Když bude štěstíčko, mohla by sezóna velmi dobře dopadnout, tvrdí Seman

Martin Pešout | 23.01.2010 | |

Když bude štěstíčko, mohla by sezóna velmi dobře dopadnout, tvrdí Seman

Ú s t í n/L. - Zpověď. Poslední měsíce musel cítit bezmoc. Klub, ve kterém strávil převážnou část kariéry se ocitl v insolvenci a odstoupil z rozehrané soutěže. Filip Seman připouští, že situace Panterů už byla neúnosná. Dluhy se navyšovaly, hráči bojkotovali zápas s Benátkami, posledních několik střetnutí odklouzali z povinnosti. Poté, co celá kauza vyšla na povrch a havířovská hokejová organizace byla z prvoligové mapy vymazána, zamířila drtivá většina hráčů do jiných klubů. Útočník Filip Seman si vybral Kadaň, se kterou hodlá postoupit do vyřazovacích bojů. A ve středu na ledě Ústí nad Labem si připsal premiéru pod novým koučem Antonikem.

 

Jako severomoravského patriota vás smutný konec Havířova určitě zasáhl…
Dluhy byly tak vysoké, že se to nedalo už dále utáhnout. Klub dluží spoustě hráčů. Dokonce i těm, kteří v Havířově dávno nehrají. Je škoda, že se na to nepřišlo dříve. Aby se s celou věcí dalo ještě něco udělat.

Jak se „upekl“ váš přestup na sever Čech?
První náznaky na přestup byly už kolem Vánoc. Tehdy mi volal agent a říkal, že je zájem ze strany Chomutova resp. Kadaně. Nakonec jsem podepsal smlouvu s Chomutovem. Sezónu ovšem dohraji v Kadani. Velkou roli sehrálo, že se v Havířově právě dostaly problémy na povrch a pro ostatní kluby byla šance získat hráče levněji. Končily nám totiž smlouvy a bylo jasné, že se z toho Havířov nezvedne.

Jakou formou jste působil v Havířově?
Byl jsem vítkovickým hráčem. V Havířově jsem nastupoval v rámci hostování. Na Pantery tedy už žádné vazby nemám.

V dresu Panterů jste platil za jednoho z nejproduktivnějších hráčů. Přenesl jste si střeleckou formu i do Kadaně?
Vstřelil jsem třináct branek a připsal si deset asistencí. V rámci mančaftu to bylo dost. Vzhledem k tomu, kolik jsme si v zápasech vytvořili šancí, jsme ale byli málo produktivní. V rámci ligy to je málo bodů.

Doposud je vaše jméno spjato se severomoravským regionem. Nyní jste se vydal na opačný konec republiky…
Konkrétních nabídek moc nebylo. Byl jsem rád, že se někdo ozval. Navíc jsem potřeboval se rychle dohodnout. Byla to pro mě dost atraktivní nabídka. Nechtěl jsem čekat delší dobu. Mohlo by se totiž stát, že kdybych s přestupem otálel, také bych si už možná nemusel nikde v první lize zahrát. V Kadani jsou super kluci. Není důvod se stresovat. Kadaň je daleko, budu odloučený od rodiny, ale v hokeji to tak bývá.

V minulosti jste se mihl i v extralize. Jaké vám zůstaly vzpomínky na vaše tehdejší účinkování v nejvyšší soutěži?
Ve Vítkovicích jsem si v sezónách 2006-2007 a 2007-2008 dohromady připsal 19 startů. Bohužel jsem to jako mladík tehdy psychicky neustál. Všechno bylo pro mě náročné a nové. Vzhledem k tomu, že se nedařilo ani celému týmu, vrátil jsem se zpět do Havířova. Ve Vítkovicích jsem byl za trenéra Holaně. Ten posléze odešel a nahradil ho kouč Fryčer.

V Třinci působí váš jmenovec Daniel Seman. To asi není náhoda, že?
To je můj jednatřicetiletý bratr. Když mu vyšel čas, přišel se na mě do Havířova podívat. Pokaždé jsem si od něj nechal poradit. Jako hráč tomu rozumí.

Ve středu jste na ledě Ústí nastoupil v útočné formaci s Dominem a Fialou. Jak vám spolupráce vyhovovala?
Hraje se mi s nimi dobře. Bohužel jsem neproměnil žádnou ze šancí. Je mi to trošku líto. Ztráceli pouze jeden gól, nakonec to nedotáhli. Ústí je silné na to, aby potrestalo každou chybičku. Pokud nejste maximálně produktivní, je těžké s nimi něco uhrát.

Kadaň se v současné době nese na vlně euforie. Ze sestupových pozic vlétla do bojů o play-off. Kam až může dojít?
Chceme z co nejvýhodnější pozice postoupit do vyřazovacích bojů. Snad postoupíme co nejdále. Dobrá by byla čtvrtfinálová účast. Tým na tenhle cíl kvality má. V současné době se nám daří. Když bude štěstíčko, mohla by sezóna velmi dobře dopadnout.

Jaké máte osobní plány v kadaňském dresu?
Do konce sezóny zůstávám v Kadani na hostování. Poté by se mělo vědět, jestli zamířím do Chomutova na letní přípravu nebo zůstanu v Kadani.

Věříte, že se eventuálně prosadíte do chomutovské sestavy?
Zatím na to nemyslím. Chomutov má nabitý kádr. Leda, že bych měl nějakou excelentní formu.

Jak jste na tom v Kadani s ubytováním?
Jsem na ubytovně s bývalým spoluhráčem z Havířova Markem Sikorou. Ten se dává dohromady po zranění. Jsme tam dva, což je příjemnější.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM