Kadaň přestřílela Most

Filip De Bolle, Jakub Coufal | 03.03.2012 | |

Kadaň přestřílela Most

K a d a ň - Domácí začali velice dobře a po brankách Andrese,Szakala a Tona se rychle ujali vedení 3:0. Hosté sice snížili do konce první části na 3:2, ale domácí v druhé části brzy odpověděli brankou Stoklasy. V závěrečné části se ještě trefil Schmidt a domácí si tak připisují první 3 body ve skupině o baráž.

 
0.kolo, sobota 3.3.2012
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  5:3  (3:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Andres (Kůs, Révay), 5. Szakal (Boušek, Mikšovic), 11. Ton (Mikšovic, Boušek), 27. Stoklasa (Charousek J., Trefný), 52. Schmidt (Mála, Novák) - 12. Klíma (Vachovec), 18. Přindiš (Rohan, Vachovec), 60. Nedrda (Vaněk). Rozhodčí: Florian - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 45:27. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3.
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Závorka) - Trefný, Bombic, Malínský, Révay, Jeřábek, Szakal, Schmidt, Mazanec - Skořepa, J. Charousek J., Stoklasa - Andres, Kůs, Hofmeister - Ton, Mikšovic, Boušek - Mála, Novák, Deveri.
SK HC Baník Most: Benda (Melichar) - Parýzek, Charousek K., Rohan, Přindiš, Havelka, Látal, Hanzl, Kabeláč - Ondráček, Přeučil, Heinisch - Tauš, Slavíček, Tvrdek - Rohan, Vachovec, Klíma - Novák, Nedrda, Vaněk.

Komentář k zápasu

Domácí vletěli do zápasu, jako by měli křídla. Už po 30 sekundách hry se ve velké šanci ocitnul J. Charousek, ale jeho samostatný nájezd neskončil brankou. Domácí se dočkali po 5 minutách hry. Nejdříve se po rychlé akci prosadil Andres a po 12 sekundách přidal z vhazování druhou branku domácích Szakal. Hosté se rychle oklepali a snažili se vstřelit branku, která by je vrátila do zápasu První větší šanci měl Slavíček, ale střílel zády k bráně a netrefil se. A domácí byli stále při chuti. V 11. minutě projel Mosteckou obranou Mikšovic, jeho pokus sice neskončil za zády Bendy, ale dorážka Tona ano. Čtvrtou branku měl na hokejce Schmidt, ale golman se včas přesunul.

Most se do zápasu dostal díky obrovské hrubce domácí obrany. Jeden z obránců namazal zpoza brány Klímovi a ten neměl sebemenší problém s dostáním puku za záda Jariny. Hosté byli i nadále při střelecké chuti. Přeučil prošel přes 2 obránce a přihrál na modrou K. Charouskovi, který netrefil branku. V 18. minutě se k puku dostal Ton, jeho pokus za zády neskončil, stejně jako dorážka Bouška. A hosté snížili až na rozdíl jediné branky, když se od modré tvrdou ranou prosadil Přindiš. Domácí měli šanci na znovuzvýšení, když v poslední půlminutě ujeli 3 proti 2. Po Bouškově přihrávce ale trefil Ton pouze tyč.

Hosté začali velice aktivně a okamžitě napadali rozehrávku Kadaňských. Tauš i Klíma se tak dostali do dobrých střeleckých příležitostí, ale branku nevstřelili. Naopak, byli to domácí kdo se prosadili. Puk se z rohu kluziště dostal k Stoklasovi a ten nekompromisní ranou překonal Bendu. Zápas nabral dobré tempo, hrálo se hodně nahoru-dolů, ale bez vážnějších šancí. První větší ohrožení tak přinesl až Ton, který se dostal do úniku, ale obránce mu nedovolil vystřelit. Na druhé straně přinesla rozruch nenápadná střela Slavíčka, která vypadla Jarinovi z výstroje a skončila pár centimetrů vedle pravé tyče. V 35. minutě se pokoušel skórovat dnes velmi aktivní Klíma, ale trefil jen dobře nastavenou lapačku.

Do třetí třetiny přišli hosté s jednoznačným cílem a to vyrovnat. Domácí ale drželi otěže ve svých rukou a Most, i když měl v některých částech více ze hry, do vážnější šance nepustili. V 43. minutě dostal Dever přihrávku mezi kruhy, ale trefil jen tyč. Hosté odpověděli akcí 2 na 1, Vachovec ale minul branku. Domácí dále pokračovali v aktivní hře. V 46. minutě ujel Mikšovic, ale jeho pokus za zády Bendy neskončil. O chvíli později podržel puk J. Charousek a nahrál před branku Skořepovi, který netrefil branku. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem a nakonec z toho branku vytěžili. Schmidt napálil puk od modré čáry a jeho dělovka se od břevna odrazila za brankovou čáru. Hosté se snažili o snížení, ale domácí je k ničemu nepustili. Za zmínku stojí velice hezká akce Vachovce, Rohana a Klímy, kteří se pěknými přihrávkami dostali až před Jarinu, ale tam vyhořeli. V 60. minutě nejprve ujel Tauš a z následného vhazování, 4 vteřiny před koncem, skóroval Nedrda a upravil tak na konečných 5:3.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (trenér Most): Zaspali jsme začátek utkání a rychle prohrávali 3:0. Pak jsme dokázali skóre zkorigovat a hra byla vyrovnaná. Kadaň své šance dokázala využít a my ne. Proto domácí asi po zásluze vyhráli. Dnes mě více než porážka mrzí to, že jsme možná na delší dobu přišli o 2 hráče, což je pro nás dost velký problém. Doufám, že se do baráže dají dohromady.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Výborně jsme vstoupili do zápasu, pak jsme polevili a soupeř se dotáhl. Pro nás byl hodně důležitý gól na 4:2, který nás trochu uklidnil. Pak jsme odskočili na rozdíl 3 branek, ale zase nás mrzí gól 6 sekund před koncem. Sice to bylo za rozhodnutého stavu, ale je to zbytečné. Celou sezónu si to říkáme a stejně se to pořád opakuje. Každopádně jsem rád za 3 body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM