Kadani chci pomoct, říká chomutovský Zdeněk Ondřej

Zdeněk Kamínek ml. | 25.10.2012 | |

Kadani chci pomoct, říká chomutovský Zdeněk Ondřej

Ústí nad Labem - Zdeněk Ondřej reprezentoval Kadaň letos zatím ve dvou případech, když černobílý dres oblékl v domácím zápase s Třebíčí a následně i na ledě Ústí nad Labem. Během obou utkání se kadaňské devadesátce podařilo bodovat, na své konto si při obou měřeních sil připsala po jedné asistenci.

 

V ústecké Zlatopramen Areně padli svěřenci Jiřího Čelanského 2:5. Příčiny porážky hledal bezprostředně po skončení zápasu Zdeněk Ondřej. „Zaspali jsme úvodní dějství, ve kterém jsme domácím podlehli 0:2. Od druhé části jsme hru zlepšili, podařilo se nám skóre vyrovnat. Škoda, že jsme nerozhodný stav neudrželi do druhé přestávky. Třetí třetina se tak mohla upínat zcela jiným směrem a nemuseli bychom dvoubrankové manko znovu dotahovat. Do závěrečné dvacetiminutovky jsme tak nastupovali s tím, že nemáme, co ztratit. Ústí nad Labem je zkušené mužstvo, které si další vedení o dva góly už nenechalo ujít,“ hodnotil severočeské derby dvaatřicetiletý forvard, který v utkání zaznamenal asistenci na branku Jaroslava Hafenrichtera.

Po sérii pěti výher okusili hokejisté Kadaně opět hořkost porážky. Zdeněk Ondřej ale pesimistou po bitvě v krajské metropoli Ústeckého kraje rozhodně nebyl. „Ukázali jsme charakter, že venku za nepříznivého stavu 0:2 dokážeme srovnat krok se soupeřem. Máme mladý tým, který potřebuje získat nějaké zkušenosti. Bojovností a nasazením můžeme být rovnocenným soupeřem komukoliv. Do Ústí nad Labem jsme rozhodně nepřijeli prohrát, neboť každý bod má pro nás cenu zlata. Chtěli jsme bodovat, bohužel se nám to nepovedlo,“ dodalo pravé křídlo elitní formace.

Na Ondřeje vlastní hráčská práva extraligový Chomutov, za který odchovanec jindřichohradeckého hokeje v letošním ročníku dvakrát nastoupil. „Každý by chtěl hrát extraligu. Já měl tu možnost téměř deset sezón, a proto si myslím, že můžu klukům v Kadani něco dát. Takový je hokejový život. Klukům v Chomutově se nyní dařilo, udělali dobré výsledky, ale situace je taková, že je přetlak hráčů. Díky výluce NHL hrají v tuzemsku i ti nejlepší, je velká konkurence. To ale není pouze můj případ, týká se to i jiných hokejistů. Domluvil jsem se proto v Kadani, že vypomohu na pár zápasů,“ bere sportovně situaci důrazný útočník.

„Musím k tomu přistoupit profesionálně, člověk musí být připraven na jakoukoliv situaci. Součástí Chomutova jsem ale i nadále, neboť Kadaň je farmou Pirátů. V současné době oblékám dres Kadaně, které chci pomoct. Soustředím se na to, abych zde stoprocentně trénoval a odváděl nejlepší možné výkony. To je má práce. Nad změnou dresu rozhodně neuvažuji, jsem zaměstnancem Chomutova, který využívá mé služby. Já tato rozhodnutí musím respektovat, ať se mi líbí nebo ne. Člověk určité věci neovlivní a já to tak musím brát. Trend je dnes takový, že hráči jsou považováni za zboží, s čímž se musí každý vyrovnat. Sezóna je ještě dlouhá a stát se může cokoliv, například se může někdo zranit,“ pokračoval Ondřej ve věci Chomutov.

„V Kadani je široký kádr, všichni chtějí hrát. To je ale aktuálně ve všech týmech, i v těch extraligových. S mančafty v první hokejové lize celky z extraligy více spolupracují. Je to případ například Kladna, kde je vidět, že hráči musí vypomáhat, aby byli herně vytížení,“ uzavřel Zdeněk Ondřej.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM