Kadaň zajíždí na olomoucký led. Uspěje?

Marcel Holl | 04.12.2012 | |

Kadaň zajíždí na olomoucký led. Uspěje?

Kadaň se po pondělním domácím zápase představí na kluzišti soupeře. Nyní svěřenci trenérů Čelanského a Skořepy zajíždějí na horký led Olomouce. Oba letošní zápasy skončili výsledkem 3:2. První duel vyhráli olomoučtí v základní hrací době. V odvetě, na zimním stadioně v Kadani, byli úspěšnější domácí hráči, připsali si dva body za výhru po samostatných nájezdech.

 

Oba týmy, jak už bylo psáno výše, odehráli letos už dva společné duely. V tom prvním byli úspěšnější hokejisté Mory. Ti si díky brankám Pekra, Řípy a Hampla připsali tříbodové vítězství. Černožlutým se povedla odveta na vlastním stadioně. V 16.kole zvítězila 3:2 po samostatných nájezdech. O branky domácích se postarali Filip Seman a Tomáš Schmidt. Prvně jmenovaný rozhodl o plusovém bodu pro Kadaň díky svému úspěšnému nájezdu.

Nejproduktivnějším hráčem Olomouce je s 35 (19+16) body Matěj Pekr (na fotce). Tento forvard zároveň vévodí tabulce střelců svého klubu. Mezi beky má nejvíce bodů kapitán Jakub Bartoň. Obránce, který už okusil jak chutná extraliga, nasbíral 19 kanadských bodů. Na brankářském postu má Olomouc, po letním odchodu Štefana Žigárdyho, dvojici mladých nadějných brankářů. Prvním z nich je kmenový hráč Zlína Libor Kašík. V letošním ročníku odchytal Libor Kašík celkem 19 zápasů, procentuální úspěšnost si drží na čísle 92,51%. Druhým v pořadí je slovenský zástupce - Tomáš Halász. Vyslanec od našich východních sousedů nastoupil letos do 12 zápasů a úspěšnost zákroků má 94,07%. Hlavním trenérem celku z Hané je Petr Fiala. Jeho asistentem je bývalý hokejista Jan Tomajko

Umístění celků po 28 kolech:

Kadani se v měsíci listopadu dařilo natolik, že se momentálně nachází na čtvrtém místě prvoligové tabulky. Olomouci momentálně patří druhá příčka za vedoucí Mladou Boleslaví. Celek z Hané ztrácí na bývalý extraligový tým 8 bodů. Kadaň má ztrátu, na lídra soutěže, devatenáct bodů.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
2. Olomouc 28 18 1 4 5 102:63 60
4. Kadaň 28 13 4 2 9 88:65 49

Poslední vzájemný zápas:

1.liga - 16. kolo SK Kadaň - HC Olomouc 3:2sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)

Po bezbrankové první třetině se vedení ujal domácí tým ve 25.minutě. Střelcem prvního gólu utkání byl Filip Seman. Jenže Vodný po čtyřech minutách vyrovnal a na začátku třetí třetiny poslal Olomouc do vedení kapitán Jakub Bartoň. Kadaň vyrovnala v 50.minutě, kdy ve vlastním oslabení překonal Halásze Tomáš Schmidt. Další branka do konce základní hrací doby nepadla, týmy nerozhodly ani v prodloužení, a tak došlo až na samostatné nájezdy. A tam byli úspěšní jen domácí borci. Střelcem rozhodujícího gólu byl Filip Seman, Kadaň tak vybojovala další 2 body, tentokráte proti třetí Olomouci.

Sestava našeho příštího soupeře z pondělního zápasu proti Benátkám n/J. V něm Mora vyhrála 2:0.

HC Olomouc: Kašík – Nedbálek, Ondrušek, Houdek, Valenta, Škůrek, Staněk, Schejbal – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Rác, Diviš, Selingr – Švaňhal, Heža O., Vodný.

Vzájemný zápas 29.kola bude zahájen ve středu 5.prosince v 18:00. Nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven tradiční textový online přenos.

Foto převzato z hc-olomouc.cz
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM