Nic nového, mužstvo stále trénuje ve stejném složení, prozradil manažer František Wágner

Ondřej Kubát | 16.06.2010 | |

Nic nového, mužstvo stále trénuje ve stejném složení, prozradil manažer František Wágner

K a d a ň – Už od konce dubna jsou hráči prvoligové Kadaně podrobeni náročné letní přípravě. Do kádru osmého celku uplynulé sezóny se připojilo pár mladých hráčů z Karlových Varů a také dvě velká jména z nedalekého Chomutova – Stanislav Mikšovic a David Všetečka. Na trenérském můstku zůstal i úspěšný Mikuláš Antonik, který loni pozvedl Kadaň ze sestupových pater až k jednomu z nejlepších výsledků historie kadaňského hokeje. „Řešilo se pouze, jestli bude u nás chtít pokračovat a jestli ho uvolní Karlovy Vary,“ řekl k podpisu smlouvy s Antonikem generální manažer SK Kadaň František Wágner.

 

Antonik totiž v loňské sezóně mužstvo doslova pokropil živou vodou. Severočeši byli zralí na sestup, po odvolání Lea Gudase a doplnění týmu však přišel obrat a prudký vzestup tabulkou směrem vzhůru. „Sezóna začala velmi špatně. Výsledkově to bylo slabé, potáceli jsme se ve spodních vodách tabulky, takže jsme přistoupili k výměně trenéra, což je dneska vždy jako první na řadě. Po té výměně šla naše hra rapidně nahoru, samozřejmě se ale kádr doplnil o několik hráčů z Chomutova. Dostali jsme se až do play-off a myslím si, že ti mladí hráči, kteří tady potom na vyřazovací boje zůstali, dokázali skvělé věci. Postoupili přes předkolo a důstojně odehráli první kolo s ambiciózním Ústím,“ vrátil se Wágner k loňské sezóně.

Po skončení ročníku 2009/2010 tak bylo jasné, koho by si vedení černo-žlutých na velitelském můstku představovalo. „Počítali jsme s ním, řešilo se pouze, jestli bude chtít sám pokračovat a jestli ho uvolní Karlovy Vary,“ podotkl generální manažer. Vše nakonec dopadlo dobře a Mikuláš Antonik podepsal na severu Čech nový kontrakt.

Kadaňští tak mohli v klidu zahájit letní suchou přípravu na nový ročník, ve kterém budou opět spolupracovat s Chomutovem a Kláštercem nad Ohří. Chomutov byl navíc v loňské sezóně blízko k postupu do extraligy, což by celou spolupráci dostalo do daleko lepších dimenzí. Bohužel, nepodařilo se. „Myslím si, že spolupráce v rámci 3K funguje. Samozřejmě v každé spolupráci jsou nějaké chyby a je pořád co zlepšovat. Už fungujeme tři roky a myslím si, že každý rok přijde nějaký pokrok. Jsem přesvědčen o tom, že to byla správná volba,“ nechal se slyšet František Wágner.

K tomu všemu ještě začala Kadaň spolupracovat s dalším týmem, shodou náhod s dalším „K“ – extraligovými Karlovými Vary. „I tato spolupráce funguje na docela dobré úrovni. Jak Vary pomáhají nám, tak i my se jim snažíme pomoci, pokud je to v našich silách. Mělo by to pokračovat dál, nevidím v tom žádný problém,“ nastínil Wágner.

Kadaň tak zatím trénuje, hráči se už těší na letní červencovou dovolenou. Ještě je však nějaký ten týden dřiny čeká. „Nic nového zatím není, kádr je pořád takový, jak nastoupil do přípravy. Máme nově v týmu pouze nějaké nové mladé kluky z Karlových Varů a potom ty posily z Chomutova, Všetečku a Mikšovice.“

Kromě toho všeho čeká na Kadaňské jedna novinka – změněný herní systém první ligy. Namísto prolínací části sudá-lichá se týmy rozdělí na skupiny lepších a horších. „Myslím si, že to je spravedlivé, je to lepší, než ten loňský systém s prolínací částí. Navíc jsem přesvědčen, že by se měl také zavést přímý postup a sestup. Ale ta nová širší baráž je pořád lepší než to, co bylo v minulých sezónách,“ vyjádřil svůj názor Wágner. „My cíl pro příští sezónu ještě stanoven nemáme, nicméně je jasné, že se chceme pohybovat v klidných vodách tabulky,“ doplnil.

FOTO: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM