Fiala, Heřman a Diviš se přesunuli do Chomutova

Jindřich Poledna | 01.02.2012 | |

Fiala, Heřman a Diviš se přesunuli do Chomutova

C h o m u t o v - Tradiční přestupové veletoče se tentokrát mezi Chomutovem a Kadaní nekonají. Trenéři Sýkora a Votruba si z partnerského klubu stahují trojici útočníků. Dva z nich, Fialu a Heřmana, si již v průběhu sezóny otestovali. Třetím do party je Richard Diviš, který sezónu zahajoval v dresu kladenských Rytířů.

 

Čtyřiadvacetiletý Ondřej Fiala je kmenovým hráčem Chomutova. V letošním ročníku vládne produktivitě partnerské Kadaně. Pod vedením trenéra Antonika odehrál 23 utkání a zaznamenal 23 kanadských bodů (13+10). V 15 duelech si ho v průběhu této sezóny otestovali také chomutovští trenéři. Fiala měl tehdy parádní nástup, když hned v úvodních dvou duelech posbíral 4 body. Pak se však již neprosadil a stěhoval se zpátky do Kadaně.

Sedmadvacetiletý odchovanec plzeňského hokeje Jan Heřman přišel do Chomutova na konci loňského září z extraligové Plzně. Cestu do základní sestavy si v nabitém mužstvu hledal složitě, přesto naskočil do 23 utkání (4+1). Následně odehrál 12 duelů v Kadani, kde se prosadil výraznějším způsobem než mezi Piráty. Šestkrát se trefil do sítě soupeřů, čtyřikrát pak přesně nahrával. Celkem zaznamenal 10 bodů. Od zítřka se znovu vráti do chomutovské šatny.

Nováčkem v pirátské šatně bude šestadvacetiletý kladenský odchovanec Richard Diviš. Ten letošní ročník zahájil v dresu kladenských Rytířů. Pod vedením trenéra Vojty naskočil k sedmi duelům. Pak se přesunul do Kadaně. V černožlutém dresu absolvoval 27 utkání a nasbíral 21 kanadských bodů (8+13).

Opačným směrem, tedy z Chomutova do Kadaně, v letošním přestupovém okně nikdo neputuje. Domácí trenéři se rozhodli ponechat si všechny hráče současného kádru. „Od začátku sezóny jsme avizovali, že chceme mít mužstvo co nejvíce pohromadě. S koncem přestupního termínu jsme se snažili tým jen vhodně doplnit,” řekl generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM