Přivezeme body z Litoměřic?

Jiří Novotný | 05.10.2012 | |

Přivezeme body z Litoměřic?

Těžký soupeř čeká kadaňské hokejisty v devátém kole první hokejové ligy. Po domácí prohře 3:5 s Mostem zajíždíme do Litoměřic. Stadion sice vstoupil do sezony prohrou v Mladé Boleslavi, následně si ale připsal šňůru sedmi zápasů, ve kterých vždy dokázal bodovat. Tuto úspěšnou sérii budou jistě chtít hokejisté Litoměřic, kterým momentálně patří čtvrté místo, prodloužit i proti poslední Kadani, která do Kalich Areny rozhodně nepřijíždí v roli favorita.

 
Litoměřice před letošní sezonou uzavřely spolupráci s pražskou Spartou, díky které před sezonou zamířilo z Holešovic do Kalich Areny pět mladých sparťanů. Obranu posíli Jakub Kolář, Dušan Žovinec a 198 centimetů vysoký pořízek Daniel Sobotka. Do útoku přišli Tomáš Rubeš a Šimon Antončík. Šimon Antončík je ročník 1991, ostatní jsou ještě o rok mladší. Před nedávnem začal Stadion spolupracovat také se Lvem Praha, účastníkem KHL.

Osobností a zároveň kapitánem týmu je matador Ladislav Slížek, který většinu kariéry strávil v první lize, převážně v dresu Berouna, několik sezon odehrál také v dresu ústeckého Slovanu. Kromě necelých sedmdesáti extraligových utkání ma zkušenosti také ze Švédska a Dánska. Slížek byl u historického postupu Litoměřic do první ligy. Další osobností Litoměřic je nejstarší hráč na soupisce, sedmatřicetiletý obránce Ondřej Kříž, který před deseti lety odehrál sezonu za Kadaň. Zkušenosti má také z extraligy, kterou hrál za Kladno, Znojmo a Plzeň. Dalším zkušeným je obránce Milan Toman, který si za Spartu, Znojmo, Kladno, či České Budějovice připsal několik stovek extraligových utkání. Stejně jako Kříž působil také tento známý obránce v Kadani, na přelomu tisíciletí u nás nastoupil k 15 zápasům.

Kadaňská obrana, která nebyla proti Mostu v nejlepší formě, si bude muset dávat pozor na nejproduktivnějšího hráče Stadionu, ostříleného Jaroslava Haška, který vévodí statistikám Litoměřic s osmi body (4+4). O bod méně má Miroslav Forman, jenž si připsal jednu branku a šest asistencí. V minulém zápase Forman nenastoupil. Šest bodů mají hráči Rudovský a Mrňa.

Branku Litoměřic letos nejčastěji hájil exraligou protřelý mazák Petr Přikryl. Třikrát nastoupil mladý brankář Vojtěch Sedláček.

Stadion prožívá velice dobrý úvod sezony. V prvním kole sice prohrál na ledě silné Boleslavi 6:3, pak si ale podal Písek a výhru vydřel také v Berouně. Poté doma podlehl Havlíčkovu Broda po prodloužení, překvapivě prohrál po nájezdech v Mostě. Další dva zápasy, v Hradci Králové a proti Šumperku Stadion zvládl. V posledním zápase nestačil Stadion na Benátky, se kterými prohrál po nájezdech. Celkem Stadion posbíral 15 bodů, což stačí na čtvrté místo.

Sestava Stadionu Litoměřic ze středečního zápasu v Benátkách:
HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Kříž, Toman, Žovinec, Veselý, Martinka, Švaříček, Kolář - Mrňa, Gerhát, Kafan, Rudovský, Hašek, Novák, Lapšanský, Slížek, Šinágl, Tvrzník, Hlusička, Antončík.

Podaří se kadaňským hokejistům přivézt body? Zvedneme se z chvostu ligové tabulky? Tyto otázky nám zodpoví utkání, které v Kalich Areně začíná tuto sobotu od 17:00. Připraven bude tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM