Bylo to velmi kvalitní utkání, chválil Radek Dvořák

Marek Mikeš | 19.11.2004 | |

Bylo to velmi kvalitní utkání, chválil Radek Dvořák

Patří k oporám i největším hvězdám svého týmu! Ač "pouze" prvoligový hráč, je reprezentantem České Republiky. Radek Dvořák, který v zámoří obléká dres Edmontonu Oilers, přišel Českým Budějovicím vypomoci v nelehkém boji o návrat do extraligy. I v Kadani prokázal své umění a mnohokrát předvedl uchvacující kličku, či zaujal rychlým bruslením. Přesto svůj tým k bodům nedovedl.

 
"Byl to rozhodně pěkný zápas pro diváky. Kadaň má dobrý tým, což jen potvrzuje výsledek. V jejím kádru hraje hodně hokejistů se zkušenostmi z extraligy, nebo hráčů, kteří v ní naskakují střídavě. S mužstvy z první osmičky bývají utkaní kvalitní, to dnešní rozhodně bylo," vysekl poklonu soupeři útočník s bohatými zkušenostmi z NHL Radek Dvořák.

České Budějovice přijely do Kadaně v roli jasného favorita, navíc měli Severočechům rozhodně co oplácet. Prohra v prodloužení na vlastním ledě byla velikou motivací! Možná až moc velkou, jelikož první třetina patřila převážně domácím. "Nezačali jsme nejlépe a po chybě jsme inkasovali. Zápas jsme prohráli ve druhé třetině, kdy nám Kadaň vstřelila tři branky v přesilových hrách. Ty jsme odehráli velmi špatně,“ lituje reprezentační útočník. „Určitě sympatické bylo, že kluci dohráli zápas v tempu až do konce. Třebaže již šance na zvrat byla stále menší, neubrali jsme a zápas jsme dohráli s nasazením až do konce. Toho si na našem týmu vážím.“

Tvrdost a důraz! Pravděpodobně hlavní cíle červenobílých v zápase. Od řady velmi tvrdých zákroků fanouškům muselo zatrnout. "My jsme zvyklí dohrávat souboje až do konce," vysvětluje křídelní útočník, jenž se se svou postavou rozhodně důraznější hře nebrání. "Hrajeme styl, jaký se bude hrát v play-off. Tam se nebude hrát na výsledkový rozdíl pěti branek, ale na 1:0, 2:1, možná 2:0. Prostě na rozdíl jedné, maximálně dvou branek. Teprve to je pro nás v podstatě začátek sezóny. Toto je jen taková příprava."

Radek Dvořák společně se svým o dva roky starším kolegou z útoku Václavem Prospalem již dlouhou dobu před výlukou NHL avizovali herní výpomoc mateřském klubu. Jenomže České Budějovice sestoupily do první ligy a tak přišlo dilema! Hrát až druhou nejvyšší soutěž? "Plánovali jsme s Vencou již delší dobu před výlukou naší společnou účast v Budějovicích, jenomže přišel pád do první ligy. Přemýšleli jsme tedy, zda hrát až druhou nejvyšší soutěž. Nakonec nás k tomu přesvědčilo maximálně korektní jednání ze strany vedení klubu, se kterým jsme se v letní přestávce sešli," líčí Dvořák zprvu trochu zmatené dojmy nad svou účastí v Českých Budějovicích. Přesto ještě na začátku ročníku přišla možnost vysvobození. O hráče projevila enormní zájem karlovarská Energie. "Během Světového poháru nás kontaktoval generální manažer pan Vaněk, přes trenéra Radima Rulíka. Hodně jsme o tom s Vencou Prospalem přemýšleli. Venca se však nakonec rozhodl v Budějovicích zůstat. Hrajeme už spolu dlouho a tak jsem nechtěl odcházet sám," vysvětluje. "Chceme nyní pomoci týmu k návratu do nejvyšší soutěže. České Budějovice tam jistě patří a pád byla prostě souhra špatných náhod! To se může stát každému."

Nyní se sedmadvacetiletému hráči zámořského Edmontonu Oilers naskytla výborná příležitost srovnání mezinárodního hokeje s možná trochu podceňovanou první ligou. Jako první hráč až druhé nejvyšší české soutěže v historii vstřelil branku na mezinárodním poli. "Já nevidím nějaký podstatnější rozdíl," přemýšlí. "Snad jen rozhodčí jsou poněkud odlišní," přece jen po úvaze nachází. "Řízení zápasů na mezinárodním poli, v extralize a první lize je opravdu velmi rozdílné. I když co jsem slyšel od kamarádů, tak i v extralize se různé háčky, píchnutí a přidržení nepískají, takže mezi těmito soutěžemi to zas tak markatní nebude."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM