Tomáš Schmidt: Musíme načít novou vítěznou šňůru, třeba už v sobotu

Miroslav Fantal | 05.12.2012 | |

Tomáš Schmidt: Musíme načít novou vítěznou šňůru, třeba už v sobotu

O l o m o u c - Hokejisté Kadaně ani na druhý letošní pokus v Olomouci body nebrali. Po porážce 1:5 od aktuálně nejlepšího celku na domácích kluzištích tak Severočeši přenechali čtvrté místo hráčům Třebíče. O výsledku duelu na Hané rozhodl podle slov obránce Tomáše Schmidta hlavně vstup do utkání. „Utekl nám začátek,“ přiznal po boji.

 

Šlágr kola přesto začali lépe hosté, kteří úvodní minuty strávili převážně v pásmu domácího celku. Paradoxně to byli ale Hanáci, kteří ve čtvrté minutě otevřeli brankový účet utkání. „V kabině jsme si říkali, že musíme dobře vstoupit do utkání. Chvíli se nám to sice dařilo, poté nám ale domácí utekli. Poté jsme se snažili, ale inkasovali jsme druhou branku,“ shrnul první dějství obránce Tomáš Schmidt. „O přestávce jsme si řekli, že do toho půjdeme na novo, jakoby se jednalo o nové utkání,“ prozradil.

V prostředním dějství se tak Kadani sice podařilo ve vlastním oslabení snížit na rozdíl jediné branky, Kohouti ovšem v závěru periody odpověděli dvěma přesnými zásahy. „Vstřelená branka nás nakopla. Ve druhé části jsme odehráli skvěle šestnáct minut, ale konec nám opět utekl. Nebyli jsme silní v předbrankovém prostoru a nepohlídali jsme si to,“ popisoval třiadvacetiletý obránce, jenž se stal v posledních minutách třetiny smutným hrdinou.

Právě Tomáš Schmidt se totiž v sedmatřicáté minutě nechal vyloučit, přesilovou hru Mora následně využila. „Vyloučení bylo nešťastné. Dojížděl jsem útočícího hráče, lehce jsem mu šťouchl do puku a přistrčil jsem jej. On ztratil stabilitu a letěl na mantinel. Byla to moje chyba, příště si na to musím dávat větší pozor,“ mrzelo jej.

O to víc zklamaný musel být hráč s číslem tři, když ani ne za půl minuty skórovali Hanáci po jeho nedůslednosti před brankou počtvrté. „Otáčel jsem se, ani jsem neviděl puk. Útočník soupeře to doklepával do prázdné brány,“ líčil situaci ze závěru druhé části.

Přestože výsledek po čtyřiceti minutách zněl zcela jednoznačně, severočeský celek porážku připustit nemínil. „Říkali jsme si, že už několikrát jsme dokázali otočit průběh zápasu,“ připomněl nedávný zápas v Šumperku, ve kterém za nepříznivého stavu 1:4 Kadaň překvapila soupeře a zvítězila 7:5.

„Máme tu super partu a dobrý tým, takže otočit zápas můžeme kdykoli. Bohužel jsme inkasovali pátou branku a nevycházeli nám přesilové hry. Musíme na tom zapracovat,“ pokračoval hráč, který letos nasbíral šest kanadských bodů.

Kadaň tak ani ve druhém po sobě jdoucím souboji proti celku z čela tabulky neuspěla. V pondělí podlehla v domácím prostředí Ústí nad Labem. „Byl to náročný program, ovšem hodně trénujeme, jsme mladé mužstvo. Pondělní zápas nás nepoznamenal. Spíše na nás měla vliv dlouhá cesta. V autobuse jsme strávili šest hodin. Nebylo jednoduché poté naskočit do zápasu,“ přiznal Tomáš Schmidt.

Složitý týden zakončí Severočeši v sobotu s aktuálně prvním celkem tabulky, doma přivítají Mladou Boleslav. „Víme o tom, že je to nejsilnější tým v první lize. Podrobně se na ně připravujeme. Nicméně nemůžeme na ně koukat jinak jen proto, že jsou ze špičky tabulky. Asi k nim máme větší respekt, ale hlavně musíme předvádět svou hru a nechybovat,“ klade důraz bek Kadaně.

„Musíme načít další vítěznou šňůru. Věřím, že ji začneme už v sobotu s Mladou Boleslaví,“ přeje si.

Přestože Kadaň duel na Hané nedotáhla do vítězného konce, dokázala potvrdit roli mužstva, kterému se daří ve hře v oslabení. Už sedmou branku v početní nevýhodě zaznamenal celek ze severu Čech, když se v polovině utkání trefil Filip Hanták.

„Mužstva se soustředí hodně na útočení, a pokud se k nám kotouče odrazí, nebojíme se do toho jít. Tato bilance je super, určitě nás posilní,“ věří Tomáš Schmidt.

Ačkoli se hokejistům Kadaně nepovedla dvě poslední utkání, stále si vedou více než dobře. Po devětadvaceti odehraných kolech mají na kontě téměř padesát bodů, se kterými drží pátou příčku. „Pan trenér Čelanský nás skvěle nastartoval a my v tom musíme pokračovat. Chceme se udržet v tabulce co nejvýš a udělat dobrý výsledek v play-off. Kadaň by si to zasloužila,“ uvedl hokejista, jenž začínal v Karlových Varech.

Skvělé výsledky mužstva jsou také zásluhou perfektně fungující spolupráce s extraligovým nováčkem z Chomutova, odkud jezdí hráči vypomáhat. „Spolupráce funguje dobře, protože nám z Chomutova posílají hráče, kteří dokážou rychle zapadnout do týmu. Všichni z týmu očekáváme, že někdo může dorazit a pomůže nám. Pro nás i pro Chomutov je to pozitivní,“ pochvaluje si.

Spolupráce s chomutovským hokejem ovšem nemusí mít vždy jen výhody. Kvůli kolizi utkání Kadaně a Chomutova totiž přišel prvoligový celek například o Filipa Semana, tedy hráče, který na konci října zařídil dvěma brankami domácí vítězství nad Olomoucí.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM