzují. Bylo to bojovné utkání a v prodloužení jsme potom vsadili na to, že to zkusíme, nevyšlo to, ale jsme rádi aspoň za bod."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM