V sobotu přijede na kadaňský led Mladá Boleslav

Marcel Holl | 21.09.2012 | |

V sobotu přijede na kadaňský led Mladá Boleslav

Po zápase v Olomouci čeká na kadaňské hokejisty další soupeř. Tím není nikdo jiný než bývalý extraligový klub z Mladé Boleslavi. S ním se Kadaň utká v ligovém zápase po čtyřech sezónách. Je zřejmé, že favoritem zápasu by měl být tým z města automobilů.

 
V letní přestávce došlo u Bruslařského klubu k řadě změn. Těmi asi nejhlavnější jsou změny na postech sportovního manažera a trenérského týmu. Po prohrané baráži u týmu skončil manažer Milan Hnilička. Nahradil jej Karel Hornický. Na postech trenérů skončilo duo Petr Novák a Vlado Hiadlovský. Novým trenérem se stal zkušený extraligový stratég František Výborný. Ten chtěl s trénováním po minulé sezóně, kdy vedl České Budějovice, skončit. Nakonec si to rozmyslel a přijal nabídku vést Mladou Boleslav, v níž má v týmu svého syna Davida.

Změny se nevyhnuly ani kádru. Klub opustili brankář Jaroslav Hübl (Langnau), Zdeněk Bahenský (Sparta), Jaroslav Balaštík (Zlín), Jan Plodek (Benátky n/J) a Martin Rýgl (Chomutov). Do italské Cortiny odešel kanadský bek Darrel Hay. Dalším kanaďanem, který opustil kádr Bruslařského klubu, byl Steven Goertzen. Ten zamířil do britské nejvyšší soutěže. V ní bude oblékat dres týmu Sheffield Steelers. Posledním odchozím hráčem je Andrej Podkonický. Slovenský útočník byl v Mladé Boleslavi na hostování z Komety Brno. Tam se také po sezóně měl vrátit. Ale nestalo se tak, rozhodl se totiž pro návrat do rodné vlasti. V ní bude oblékat dres extraligového týmu ze Zvolena.

Když kádr někdo opustí, musí logicky někdo nový přijít. Posilami jsou obránci Josef Jindra a Roman Němeček. Prvně jmenovaný se vrátil z hostování ve Zvolenu. Roman Němeček přišel do středočeského klubu na přestup z Českých Budějovic. Dalšími třemi beky, kteří posílili Mladou Boleslav formou hostování jsou David Pojkar (z Ústí n/L), Ondřej Šmach (z Kladna) a Michal Pavlů (z Liberce). Do branky získal klub od řeky Jizery Vlastimila Lakosila. Ten se vrací do českých soutěží po šesti letech, které strávil převážně u našich východních sousedů. Novými tvářemi v ofenzivě jsou Martin Koudelka, dlouholetý hráč Hradce Králové a Petr Kafka ze Sparty, který přišel na hostování.

Mladá Boleslav má za sebou, stejně jako ostatní kluby, tři soutěžní zápasy. V prvním kole hostila litoměřický Stadion. Po vyrovnaném zápase nakonec Bruslaři slavili první výhru, a to hlavně díky hattricku Lukáše Pabišky. Los druhého kola zavedl mladoboleslavské na led Draků ze Šumperka. Zápas skončil překvapivým, ale zaslouženým, vítězstvím domácích v poměru 3:2. V minulém kole hostila Boleslav na domácím ledě v pojizerském derby celek Benátek. Derby skončilo jasným výsledkem 4:0 ve prospěch domácích, kteří ukázali kdo vládne Pojizeří.

Sestava příštího soupeře Kadaně z posledního zápasu proti Benátkám:
BK Ml.Boleslav: Will - Němeček, Pojkar, Kasík, Jindra, Chaloupka, Drábek, Šmach - Nouza, Vrbata, Mikulík – Pabiška, Výborný, Jiránek – Demel, Koudelka, Rys – Škumát, Loskot, Lenc.

Zápas je na programu v sobotu 22. září v tradičním víkendovém čase, tedy od 17 hodin. Pro ty, kteří se nemohou zúčastnit zápasu přímo na tribuně bude připraven textový online přenos. Přijďte podpořit svůj tým a buďte šestým hráčem domácího celku!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM