Po roce nám opět začíná ostrý start v Olomouci

Jindřich Poledna | 13.09.2011 | |

Po roce nám opět začíná ostrý start v Olomouci

Téměř na den přesně začíná nová prvoligová sezóna a Kadaň zamíří, stejně jako v loňském roce, na úvod do Olomouce. Severočeši hanácký tým před rokem pořádně potrápili, favorit nebyl jasně lepším celkem, Kadaň dokázala třikrát dotáhnout nepříznivý stav, ale nakonec padla 4:3. Tento sympatický výkon by jistě brali kadaňští trenéři i v letošním ostrém startu, ovšem s třešínkou na dortu - s nějakým tím bodem ze soupeřova stadionu.

 
Olomouc měla letos velmi vydařenou přípravu, po neúspěchu ve čtvrtfinále trenéři tým omladili a zdá se, že se jim ho podařilo poskládat nad míru skvěle! Z týmu odešli obránci Vyrůbalík s Komou a útočníci Polodna, Brančík, Domin a Meidl. Tým naopak posílili obránce Oldřich Horák (Zlín) a šestice útočníků: Michal Pšurný (Písek), Petr Kolouch a Lukáš Kucsera (oba Vítkovice), Jakub Šlahař a Michal Vodný (oba Zlín), chomutovský Pavel Selingr.

Velkou ikonou olomouckého klubu je bezesporu Jiří Dopita. Ten si stejně jako plzeňský Martin Straka vyzkouší roli hrajícího majitele. Fanoušci prvoligových klubů se tak mohou těšit, že uvidí olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa na svých stadionech.

Na Kadaň však nepůjdou olomoučtí v plné síle. Již během přípravy se podrobili operaci dvě velké ikony týmu - Milan Ministr a Tomáš Zbořil. Zatím stále probíhá jejich rekonvalescence, a tak si tým musí poradit i bez nich. Svou šanci tak dostanou mladíci, kteří trenéry během přípravy příjemně překvapili svým přístupem a bojovností. Dalším zraněním hráčem Olomouce je Martin Janáček, který si v přípravě zlomil čelist.

Hanácký celek navíc řešil výbornou formu Rostislava Marosze. Ten v přípravě nastupoval také za Třinec a byla velká pravděpodobnost, že se bude muset Olomouc obejít bez jeho služeb. Nakonec vše dopadlo pro hanácký klub skvěle, v pondělí se kluby dohodly, že Marosz bude hrít první ligu.

Olomouc měla v přípravě výborné výsledky. Jejich hodnota je o to víc ceněná, že se jednalo o velmi kvalitní týmy hrající špičku svých lig:

Olomouc - Třinec 1:3
Olomouc - Vítkovice 6:4
Olomouc - Sloven Bratislava 1:3
Olomouc - Hradec Králové 5:1
Olomouc - Znojmo 5:2
Přerov - Olomouc 1:5
Třebíč - Olomouc 1:2
Jihlava - Olomouc 3:1
Skalica - Olomouc 6:4
Olomouc - Jihlava 3:2
Hradec Králové - Olomouc 3:4sn
Olomouc - Třebíč 5:2.

Sestava našeho soupeře v posledním přípravném zápase:
HC Olomouc: Žigárdy – Lhotský, Nedbálek, Kotvan, Mikel (C), Bartoň, Ondrušek, Staněk, Horák O. – Pekr, Dopita, Selingr – Pšurný, Haas, Haluza – Rác, Kolouch, Kucsera – Šlahař, Řípa.

Utkání začíná na hanáckém zimním stadioně ve středu 14. září v 18 hodin a nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven tradiční online přenos. Kadaňský celek nechce nechat nic náhodě a k zápasu odjíždí o den dříve, aby nebyli hráči z autobusu rozlámaní a celý den se mohli soustředit na utkání.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM