SD: Domácí za 36 vteřin rozhodli zápas a porazili Benátky

Stanislav Jiskra | 04.11.2012 | |

SD: Domácí za 36 vteřin rozhodli zápas a porazili Benátky

V neděli 4.11 od 14:30 bylo k vidění 13. kolo hokejové ligy. Na domácí led přijely hráči od Jizery. První třetina nenabídla divákům moc koukatelný hokej. Žádný tým si nevypracoval větší šanci, ale domácí se i tak dostali v deváté minutě zásluhou Patrika Haby do vedení 1:0. Druhá perioda byla aktivnější a dala by se nazvat třetinou vyloučení. Více se bruslilo, napadalo a hra vypadala o hodně lépe, ale branka nepadla. Poslední část byla z celého zápasu nejbojovnější a dala by se nazvat třetinou gólovou. Nejprve hosté zásluhou MIROSLAVA ŠÍCHY vyrovnali a o sedm minut později vsítil vedoucí branku benátecký DAVID FEDYMYCZ. Domácí na nic nečekali a otočili stav utkání. O vyrovnání se postaral domácí JAN FENCL a o 36 vteřin později vstřelil vítěznou branku kadaňský JAKUB DIMITROV. Zápas tedy skončil 3:2.

 

První třetina

Oba týmy hrály pomalý hokej, ale Kadaň byla mírně aktivnější. Domácí se na delší dobu usadili v útočné třetině, ale nedostali se k zakončení. První třetina nebyla pro oko fanouška ničím atraktivní. Největší šanci od začátku zápasu měla domácí Kadaň, ovšem hostující brankář Lukáš Hosnedl střelu zneškodnil. V čase 08:17 se jako první prosadili domácí. První gól vstřelil Patrik Haba, který zužitkoval přihrávku od Václava Bečky z levé strany a střelou po ledě k pravé tyči uspěl - 1:0. Po té se začal hrát hokej na horu, dolu. Z čehož pramenily šance na obou stranách. Více šancí měl domácí klub, ale hosté již několikrát ohrozili brankáře domácích Tichého, který se z jejich pokusy ve všech případech poradil. Hostující David Ondrušek podrazil hráče u mantinelu, za což také dostal menší trest. Domácí se v přesilové hře nedostali do útočného pásma. O navýšení stavu se málem postaral Patrik Haba, jehož střela propadla gólmanovi asi 5cm vedle tyčky.

Druhá třetina

Druhá třetina byla pro diváky o hodně více koukatelná než ta první. Šance měli oba týmy. Hosté z Benátek byly aktivnější a dostávali první příležitost přesilové hry. Domácí se v oslabení ubránili. Po nedorozumění mezi domácí obranou se blýskl skvělým zákrokem domácí Ondřej Tichý, který zachránil svůj tým před vyrovnáním. Domácí hráči se vlastními chybami připravují o šance. Kadaňský Dominik Drazdík se dostal do samostatného úniku, ovšem na hostujícího gólmana Hosnedla nevyzrál. Domácí se na delší dobu uhnízdili v útočném pásmu a hráli další přesilovou hru. Po střele benáteckého Kryštofa Špičana zazvonila tyčka, která zachránila domácí od inkasované branky. Stav utkání byl tedy po dvou třetinách stále 1:0.

Třetí třetina

Ihned po začátku poslední periody se ke střele z pravého kruhu dostal Patrik Haba, ale jeho slibná střela skončila v rohu kluziště. Obrovská chyba Ondřeje Tichého znamenala vyrovnání, Tichý měl puk před sebou a snažil se ho vypíchnout, když ho v tom MIROSLAV ŠÍCHA - 1:1. Hosté byly po vyrovnávací brance lepším celkem. Sportovní klub dostal další možnost přesilové hry, ale Benátky zaútočily v oslabení a byla z toho druhá branka. Gól v oslabení vsítil DAVID FEDYMYCZ, který střelou mezi betony překonal Tichého – 1:2. Hosté stále více tlačili a minutu po vstřelené brance mohli skórovat po třetí, ale jejich střela skončila jen na levé tyčce. Staré pravidlo, nedáš - dostaneš, se potvrdilo u vyrovnávací branky. Domácí JAN FENCL si vzal puk na svou hokejku, objel branku a skóroval za dezorientovaného gólmana Hosnedla. Domácí připravili Benátkám ledovou sprchu, 36 sekund od vyrovnávacího gólu udeřili znovu. Třetí branku vsítil JAKUB DIMITROV, který se dostal k dorážce a bekhendovou ranou uspěl - 3:2. Benátky půl minuty před koncem zkoušeli hru bez gólmana, ale na výsledku se nic nezměnilo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM