Jak se Kadani dařilo proti jednotlivým soupeřům? První díl

Ondřej Kubát | 21.04.2010 | |

Jak se Kadani dařilo proti jednotlivým soupeřům? První díl

K a d a ň - Šestnáct účastníků měla v uplynulé sezóně první hokejová liga, s patnácti různými soupeři se tak Kadaň v průběhu celého ročníku utkávala. Proti komu se jí dařilo nejvíc a kdo pro ni byl naopak nepřekonatelným oříškem? Ve dvojdílném seriálu srhneme bodové zisky proti jednotlivým prvoligovým týmům v sezóně 2009/2010.

 

HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD

KAD – HBR 9:11 | 6 bodů (12 bodů)
Havlíčkův Brod - Kadaň   6:3
Kadaň - Havlíčkův Brod   1:2
Havlíčkův Brod - Kadaň   2:3
Kadaň - Havlíčkův Brod   2:1

Fifty – fifty. Přesně půl na půl si v sezóně rozdělily body týmy Kadaně a Havlíčkova Brodu. V základní části vyhrál oba duely tým z Vysočiny, v nadstavbové části se naopak dvakrát radovala Kadaň, která i díky těmto šesti bodům Havlíčkobrodské v tabulce nakonec předstihla.

HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI

KAD – UNL 17:45 | 1 bod (24 bodů)
Ústí n. L. - Kadaň   4:3 pr.
Kadaň - Ústí n. L.   0:6
Kadaň - Ústí n. L.   4:9
Ústí n. L. - Kadaň   5:2
Ústí n. L. - Kadaň   3:1
Ústí n. L. - Kadaň   4:0
Kadaň - Ústí n. L.   6:8
Kadaň - Ústí n. L.   1:6

Zápasy proti jednomu z největších favoritů první ligy si hokejisté Kadaně za rámeček rozhodně nedají. Hned ve druhém kole sice vybojovali proti hladovým Lvům cenný bod, nicméně potom už přišla série proher. Jedna v základní části, další dvě v nadstavbě a čtyři ve čtvrtfinále play-off. Ustí nad Labem si s Kadaní poradilo podle papírových předpokladů hladce, zápasem, který se však vryl fanouškům do paměti, zůstane přestřelka ve třetím čtvrtfinále. Ústí ji nakonec vyhrálo 8:6. Naopak na domácí prohru v nadstavbové části v poměru 4:9 by Kadaňští nejraději rychle zapomněli.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ

KAD – TRE 2:7 | 0 bodů (6 bodů)
Kadaň - Třebíč   0:2
Třebíč - Kadaň   5:2

Ani proti Třebíči se svěřencům Lea Gudase a později Mikuláše Antonika vůbec nedařilo. Severočeši odehráli s Horáckou Slavií pouze dva zápasy v základní části, a oba prohráli. První v domácím prostředí hned ve třetím kole soutěže 0:2, ten druhý na Vysočině 2:5.

HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ

KAD – HKR 11:5 | 3 body (6 bodů)
Hradec Králové - Kadaň   3:2
Kadaň - Hradec Králové   9:2

I proti ambicióznímu Hradci Králové odehráli žluto-černí pouze dva zápasy v základní části soutěže. A oba soupeři si body rozdělili rovnoměrně po třech. Na Hradec však Kadaň vzpomíná v dobrém, v domácím prostředí totiž proti němu dosáhla svého nejvyššího vítězství v sezóně. 11. listopadu se na severu Čech zrodil výsledek 9:2. K desítce chybělo málo...

HC SALITH ŠUMPERK

KAD – SUM 7:5 | 3 body (6 bodů)
Kadaň - Šumperk   5:1
Šumperk - Kadaň   4:2

Šumperk se stal druhým sestupujícím z první ligy. A Kadaň ho ve dvou vzájemných zápasech obrala o tři body. V domácím prostředí se v pátém kole dočkala první vytoužené a důležité výhry v sezóně v poměru 5:1. Odveta na Moravě už Severočechům nevyšla, Šumperští v ní pod pohořím Jeseníků zvítězili 4:2. K záchraně jim to ovšem nepomohlo.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU

KAD – BEN 8:7 | 6 bodů (12 bodů)
Benátky n. J. - Kadaň   3:2
Kadaň - Benátky n. J.   2:0
Kadaň - Benátky n. J.   3:1
Benátky n. J. - Kadaň   3:1

Střelecky a gólově nepříliš atraktivní byly zápasy s Benátkami nad Jizerou, které nakonec v základní části nasbíraly o pouhé dva body méně než Kadaň. Ze čtyřech vzájemných měření sil vytěžili Kadaňští polovinu možného, tedy šest bodů. Kralovali vždy v domácím prostředí. Venku si ovšem všechny body nechali hokejisté od řeky Jizery.

HC HAVÍŘOV PANTHERS

KAD – HAV 19:10 | 10 bodů (12 bodů)
Kadaň - Havířov   4:3 sn.
Havířov - Kadaň   3:4 sn.
Havířov - Kadaň   4:6
Kadaň - Havířov   5:0 kont.

Na Havířov se Kadani poměrně dařilo. V základní části si proti týmu ze severu Moravy připsala celkem čtyři body za dvě vítězství po samostatných nájezdech. V nadstavbové části byl odehrán pouze jeden zápas, u Pantherů vyhráli Kadaňští 6:4. Klub z Havířova následně kvůli finančním potížím soutěž předčasně opustil, stal se prvním sestupujícím a odveta na kadaňském ledě byla kontumována ve prospěch Severočechů poměrem 5:0. Kadaň tak proti Havířovu získala 10 bodů z dvanácti možných.

HC VRCHLABÍ

KAD – VRC 4:5 | 2 body (6 bodů)
Vrchlabí - Kadaň   3:4 pr.
Kadaň - Vrchlabí   0:2

Pouze dva zápasy sehráli v sezóně hokejisté Kadaně s trápícím se Vrchlabím, které na poslední chvíli postoupilo na úkor Berouna do vyřazovacích bojů. V Podkrkonoší byla úspěšnější právě Kadaň, která zvítězila 4:3 v prodloužení a připsala si do tabulky dva body, na domácím ledě však žluto-černí prohráli 0:2. Ze vzájemných soubojů tak vytěžili více bodů hokejisté z Vrchlabí.

Druhou část statistického přehledu sezóny 2009/2010 připravujeme.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM