Kadaň v Ústí neselhala, přesto body neveze

Jakub Coufal | 20.01.2010 | |

Kadaň v Ústí neselhala, přesto body neveze

K a d a ň - Několik zápasů před koncem základní části 1. ligy museli Kadaňští odjet bojovat o body na led lídra soutěže do Ústí nad Labem. Lvi se role favorita zhostili obstojně, po většinu klání kontrolovali vývoj střetnutí. Přesto se hráči Kadaně nehodlali smířit s papírovým údělem a ještě několik minut před koncem drželi se soupeřem krok v podobě jednobrankové ztráty. Domácí pak dokázali dvojicí branek definitivně rozhodnout o výsledkově jasné výhře 5:2.

 
41.kolo, středa 20.1.2010
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  5:2  (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Pazourek (Pojkar, Alinč), 35. Pojkar (Alinč, P. Kříž), 48. Trončinský (Mikulík, R. Pšurný), 56. Pazourek (Kloz, Alinč), 60. R. Pšurný (Mikulík) – 14. Boušek (Charousek, Gombár), 56. Fiala (Domin). Rozhodčí: Skoupý – Hynčica, Mašek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2183. Střely na branku: 48:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.
HC Slovan Ústí nad Labem: Salfický – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Brož, Gýna, Trončinský – Kloz, Alinč, Pazourek – P. Kříž, Pajič, Sklenička – Šagát, Hanzl, Heřman – M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný.
Sportovní klub Kadaň: Jarina – Rutta, Ťupa, Brňák, Kloz, Hlubuček, Zmeškal, Szakal, Schmidt – Tsyganov, Bauer, Balázs – Boušek, Charousek, Gombár – Fiala, Domin, Seman – Rohan, Freiberg, Ton.

Komentář k zápasu

První výměny tohoto mače proběhly ve středním pásmu. Teprve Kloz s Alinčem se dostali do útoku, ovšem soupeř je nepustil dál než k mantinelu. Více štěstí měl Klobouček, kterému se při střídání otevřela cesta před Jarinu, kadaňský gólman si stihl proti jeho střele dobře vyjet. Nebezpečnější situace vznikla na opačné straně kluziště. Charousek se zbavil svého strážce, aby přihrál do volného prostoru mezi kruhy Gombárovi, ten mířil do protipohybu Salfického, domácí brankář přesto stihl puk vytěsnit betonem. Následovaly dvě vyloučení na straně Lvů, a tak si hosté neváhali vychutnat zamknutí favorita v jeho obraně. Útočnou snahu se jim nepodařilo korunovat brankou. Oproti tomu Ústí stačila necelá minuta přesilovky. Pojkar se napřáhl na modré a jeho střelu tečoval za Jarinova záda Pazourek. V další fázi hry přestalo zcela existovat střední pásmo. Oba týmy jím procházely jako nůž máslem. Nejprve zakončoval chytře své sólo Hanzl, jeho záměr prostrčit puk k bližší tyči ale Jarina prohlédl. Na druhé straně vypálil z levého křídla Balázs. A znovu se spěchalo ke druhé brance, volný Mikulík ovšem neobdržel přihrávku od R. Pšurného. Hrál se oboustranně rychlý a útočný hokej. Svou aktivitu Kadaň okořenila brankou v početní výhodě. Gombár vypálil z pozice pár kroků před modrou, Salfický puk vyrazil na hůl Charouskovi, který se neukvapil a místo střely puk prostrčil na Bouška u druhé tyče, ten nemohl netrefit branku zívající prázdnotou - 1:1. Na tempu hry se nic nezměnilo, puk neustále putoval napříč celým kluzištěm. Útočníci obou celků si ale lámali zuby o dobře rozestavěné obrany a pohotové gólmany, a tak už se skóre 1. třetiny nezměnilo.

V úvodu druhého dějství Lvi přestáli zbytek oslabení a vydali se do útoku. Alinčovi se ovšem nepodařilo prostrčit příhru na druhé křídlo, kde se nabízel osamocený Klobouček. Zemanův projektil se zase odrazil jen od zadního mantinelu. Na opačnou stranu se opět vydal Gombár, nabídl puk Charouskovi a ten ho zkusil umístit k bližší tyči, tam si na něj ovšem počkal připravený Salfický. Jeho protějšku vypadla z lapačky střela Mikulíka, poblíž se však nevyskytoval nikdo v modrožlutém. V přesilovce zase předváděl svou tvrdou střelu Pojkar, tentokrát proti ní včas vylétla vzhůru lapačka. Pokus Trončinského Jarina pro změnu likvidoval ramenem. A zvládl zasáhnout i proti Šagátovi, který proti němu náhle stanul naprosto osamocen. V těchto chvílích začala hra vypadat trochu jednostranně jako dobývání kadaňské svatyně. Když ovšem selhali další střelci, dali o sobě vědět znovu hosté. Z trestné lavice se vracel Tsyganov, a to tak šikovně, až se posunul do samostatného úniku, který Salfický zlikvidoval jen díky předsunutému příložníku. Na druhé straně byl v podobné situaci Kloz, ale ten puk dojížděl na poslední chvíli a stihl ho tak jen posunout do náruče připraveného gólmana. Lvi alespoň získali pásmo a tentokrát už toho dokázali využít. Ujmout se vedení nebylo tak složité, stačila k tomu kombinace clonících hráčů a tvrdé přesné střela Pojkara. Lvi zvýšili obrátky a blýskli se v dalších příležitostech, ovšem závěr třetiny se odehrával v taktu kadaňské přesilovky, ta ovšem na stavu 2:1 po čtyřiceti minutách hry nic nezměnila.

V úvodu třetího dějství předvedl svou stabilitu na puku ústecký Kloz, když se sám vydal mezi čtyři soupeře a dostal se až k zakončení. I po čtyřiceti minutách zápasu si oba celky udržely svou rychlost a chuť útočit. V rychlém sledu se střídaly akce na obou stranách, Gombárova rychlá střela po buly skončila mimo brankovou konstrukci. Za Lvy se zase zkoušel prosadit Sklenička, Jarina se mu ale vrhl pod nohy a puk pokryl. Fialova teč Dominova nahození skončila pro změnu v náruči Salfického. Charousek poslal puk jen do konstrukce branky, domácí gólman se musel ohlédnout, aby zkontroloval, že jeho tým ještě pořád vede. Slibné možnosti přiměly oba soupeře k opatrnosti, opět se začala bránit prostřední třetina a gólmani si mohli na chvíli vydechnout. Této situace dokázali lépe využít domácí. Mikulík vybojoval puk v útočném pásmu, jeho spoluhráči se rozestavili tak, aby toho Jarina příliš neviděl, a Trončinský vypálil od modré přesně k pravé tyči – 3:1. Slovan se zase rozjel. Nadvakrát zkoušel štěstí Pajič, byl ale příliš z úhlu na to, aby našel skulinku vedoucí do sítě. Bratři Pšurní se tlačili do branky zbytečně, Jarina stihl puk přikrýt. Hosté se otřepali a opět začali vyvíjet odpor, znovu začali navštěvovat útočné pásmo. Obzvlášť aktivní byl i nadále druhý útok. Gombár se dostal až před Salfického, ale neprostřelil jej, Domin trefil masku klečícího gólmana. V 56. minutě se přece jen zadařilo. Úspěch přineslo zjednodušení hry, ujala se střela skrz chumel hráčů. Poslední, kdo se dotkl puku, byl Fiala. Znovuvzkříšená naděje hostí ale vzala rychle za své. Takřka vzápětí totiž Lvi opět navýšili svůj náskok. Tentokrát se ve skrumáži před Jarinou nejlépe vyznal Pazourek. Byť je to kruté, Slovan se svým soupeřem ještě neskončil. V oslabení ujel R. Pšurný a forhendem poslal puk nad vyrážečku gólmana – 5:2.

Kateřina Mádlová, Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek: Tak my jsme tady měli dneska soupeře, který sedm kol po sobě bodoval. Soupeř hrál velmi dobře, velmi dobře bránil i velmi dobře bruslil. Hrálo se nám proti němu těžko. Dokonce jsme měli zprávy, že mají proti nám vypsané vyšší prémie. Tyto zápasy jsou pro nás hodně těžké, musíme se do nich nutit. Soupeřům se proti nám hraje dobře, protože, když oni prohrají, tak s tím i počítají.

Mikuláš Antonik, SK Kadaň: První třetina z naší strany byla velmi dobrá. Pomohlo nám k tomu i několik přesilovek. Bohužel jsme žádnou nevyužili, což byla chyba. Slovan ale byl v zápase lepším týmem. V obraně jsme vytvořili spoustu hrubek. A tým jako Ústí je nekompromisně trestá. Domácí tedy zaslouženě berou všechny body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM