2. liga má nový formát

Redakce | 15.06.2024 | |

2. liga má nový formát

K a d a ň - V pátek 14. června se zástupci vedení SK Kadaň zúčastnili druholigového aktivu, na kterém se rozhodlo o novém systému 2. ligy ČR. Tu si letošní sezónu zahraje sedmadvacet týmů, které se rozdělí do skupiny Západ (14 týmů) a skupiny Východ (13 týmů).

 

SK Kadaň jako účastník 2. ligy Západ se v základní části utká tříkolově se všemi celky skupiny Západ, celkem tedy náš tým sehraje v první části 39 zápasů.

Po základní části se družstva umístěná na 1.-8. místě dostávají do play off, do kterého postoupí také 8 celků ze skupiny Východ. Těchto 16 družstev má možnost si zahrát čtyři série - osmifinále, čtvrtfinále, semifinále a finále. Osmifinále a čtvrtfinále se hrají na tři vítězná utkání. O semifinále a finále rozhodnou čtyři vítězné duely.

Družstvo, které ve skupině Západ skončí na 14. místě, se střetne s posledním celkem nadstavbové skupiny Východ v play down o udržení 2. ligy, které se hraje na dva vítězné zápasy. Ten úspěšnější se ve třetí nejvyšší soutěži udrží, porážený sestupuje do krajské ligy.

Účastníci 2. ligy skupiny Západ: HC Tábor, HC Příbram, HC Děčín, HC Stadion Vrchlabí, HC Benátky nad Jizerou, HC Kobra Praha, Mostečtí Lvi, Slovan Ústí nad Labem, HC Stadion Cheb, HK Kralupy nad Vltavou, HC Wikov Hronov, IHC Králové Písek, TJ HC Řisuty, SK Kadaň

Účastníci 2. ligy skupiny Východ: HC Leram Orli Znojmo, AZ Havířov, Hokej Vyškov, BK Havlíčkův Brod, HK Nový Jičín, SHKM Baník Hodonín, HK Opava, HC ISMM Kopřivnice, SKLH Žďár nad Sázavou, Draci Pars Šumperk, Technika Hockey Brno, HC Bobři Valašské Meziříčí, HHK Velké Meziříčí

Foto: ADKLH

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM