Kadaň chce potrápit i partnerský Chomutov

Jindřich Poledna | 01.09.2011 | |

Kadaň chce potrápit i partnerský Chomutov

Závěr přípravy se kvapem blíží a na kadaňské borce čekají asi nejtěžší soupeři celé přípravy. Kromě posledního utkání s ústeckými Lvy je nyní na programu dvojzápas s Piráty z Chomutova. Klub před sezónou změnil název, tradičnímu KLH je již odzvoněno. Chomutovský celek navíc již hraje na svém novém zimním stadioně, který patří mezi vůbec nejhezčí v celé republice. Utkání začíná ve čtvrtek 1.září od 17:30 a vstup je zdarma.

 
Kadaňským fanouškům není třeba Piráty moc představovat. Jejich touha o postup do extraligy je již několik let známá a vedení klubu tomu podřídilo i nákupy před novou sezonou. Do týmu přišlo mnoho posil, několik z nich je i zahraničních.

Již v květnu se k týmu přidali útočníci Zdeněk Ondřej (přišel z Liberce), kadaňským fanouškům dobře známý Jaroslav Jabrocký (slovenský Martin) a týmový dříč z Mladé Boleslavi Nikola Gajovský. Další posilou je brankář Milan Řehoř (Jihlava). V červnu tým posílil o dva obránce ze zámoří. Kanaďan Brett Palin hrál dříve za Milwaukee, američan Jeff Jillson dobýval extraligové stadiony v dresu Pardubic. Další americkou posilou, tentokrát do útoku, je Dwight Helminen. Ten působil dříve také ve Finsku. Během srpna bylo ještě ukončeno hostování Jana Bendy v Mladé Boleslavi, a tak se tento útočník vrátil zpět na sever Čech.

Kromě příchodů došlo samozřejmě i k několika odchodům. Směr, kam většina hráčů odešla byl jasný - SK Kadaň. V dresu Kadaně se tak objevují Ondřej Malinský, Zdeněk Skořepa, Roman Chlouba a František Mála. Čerstvě klub informoval o hostování Františka Bombice v karlovarské Energii.

Chomutovský klub, podle předpokladů, v přípravě válí. Hned na úvod si doma poradil s extraligovými Karlovými Vary a s pražskou Spartou, posléze porazil na turnaji slovenský Zvolen a Žilinu, poradil si i s Ljubljanou. Pak přišla první domácí prohra - s Litvínovem 3:6. Tým si zvedl náladu vysokou výhrou na Berounem, ale hřebínek srazila Pirátům karlovarská energie debaklem 8:1. V posledním přípravném zápase chomutovští hráči své trenéry nepotěšili. Beroun sice porazili, vsítili opět 7 branek, ale v obraně to dost skřípalo a Piráti lovili puk ze své sítě celkem pětkrát!!!

Kadaňští borci tak mají šanci ukázat se před trenéry partnerského Chomutova a říct si tak o eventuelní nominaci do kádru Pirátů. Zápas začíná v Chomutově tadičně v 17:30 a vstup je zdarma.

Sestava Chomutova z posledního utkání s Berounem:
Hanuljak - Palin, Mazanec, Mrázek, Jillson, Macháček, Grof, Pulpán, Pavlas, Seman, Sikora, Davídek, Hafenrichter, Kůs, Indra, Šrebejk, Helminen, Hruška, Procházka, Kraft, Jíra

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM