V sobotu zajíždíme do Benátek nad Jizerou

Vojtěch Friml | 12.10.2012 | |

V sobotu zajíždíme do Benátek nad Jizerou

Poslední kolo Kadaň vyhrála vysoko 7:1 nad Šumperkem. Bude v Benátkách stejně úspěšná a tím by začala vítěznou šnůru, nebo se proti Šumperku vystřílela a budeme rádi alespoň za bod? Už v sobotu jede Kadaň do Benátek nad Jizerou získat 3 body a dostat se dál od posledního místa. Benátky ve středu prohrály proti lvům z Hradce Králové 3:0. Benátky v domácích zápasech zatím vyhrávají, až na jeden zápas proti Rebelům z Havlíčkova Brodu. Uvidíme, jak se Kadaň na soupeřově ledě chytí.

 

Kadaň bude mít v Benátkách nového trenéra Jiřího Čelanského, který je, doufejme, na Benátky dobře připraví. Kadaň v posledních 10 kolech vyhrála 3 zápasy a s devíti body se drží na dvanácté příčce. Doufejme že kadaňský tým vyhraje, aby fanoušci, a také nový trenér, měli radost.

Zde máte Benátské odehrané zápasy ze sezony 2012/2013:

HC Slovan Ústečtí Lvi 4:3sn. HC Benátky nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou 6:4 HC Olomouc

BK Mladá Boleslav 4:0 HC Benátky nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou 5:4 IHC Písek

Medvědi Beroun 1933 4:3 sn HC Benátky nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou 1:3 HC Rebel Havlíčkův Brod

HC Most 2:3 HC Benátky nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou 4:3pr. HC Stadion Litoměřice

Salith Šumperk 4:3 HC Benátky nad Jizerou

Královští lvi Hradec Králové 3:0 HC Benátky nad Jizerou

Benátky zatím hledají kanonýra, ovšem branku už dali skoro všichni útočníci. Nejvíce bodů má útočník Lukáš Král, který vstřelil jednu branku a osmkrát asistoval. V bráně mají libereckého Tomáše Vošvrdu, který má úspěšnost 88%. Hráč s nejvíce trestnými minutami je Jaroslav Vlach, který už odseděl 31 minut. Hráči, kteří mají alespoň 3 branky jsou, Tomáš Klimt, Antonín Dušek a Dalibor Bortňák.

Na soupisce Benátek najdeme mnoho hráčů se zkušenostmi s extraligou, kterou okusili převážně v dresu partnerského Liberce. Jedním z nich je zkušený útočník Jan Plodek, který v Liberci odehrál několik sezón. Dalším je veterán Tomáš Klimt, který má za sebou také pěknou řádku zápasů v nejvyšší české soutěži. Nejproduktivnější hráč Lukáš Král již má za sebou také velkou porci utkání, ovšem pouze jedno bylo extraligové, zbytek posbíral ve druhé a první lize. Dalším hráčem protřelým extraligou je Antonín Dušek, forvard známý z Liberce, i z pražské Slavie, kde hostoval v loňské sezóně. Z obránců můžeme zmínit Jiřího Moravce, který rovněž odkroutil několik sezon za Liberec. Nejstarší zadák Benátek, osmatřicetiletý Aleš Vála rovněž válel za Liberec, ale ještě v jeho prvoligové éře. Benátky mají na soupisce také Davida Šticha, který byl v loňské extraligové sezoně aktérem velmi populární bitky, ve které se utkal se zabijákem Davidem Kočím ze Sparty.

Sestava Benátek z posledního utkání:

HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda – Jaroměřský, Vitásek, Vála, Kolmann, Šimek, Moravec, J. Říha, Štich – Vlach, Skořepa, Klimt – Skalický, Plodek, Jonák – Bortňák, Král, Kopic – Jech, Miškovský, Liška.

Utkání začíná v sobotu 13.10. od 17:00 na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou. Z utkání bude připraven online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM