SD: Most otočil vývoj zápasu a odváží si zasloužené tři body

Stanislav Jiskra | 28.10.2012 | |

SD: Most otočil vývoj zápasu a odváží si zasloužené tři body

V neděli 28.10 od 13:30 přivítala Kadaň na svém kluzišti celek z nedalekého Mostu. Zápas lépe začali domácí, když se dostali, zásluhou svého kapitána ZDEŇKA ŠEBY, do vedení 1:0. Do druhé třetiny nastoupili hosté jak vyměnění. Nejdříve v přesilové hře vyrovnal mostecký DAVID KUNC, a o minutu později vstřelil vedoucí branku ANTONÍN FRYČ. To však nebylo vše, za další čtyři minuty zvyšoval již na 1:3 hostující IVAN KALINA. Ve třetí třetině byl k vidění bojovný hokej z obou stran. Jako první udeřil opět Most, konkrétně VÍT NERUDA. Kadaň dokázala nakonec jen zmírnit porážku. Pět minut před koncem zápasu snížil na 2:4 kadaňský VÁCLAV BEČKA.

 

Hned od začátku zápasu byla aktivnější Kadaň, ovšem k první střele se dostali hosté z Mostu. V čase 01:43 udeřil domácí kapitán ZDENĚK ŠEBA, který zužitkoval přihrávku od Jiřího Tupého a dorážel do prázdné branky. Pro hosty mohlo být hůře, chvilku po vstřelení vedoucí branky nastřelil tyč domácí Martin Kordina. Kadaň stále měla více ze hry, zatápěli hostující obraně. Nejdříve se ukázkovou přihrávkou ukázal kadaňský Radek Hosnedl, který nahrál mezi kruhy Václavu Bečkovi. Puk ale skončil jen v plastrónu mosteckého gólmana Pravěčka. Krátce poté byla k vidění krásná kombinace. Z pravého kruhu přihrával Václav Bečka na zcela volného Jakuba Dimitrova. Opět se ale rozezněla pouze tyč mostecké brány.

Do druhé třetiny nastoupila aktivněji Kadaň, ale skórovat dokázali hosté a to když využili svojí přesilovou hru. Střelu mosteckého Miroslava Kejmara umístil lehkou tečí za Tichého záda MIROSLAV VÁVRA – 1:1. Mostečtí hráči ihned po vsítění vyrovnávací branky ožili a téměř vymazali Kadaň z ledové plochy. Po nedorozumění kadaňské obrany zvyšoval na 1:2 ANTONÍN FRYČ, který přesnou střelou od modré vymetl všechny pavučiny v Tichého brance. To ovšem ze strany hostů nebylo vše, čtyři minuty po vstřelení vedoucí branky se po dorážce v brankovišti domácího Ondřeje Tichého prosadil hostující IVAN KALINA – 1:3. Po dlouhé době se k útoku dostali hráči Sportovního klubu, ovšem jejich střely končily pouze na plastrónu hostujícího Pravěčka. V obrovské šanci se ocitl domácí Jan Fencl, ovšem jeho nájezd nedopadl podle jeho představ. Po druhé třetině na hodinách svítil stav 1:3.

Třetí třetinu začali lépe tentokrát hosté, ale domácí se jim ihned vyrovnali. Útoky obou týmů většinou končili již ve středním pásmu. Jiří Tupý si najel do pravého kruhu, ale jeho slibná střela skočila na vyrážečce gólmana Mostu. Tlak Kadaně se postupně zvyšoval, ovšem nepřicházeli větší šance. Další úder pro domácí přišel v čase 48:27. Přesná přízemní střela k tyči, kterou vyslal VÍT NERUDA, skončila až za kadaňským brankářem – 1:4. Domácí trápila hlavně nepřesnost v přihrávkách. Hra byla dost rozkouskována častými ofsajdy a zakázanými uvolněními. I přesto domácí Kadaň dokázala snížit, když se bekhendovou střelou mezi betony mosteckého gólmana prosadil VÁCLAV BEČKA – 2:4. Do konce utkání se však již nic zásadního nestalo a Most si po zaslouženém vítězství 2:4 odvezl všechny body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM