Ve středu se o body utkáme v Ústí

Jiří Novotný | 23.10.2012 | |

Ve středu se o body utkáme v Ústí

V minulém domácím zápase Kadaň zdolala Horáckou Slavii Třebíč 2:1 po prodloužení. O bodu navíc rozhodl po několika vteřinách prodloužení Filip Seman, který zavěsil pod víko branky třebíčského gólmana. Tímto vítězstvím Kadaň prodloužila sérii, ve které se jí podařilo pětkrát vyhrát, byť ve dvou utkání to byly výhry za dva body. V dalším kole nás čeká tradiční rival z Ústí nad Labem. Ústeckým Lvům se jako obvykle velice daří, po 14 kolech jsou na druhém místě.

 

Slovan si několik ročníků zpátky vyzkoušel, jaké to je hrát extraligu. Sezóna se ústeckým hráčům ale příliš nevyvedla a v baráži je vrátila do první ligy Mladá Boleslav. Následující prvoligové sezony byly ve znamení honby Ústí a Chomutova za extraligou, mladoboleslavští barážoví specialisté ovšem dokázali odolovát až do loňské sezony, kde je sesadil Chomutov. V dnešní době je velice těžké financovat vrcholový hokej, proto když v loňském ročníku Slovan postoupit nedokázal, přišlo zredukování rozpočtu, také díky snížení podpory ze strany města, což se projevilo v hráčském kádru. Ústečtí ovšem ukazují, že i tak dokáží být na špici ligové tabulky. Vzhledem k tomu, že nově byla zavedena rozšířená baráž, je velice pravděpodobné, že se o extraligou opět porvou.

Z důvodu redukce kádru v létě v týmu skončilo mnoho hráčů. Na postu brankáře se jedná o Pavla Francouze, který zamířil za extraligou do Litvnínova a Dušana Salfického, který extraligu hraje za Pardubice. Výměnou za Salfického přišel Vladislav Koutský, který doplnil veterána Orcta a o 22 let mladšího Petráska.

Z obránců v létě skončil Gureň, kterému vypršela smlouva. Aktivní kariéru ukončila ikona klubu, Jan Klobouček, který v Ústí dále působí jako funkcionář. I přes tyto odchody zůstaly obranné řady klubu nadále velmi silné, najdeme tam zkušeného Milana Vobořila, který působil také v Kadani , Petra Hořavu či obra Zbyňka Skleničku. Přes metrák vážící a 196 centimetrů vysoký zadák budí na ledě velký respekt.

Ve Slovanu od nové sezony nepokračuje slovinský forvard Rok Pajič. Dále již ústečtí nemohou počítat se službou elitního útočníka Jana Alinče, který se přesunul do Slavie. Do extraligových Pardubic odešel Martin Šagát a zpátky na Vysočinu, do Havlíčkova Brodu se vrátil Třetina.

Nejproduktivnějším hráčem Lvů je Jaroslav Roubík, který deset gólů a třináct asistencí nasbíral úctyhodnných 23 bodů. Následují Robin Kovář s Danielem Boháčem, kteří mají po deseti bodech. Z obránců je na tom nejlépe desetibodový Lukáš Poživili, druhý Zbyněk Sklenička má bodů sedm. V brance se prostřídali Koutský s Orctem, oba mají průměr přes 90%.

Slovan zatím nedokázal bodovat pouze ve dvou utkáních. Stalo se tak v Mladé Boleslavi a v předminulém utkání v Šumperku. V posledním kole Slovan vyhrál v benátkách 2:3

Sestava Slovanu z minulého kola:Koutský - L. Poživil, Smetana, Vl. Brož, Holomek, F. Pavlík, Vobořil - R. Kovář, Rod, Handlovský - Sklenička, M. Čermák, Kloz - P. Přeučil, Daniel Boháč, Laš.

Zápas se hraje v ústecké Zlatopramen Areně tuto středu od 17:30. Podaří se nám prodloužit sérii výher? Utkání můžete sledovat přes online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM