V sobotu do Kadaně zavítá Mladá Boleslav

Jiří Novotný | 07.12.2012 | |

V sobotu do Kadaně zavítá Mladá Boleslav

V pondělí skončila děvet zápasů trvající série kadaňských výher, když jsme podlehli Ústí 2:3 po prodloužení. Všechny branky Slovanu nasázel Robin Kovář. Ve středu čekal Kadaň další velice těžký soupeř - Olomouc. Hanáci nastříleli Kadani 5 branek, trefil se i bývalý hráč Kadaně Richard Diviš, zatímco za Kadaň se trefil pouze Hanták. Tuto sobotu ovšem přijíždí soupeř ze všech nejtěžší, ligový lídr z Mladé Boleslavi. O kvalitách soupeře svědčí, že před druhou Olomoucí mají devítibodový náskok a porážku okusili pouze pětkrát.

 

Kadaň se Mladou Boleslaví letos utkala dvakrát. První vzájemný duel se hrál na kadaňském ledě v 5. kole a Kadaň prohrála 1:2. Za Kadaň se trefil Petr Jíra, oba mladoboleslavské góly vstřelil Nouza. Druhý zápas, tentokrát v Mladé Boleslavi, se hrál v rámci 17. kola a Kadaň opět prohrála 2:1. Góly Mladé Boleslavi vstřelili Pabiška s Kafkou, kadaňský gól dal Marek Račuk.

Mladá Boleslav, jak již bylo řečeno, letos prohrála pouze 5 duelů. Naposledy Boleslav prohrála ve 24. kole, kdy na domácím ledě hostila tápající Beroun. Očekávala se jasná výhra domácích, ovšem Mladá Boleslav nedokázala vstřelit branku, zatímco Medvědi dali tři a překvapivá prohra byla na světě. Od této ostudné prohry ale Boleslav najela na sérii výher, které trvají již pět zápasů.

V minulém kole do ŠKO-ENERGO ARÉNY v rámci okresního derby zajížděli hokejisté Benátek nad Jizerou. První třetina byla bez branek, ale gólová smršť přišla v úvodu druhé třetiny, kdy to během tří minut bylo najednou 2:2. Mladá Boleslav poté vstřelila ještě dvě branky a brala tři body za výhru 4:2. Vítěznou branku domácích dal David Vrbata.

Nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi je Tomáš Nouza , který letos nasbíral 33 bodů (18+15). Zároveň je nejlepším střelcem týmu. Druhým nejlepším je David Výborný s 26 body (9+17). David Výborný odehrál mnoho zápasů za Spartu, v NHL působil několik sezón v Columbusu a za reprezentaci zvládl 218 zápasů. O tři body méně má David Vrbata. Během výluky NHL do týmu přibyl také jeho starší a známější bratr. Radim Vrbata v NHL válí v dresu Phoenixu Coyotes. Za Mladou Boleslav zatím nastoupil pouze ke dvěma utkáním ve kterých posbíral dva body.

Nejprodkuktivnějším zadákem je David Pojkar , jenž má na kontě 12 bodů (2+10). O jednu asistenci méně má Milan Toman , který se dohodl na výpomoci v Českých Budějovicích, kde v minulosti odehrál tři sezony a již dnes nastoupil v dresu Mountfieldu proti Liberci.

Jedničkou na postu gólmana je mladý talent Roman Will, který letos odchytal 26 utkání. Může se pochlubit úspěšností takřka 94%. Čtyřikrát nastoupil Vlastimil Lakosil.

Sestava Mladé Boleslavi z posledního utkání.

BK Mladá Boleslav: Will - Pojkar, Kasík, Němeček, Chaloupka, Toman, Jindra, Bohunický - Nouza, Vrbata, Mikulík - Kafka, Výborný, Pabiška L. - Rys, Koudelka, Demel - Červený, Loskot, Pitule – Lenc.

Utkání se hraje tuto sobotu od 17:00 na zimním stadionu v Kadani. Přijďte podpořit naše bojovníky v utkání s přetěžkým soupeřem !

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM