Do Kadaně jsem chtěl za každou cenu

Jindřich Poledna | 28.07.2012 | |

Do Kadaně jsem chtěl za každou cenu

Navrátilec Kamil Tvrdek pilně polyká tréninkové dávky. I v těchto parných dnech poctivě pracuje na své fyzičce, aby byl do další sezóny co nejlépe připravený. Měl by být jednou z hlavních opor týmu a příkladem pro mladé hráče. I to byl jedem z důvodů, proč jsem jen oslovili s prosbou o rozhovor.

 

Jaké to je trénovat po letech znovu v Kadani?
Pro mě velmi dobrý pocit! Do Kadaně jsem chtěl za každou cenu. Změnily se tu podmínky, když jsem to viděl, spadla mi brada. Je to tu všechno na vysoce profesionální úrovni, s těmito podmínkami musí být každý spokojen.

Co se všechno změnilo?
Máme k dispozici vířivku přímo v kabině, je tu úplně nová posilovna, v kabině je velká televize, tyhle všechny věci chyběly k pohodě týmu. Pro někoho možná maličkosti, ale hráči si dovedou takových věcí vážit.

Kde všude jste po odchodu z Kadaně působil?
Z Kadaně jsem šel do Karlových Varů, kde jsem odehrál jednu sezónu. Následovala sezóna ve Vrchlabí, která se mi povedla a díky které jsem dostal angažmá v Žilině. Po návratu ze Slovenska jsem byl 2 roky opět ve Vrchlabí, naposledy jsem hrál za Most.

Myslíte, že na Vás bude jako na zkušeného hráče vyvíjen tlak?
Určitě. Mám už něco odehráno v extralize a 1.lize, takže předpokládám, že tlak bude. Něco podobného jsem zažil už ve Vrchlabí a jsem na to připraven. Týmu chci pomoct a udělám pro to maximum.

Jaké jsou Vaše hokejové cíle?
Můj hlavní cíl je být zdravý! To je nejdůležitější. Pak bych také rád, aby se dařilo týmu. A jestli toužím po extralize? Rád bych si jí zahrál, to ano, ale pokud budu zdravý, chci i sám sobě dokázat, že bych na to měl.

Kdo podle Vás vyhraje letos 1.ligu?
Favority jsou stejné kluby jako v minulé sezóně. Poslední dobou jsem sledoval, jak posiluje Mladá Boleslav, ale do velké šestky bude určitě patřit Hradec Králové, Ústí, Jihlava, Olomouc a určitě do pořadí promluví i Havlíčkův Brod, ten má pěkně našlapaný kádr. Pro nás je to jedině výhoda, můžeme se pokusit těmto klubům brát body.

Kde by se měla Kadaň tedy pohybovat?
Byl bych hrát, kdybychom hráli na hraně play-off. V loňském roce jsem zažil v Mostě situaci, kdy jsme hráli jen na dně a to Vás hokej ani nebaví. My se rozhodně chceme poprat o play-off, všechno napoví až zápasy, kdy se bude hrát na ostro.

Mají prvoligové kluby po změně pravidel větší šanci přejít přes baráž?
Předpokládám, že tam bude větší šance, ale v dnešní době hrají hlavní roli peníze. Je sice těžké projít přes baráž, ale pokud nemáte finančně zabezpečenou další sezónu, tak to nemá smysl, to ani nejde. Hokej je, stejně jako spousta další profesionálních sportů, především o penězích.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM