Kadaň udolala Rebely po velkém boji

Jakub Coufal | 06.02.2010 | |

Kadaň udolala Rebely po velkém boji

K a d a ň - Souboj tabulkových sousedů se stejným počtem bodů a možnost posunutí na 8. pozici, to vše předurčovalo střetnutí mezí Kadaní a Rebely k napínavému a atraktivnímu boji. Na ledě však byla od samého začátku k vidění válka o každý kus kluziště, žádný z celků nechtěl udělat chybu. V poslední dvacetiminutovce si Kadaňští vypracovali tlak a následně i dvoubrankové vedení. Hosté nevyužiliu dvojnásobnou přesilovku a tak jediná vstřelená branka byla málo. Kadaň si náskok pohlídala a zajistila si možnost postupu na 8. příčku po triumfu 2:1.

 
46.kolo, sobota 6.2.2010
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  2:1  (0:0, 0:0, 2:1)
Branky: 45. Hoffmeister (Milotínský, Zmeškal), 51. Mužík (Ton, Zmeškal)- 54. Němec (Vyhlídal).
Rozhodčí: Dvořák - Arazimová, Špringl .
Vyloučení: 5:4.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 360.
Střely na branku: 31:34.
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba – Schmidt, Szakal, Zmeškal, Rutta, Hartmann, Mašek, Žižka – Seman, Charousek, Sikora, Ton, Freiberg, Mužík, Rohan, Bursík, Tsyganov, Malát, Hofmeister, Milotínský.
Havlíčkův Brod: Furch (30. Suchan) – Jebavý, Vyhlídal, Hertl, Horváth, Soldán, Pavlík, Šulc, Jelínek – Endál, Vrdlovec, Smith, Milfait, Třetina, Stromko, Němec, Knotek, Doležal, Ondráček, Zohorna, Hadrava.

Komentář k zápasu

Charousek nabídnutým trestným střílením mohl zajistit vedení Kadaně

Bitva o lepší výchozí pozici pro předkolo začala ve vyrovnaném duchu, oba celky se přetahovaly o kotouč ve středním pásmu. Až v 6. minutě zahrozil útok Charouska, avšak Furch se nenechal zaskočit. Z dalšího útoku si mezi kruhy sjel šikovně Freiberg, jehož pokus minul branku. Z protiútoku se předvedli také hosté, když Němec hledal skulinku mezi Šterbovými betony.
Minutu před půlí třetiny ujeli v brejku Milotínský s Malátem, ale druhý jmenovaný nedokázal zvednout puk nad klečícího Furcha. V 11. minutě hráli Rebelové v početní výhodě, během níž se prezentoval tvrdou ranou od modré Jebavý. Kotouč se odrazil od hrazení do brankoviště, kde jej do bezpečných vod odeslal vyhozením Freiberg. V závěru přesilovky vystřelil nenápadně z levého kruhu Stromko a stadiónem se linul zvuk kovové konstrukce svatyně Štěrby. V čase 15:07 Ujel z půlky Milotínský, byl zahákován a následovalo trestné střílení. Technické disciplíny se ujal Charousek, zvolil střelu zápěstím, která vylétla vysoko nad branku. Z následného útoku se ke kličkám před Furchem dostal Seman, ale také neuspěl. Protože se ve zbytku dvacetiminutovky soustředily oba týmy na zabezpečenou obranu, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Urputná hra s minimem šancí nebrala konce

Hned z kraje prostřední části se domácí vrhli před Furcha. Nejprve po pár sekundách nebezpečně zakončoval Seman, aby z pozdějšího tlaku zkoušel své štěstí také Ton. V 23. minutě byli blízko změny skóre Rebelové, když si Nedvěd šikovně sjel do prostoru před brankou, kam také mířila přihrávka zpoza svatyně. Rychlému pokusu zápěstím chybělo jen několik centimetrů. V 25. minutě hledal před Furchem Sikoru Seman, avšak gólman hostí stihl včas zakročit. Na konci 28. minuty zahrozili opět hráči Brodu. Jelínek vypálil od modré a vyražený kotouč se snažil doklepnout Třetina. Dnešní podívanou tak v polovině duelu šlo charakterizovat jako bojovné střetnutí s množstvím nepřesností a občasnými šancemi. Aby se brankáři Rebelů nehádali, vyrazil hájit svatyni po zbytek zápasu Suchan.
Nová akvizice v brance se hned musela předvést. Freiberg vypíchl kotouč a naservíroval ho mezi kruhy Tonovi, který vypálil mimo. V nezáživném průběhu střetnutí se v 35. minutě dostali do nátlaku hosté, když nejprve vyzkoušel pozornost Štěrby golfovým úderem Smith, aby o chvíli později pálil nebezpečně z mezikruží Pavlík. V 36. minutě se srazili dva hráči Rebelů za brankou, čehož se snažil z bezprostřední blízkosti brankoviště využít Seman. Zbytek třetiny sklouzl opět do bitvy o každý metr ledu, proto ani po 2. třetině neviděli v Kadani gól.

Kadaň čichla k vedení a už jej nepustila

Hned po buly vyslal Schmidt do úniku Charouska, který v samostatné akci nastřelil pouze klín Suchana. V další akci zkoušel Sikora bekhendovou kličku, ale také narazil. Kadaňští vstoupili do poslední části tlakem, který byl umocněn přesilovkou. Rutta se Zmeškalem vyslali několik tvrdých dělovek, přesto se červené světlo nerozsvítilo. V čase 4:19 po vhazování v útočném pásmu nahodil od modré Zmeškal a po dlouhém závaru v brankovišti nakonec dorazil puk do branky Hofmeister po předchozím pokusu Milotínského – 1:0.
Severočeši, povzbuzeni šťastným úspěchem, se hrnuli dále do útoku. Zvýšit mohl Freiberg, ale mnohem nebezpečnější byl protiútok hostů, na který Štěrba reagoval nejistým zákrokem. Situace byla vyřešena jen za cenu faulu a domácí se museli bránit. Necelou minutu před návratem hříšníka nezvládla Kadaň střídání a šla do 3. Náporu se domácí ubránili, ale jelikož se rozhodčí doposud pískající minimum zákroků rozhodl, že v závěru bude pískat vše, putoval na trestnou další domácí.
V drtivém náporu Havlíčkobrodských držel vlajkový prapor domácích statečně Erik Štěrba, který předváděl heroický výkon. Protože hosté nabídnutou šancí pohrdli, dostali výhodu více mužů v poli také Kadaňští. V čase 50:58 po závaru a střele Mužíka dorážel za ležícího Suchana Ton2:0.
Hosté přesto dokázali odpovědět. V čase 53:18 zdramatizoval utkání samostatnou akcí Němec, který si rozhýbal Štěrbu a chladnokrevně zavěsil – 2:1.
Rebelové museli před koncem třetiny nutně pootevřít zadní vrátka, díky nimž se častěji dostávali před Štěrbu, ale neméně nebezpečné akce byly k vidění také na druhé straně kluziště. Minutu před koncem ujel přes celé kluziště, ale vylámal si zuby na Suchanovi. Přesto nevyužité šance nemusel litovat, Kadaň vyhrála poměrem 2:1.
Jakub Coufal
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM