1.liga má jediného nováčka - BK Boleslav

Jindřich Poledna | 18.06.2012 | |

1.liga má jediného nováčka - BK Boleslav

V Baráži o první ligu se překvapení nekonalo v soutěži tak pokračují podle předpokladů oba celky - HC Most i Berounští medvědi. To baráž o extraligu byla napínavá do posledního okamžiku. Vítězem se stali v posledním sedmém zápase Piráti z Chomutova a bruslařům z Mladé Boleslavi zbyly jen oči pro pláč a opuštění extraligových vod. Jediným novým týmem pro další ročním 1.ligy je tak pouze BK Mladá Boleslav.

 
Mladá Boleslav po čtyřech sezónách v extralize opět ochutná druhou nejvyšší soutěž. Bruslařský klub ani jednou neochutnal pocit playoff, ve všech sezónách se topil na konci tabulky a vždy se pral o extraligu v barážových zápasech. Až do letoška byl úspěšný. A právě proto dostal od mnohých extraligových fanoušků jiných týmů přezdívku "Barážový klub".

Neúspěch poslední sezóny odnesl především sportovní manažer Milan Hnilička. On měl být člověkem, který sestavil tým a rozhodoval o hráčích. Když se klub po nevydařeném roce rozloučil i s oběma trenéry Novákem a Hiandlovským, čekali středočeští fanouškové, s kým se vedení dohodne. Jméno nového trenéra zapůsobilo jako bomba - František Výborný chtěl totiž pověsit trenérské řemeslo na hřebík a objevil se v Mladé Boleslavi! Jeho asistentem se stal mladoboleslavský Jiří Slabý. Dalším příjemným překvapením bylo angažováním Karla Hornického na pozici sportovní manažera. Tento roky ostřílený sportovní činovník byl spojován do té doby především v Libercem, ale přijal velkou výzvu a jeho prioritou je vrátit Mladou Boleslav zpět do extraligy.

A cesta to nebude zrovna lehká! První otázkou je, jak se ke klubu postaví sponzoři. Ti hlavní - Škoda Auto a Škoenergo by měli zůstat a to je velká pomoc pro fungování klubu. To druhou otázkou jsou fanoušci. Najdou si 3000 lidí opět cestu do ochozů? Nepohrdne extraligou zhýčkaný fanoušek druhou nejvyšší soutěží? Nemusel by, protože Bruslařský klub bude patřit spolu Olomoucí, Ústím nad Labem a Hradcem Králové k favoritům ligy. A to nesmíme zapomenou, že letošní baráž bude mít čtyři účastníky!

Tým před sezónou opustilo několik důležitých hráčů - Zdeněk Bahenský se přesunul do Sparty, Jaroslav Balaštík do Zlína, Martin Rýgl do Chomutova a Jan Plodek zamířil z hostování zpět do Liberce.

Manažer Hornický však přivedl do týmu několik posil, které chce zabudovat tak, aby tým šlapal jak má. V brance se představí Vlastimil Lakosil (Třinec, Skalica), do obrany přichází Roman Němeček (České Budějovice), Ondřej Šmach (Kladno), Jaroslav Kasík (hostování Sparta) a David Pojkar (hostování Ústí nad Labem). Útok posílili Martin Koudelka (Hradec Králové) s Radkem Procházkou (Kometa).

Celek Mladé Boleslavi tráví tento týden na cyklistickém soustředení na Šumavě. Hráči nemají většinou tuto část přípravy moc rádi a s bicyklem nejsou všichni zrovna velcí kamarádi. Tohle známe z vyjádření hokejistů, kteří se v Kadani připravovali v minulých letech a na kolech brázdili Krušné hory.

Mladá Boleslav má zatím naplánovaná přípravná utkání především s extraligou. Měla by se utkat s Plzní, Libercem, Spartou a Kladnem, jediným prvoligovým soupeřem bude Hradec Králové. Dvě přátelská utkání sehraje Bruslařský klub doma s týmen rakouské EB ligy Olimpijí Lublaň.

Ligu začne středočeský klub na svém zimním stadionu 12.září, kdy bude hostit tým Litoměřic. V Kadani se představí ve čtvrtém kole.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM