Střed tabulky je ohromně vyrovnaný a play-off za dveřmi

Jakub Coufal | 28.01.2010 | |

Střed tabulky je ohromně vyrovnaný a play-off za dveřmi

K a d a ň - Nezvykle vyrovnaný střed tabulky předurčuje napínavost soutěže do posledního kola. Kadaň se během 3 nastávajících duelů může zcela teoreticky ocitnout na příčkách s hodnotami od 5 do 13. Reálným cílem Severočechů bude umístění do 8. místa, na které v současné době ztrácí pouhé 2 body. Pojďme se tedy podívat na všechny celky bojující o předkolo play-off, jak si momentálně stojí a jaké duely je čekají.

 
SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 5. místo (68 bodů)
TRE – UNL

HAV – TRE 0:5

TRE - BNJ

Kdo by si myslel, že nejlepší výchozí pozici bude mít tabulkově pátá Třebíč, mýlil by se. Díky započítané kontumaci s Havířovem tak slávisté odehrají pouze 2 utkání, přičemž jednou se utkají s lídrem soutěže z Ústí. Hokejisté Třebíče tak ve finále mohou v posledním kole hrát i o udržení výhody domácího prostředí pro předkolo.


HC DUKLA JIHLAVA 6. místo (66 bodů)
CHM – JIH

JIH – SUM

TAB - JIH

Nejlepší výchozí pozici v boji o střed tabulky má Jihlava, která již zřejmě zažehnala mírnou herní krizi. Od domácí prohry s Kadaní vyhráli hokejisté z Vysočiny 3 duely v řadě, nestačili pouze v posledním kole na Hradec, který si domu dovezl 2 body za výhru v prodloužení. Hráči Dukly ztrácí na pátou Třebíč pouhé 2 body, zároveň si však musí dávat pozor na sedmé Znojmo, které má rovněž 2 bodovou ztrátu. Play-off už má Dukla zajištěné, třináctý Beroun se již ani teoreticky nemůže dotáhnout. Jihlavě tak jde hlavně o domácí výchozí pozici pro předkolo, na které má momentálně 5 bodovou rezervu.


HC ORLI ZNOJMO 7. místo (64 bodů)
ZNO – BNJ

BER – ZNO

ZNO - CHR

K papírové jistotě předkola stačí Znojmu uhrát jediný bod, prakticky však bude bojovat o výhodu domácího prostředí. Ztráta 2 body na Jihlavu a náskok o stejné hodnotě na osmý Tábor slibuje zajímavou bitvu na dálku. Orli však nesmí zapomínat ani na další celky v mírném závěsu (včetně Kadaně), které čekají na každou chybičku výše postavených týmů. Výhodou může být fakt, že Znojmo odehraje 2 klání doma a ven jede do Berouna, který má ze všech nejmenší ambice na vyřazovací boje.


HC TÁBOR 8. místo (62 bodů)
TAB – CHR

HBR – TAB

TAB - JIH

Momentálně osmý celek tabulky má na Kadaňské 2 bodový náskok. Ve zbytku soutěže přivítá doma Chrudim, která se již musí soustředit na play-out, dále Rebely, kteří budou chtít ochutnat dravé kohouty a připravit si z nich chutný pokrm doplněný o příchuť pojistky pro play-off a v neposlední řadě s Jihlavou, která dozajista bude bojovat o co nejvyšší možnou pozici. Ačkoliv hrají Táborští 2 duely doma, situaci mít lehkou rozhodně nebudou.


HC BENÁTKY NAD JIZEROU 9. místo (61 bodů)
ZNO – BNJ

BNJ – VRC

TRE - BNJ

Benátky se před Kadaň dostaly v přímém souboji a nyní je na nich, zda se jim vydobytá pozice podaří udržet. Zápasy, které Středočeši hrají venku, jsou na kluzištích týmů, jež bojují o vyšší patra tabulky. Duel v Benátkách s Vrchlabím bude zřejmě podobný bitvě s Kadaní. Tabulkoví sousedé si nedají nic zadarmo, proto bude zajímavé sledovat, na jakém místě nakonec farma Liberce skončí.


SK KADAŇ 10. místo (60 bodů)
KAD – BER

CHR – KAD

KAD - HBR

Ačkoliv čeká Kadaňské složitá cesta, má pro nadcházející boje jednu z nejlepších výchozích pozic. Čekají ji 2 střetnutí na vlastním ledě s celky, které se momentálně nacházejí v tabulce pod ní. Venkovní duel se odehraje v Chrudimi, která již ztratila naději na play-off. Ačkoliv mají Kadaňští borci před sebou obtížný úkol, cíl musí znít jasně. Do všech střetnutí je potřeba jít s odhodláním zvítězit a s využitím podpory fanoušků určitě nemusí jít o nemožnou misi. Pro Severočechy je stále velice reálná možnost začínat předkolo na domácím ledě, zároveň v případě výhry nad Berounem dojde k potvrzení pojistky pro play-off.


HC VRCHLABÍ 11. místo (60 bodů)
VRC – HAV 5:0

BNJ – VRC

VRC - BER

Vrchlabí je v našem výběru bojovníků o předkolo druhým a zároveň posledním celkem, který čeká pouze dvojice utkání. Kvůli kontumaci s Havířovem zamíří Vrchlabští až příští týden do Benátek, kde se bude jednat o přímý souboj. V posledním kole by mělo Vrchlabí podle papírových předpokladů udolat houževnaté šelmy z Berouna. Možné však také jé, že právě s Berounem bude Vrchlabí bojovat o poslední postupové místo.


HC REBEL HAVLÍČŮV BROD 12. místo (60 bodů)
SUM – HBR 

HBR – TAB

KAD - HBR

Rebelové jsou týmem, se kterým se Kadaňští utkají v posledním kole pravděpodobně o lepší výchozí umístění pro předkolo. Hokejisté Brodu mají stejný počet bodů jako Kadaňští, mírnou nevýhodou však pro ně je, že hrají více utkání venku. Pokud ale započítáme důležitou výhru v prodloužení nad Chomutovem, budou Rebelové pro Kadaňské velice zapeklitým oříškem.


HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI 13. místo (56 bodů)
KAD – BER 

BER – ZNO

VRC - BER

Beroun uzavírá výběr adeptů na předkolo play-off 1. ligy. S 4 bodovou ztrátou jsou Medvědi již spíše teoretickým účastníkem souboje, ale v hokeji je možné cokoli. Klíčový pro Beroun bude samotný duel v Kadani, kde se může rozhodnout o dalším osudu v letošní 1. lize. V sobotu tak můžeme očekávat tuhý boj, protože silné šelmy se nevzdají do poslední minuty.


Z přehledu všech soupeřů Kadaně pro boje o play-off je jasné, že Severočeši mají zatím vše ve svých rukou a je jen na nich, jak si s nabídnutou šancí poradí. Předpoklady ve spojení s dobrou formou určitě nemají špatné. Každý kadaňský fanoušek jistě věří v konečné umístění do 8. místa zaručující začátek předkola na vlastním ledě. Aby se kýžený cíl splnil, je zapotřebí mohutné podpory všech fandů. Naši hokejisté potřebují největší podporu právě teď v zápasech, ve kterých se rozhodne o osudu celé prvoligové základní části.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM