Nejvíce důležitý bude start ligy

Jindřich Poledna | 30.08.2012 | |

Nejvíce důležitý bude start ligy

Již pátou sezónu začíná Karel Ton v dresu prvoligové Kadaně. V letošní sezóně bude patřit k nejzkušenějším hráčům a bude předávat zkušenosti především mladším spoluhráčům. A právě tohoto odchovance Sparty jsme se zeptali na postřehy z letní přípravy, na spolupráci s Piráty a na prvloligové výhledy z pohledu kadaňského týmu.

 

Karle, jak se z Vašeho pohledu vyvíjí příprava?
Ačkoliv to výsledkově moc nevypadá, tým pracuje dobře a pomalu směřuje k zahájení ligy. Myslím, že na letošní sezónu budeme dobře připravení. V předchozích sezónách jsme měli perfektní přípravu, ale ujel nám vlak hned na začátku ligy. To bychom letos rozhodně nechtěli zopakovat. Vše je perfektně načasované právě na začátek ligy, tým je navíc poskládaný tak, jak by to mělo asi být.

Jak moc se dotkla kabiny proměna kádru?
S hráči se pořád míchá mezi Chomutovem a Kadaní, jednou hrajeme za jeden tým, podruhé za druhý. Z mého pohledu je jak v Kadani, tak v Chomutově výborná parta. Nálada je zatím super, v tomto směru necítím žádný problém. Síla Kadaně bude především v lajnách, zápas bude moct rozhodnout čtvrtá lajna, stejně tak jako ta první. Síla letošního kádru je především ve vyrovnaností útočných řad.

Jak hodnotíte možnost zahrát si s Piráty „o evropskou trofej“?
Určitě mě tahle vidina žene dopředu, vyburcuje mě k lepším výkonům. Včera jsem nastoupil proti pražské Spartě a zápas jsem si opravdu užil. Hrát to takhle před sezónou je perfektní, není to takový ten stereotyp jako je pak v lize, kdy jsme nucení hrát kolem dokola se stejnými soupeři. Je to lepší než hrát s Berounem nebo s Mostem. Mít takovou přípravu je nádherná zkušenost a motivace, i kdyby měl člověk naskočit jen do jednoho utkání.

Jak Vás přijal tým Pirátů?
V tomhle žádný problém nebyl. V Chomutově jsem strávil první měsíc přípravy. Navíc dvě lajny z pěti jsou tam více než 3 sezóny. Kadaň a Piráti vnímám jako jeden tým, jezdíme na společný skatemill, takže se vzájemně často potkáváme. Je o moc jednodušší to, že Chomutov hrál v loňském roce první ligu, takže ti hráči moc dobře ví, jak těžké je postoupit do extraligy. Rozdíl mezi kluby vůbec nevnímám, rozhodně to není tak, že by byli kluci v Chomutově nějací namachrovaní.

Je rozdíl mezi trénováním v Kadani a v Chomutově?
Každý trenér má své oblíbené věci, ale letní přípravě je vesměs všude stejná, na konci jsou testy, ať už je to extraliga nebo 1.liga. Na ledě je to v Chomutově o maličko lepší, jsou tam zkušenější hráči. V Kadani je přeci jen spousta mladých kluků. A Kvalita a přesnost nahrávek je díky tomu u Pirátů lepší.

Má Kadaň šanci se probojovat do play-off?
Nic jiného bych si nepřál. Mým snem je mít všechno ve vlastních rukou několik kol před koncem a ne se strachovat v posledních kolech jak dopadnou utkání soupeřů, která nemůžeme ovlivnit. Čekat na výsledky jiných týmů je dost o nervy. Pro nás je důležité dobře odstartovat, to se nám v posledních letech vůbec nedařilo. Důležité je opět začít vyhrávat především doma a také porážet všechny soupeře kolem nás v tabulce. Nemá cenu porazit silného soupeře, a pak dát body slabším celkům.

Sledujete přípravu jiných celků 1.ligy?
Kdy se hraje, sleduji onlajny, s klukama v kabině také probíráme výsledky soupeřů, není se čemu divit, chceme být v obraze.

V čem by mohla být letošní sezóna odlišná od té loňské?
Doufám, že právě v tom začátku. Musíme bodovat od prvního kola a nehonit body až někdy v listopadu. Chceme začít opět vyhrávat doma, vždyť to není tak dávno, kdy jsme doma neprohráli téměř žádné utkání! A v tom by mohla být opět naše síla.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM