Beroun i Most v 1.lize zůstávají

Jindřich Poledna | 20.04.2012 | |

Beroun i Most v 1.lize zůstávají

Baráž o první ligu přinesla v letošním ročníku několik zajímavých střetnutí. V polovině se zamotala, když favorité z Berouna a Mostu klopýtli, dlouho to vypadalo, že se do první ligy vrátí celek z Havířova. Jenže poslední kolo přineslo rozzuzlení a radost Mostu.

 
Beroun sice na začátku baráže tápal, ale v druhé polovině nenechal nikoho na pochybách, že druhá nejvyšší soutěž zůstane ve středních Čechách. Hned v 1.kole totiž Medvědi doma padli s Mostem a v 5.kole překvapivě podlehli Hodonínu. Zbylých 6 zápasů však skončilo výhrami Berouna a zisk 18ti bodů stačil na první příčku.

Až do posledního kola soupeřili o druhé místo zarúčující účast v 1.lize pro příští sezónu Havířov s Mostem. Po 9. kole okupoval druhou příčku Havířov, který měl v posledním kole volno. Most doma hostil nedaleký Klášterec a měl jasno - musel vyhrát v základní hrací době. Po vyrovnané první třetině, která skončila bez branek, se strhl brankostroj a Most deklasoval Klášterec nad Ohří vysoko 8:1. O jeden bod tak předběhl Havířov, který tak bude hrát druhou ligu i v příští sezóně.

O tom, zda bude mít první liga stejné osazenstvo i v příští sezóně se rozhoduje v baráži o extraligu. Po pátém utkání vede Chomutov 3:2 na zápasy a šestý duel hraje v úterý 24.dubna na svém ledě. V případě výhry by Piráti slavili postup do extraligy a Mladá Boleslav by byla v příštím ročníku první ligy naším soupeřem.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM