"Ke Kadani budu mít vždy blízko," řekl Ondřej Kaše v offline rozhovoru

Marcel Holl | 26.03.2013 | |



K a d a ň - V uplynulém období proběhl na našem webu offline rozhovor s mladým kadaňských odchovancem ONDŘEJEM KAŠEM. Tento talentovaný reprezentant nastupoval v minulé sezóně poprvé v seniorském výběru, a nebylo to nikde jinde, než v mateřské Kadani. „Jsem rád, že jsem dostal v Kadani šanci. Věřím v postup, ale bude to hodně těžké,“ řekl Ondra před čtvrtfinále s Třebíčí. Postup přes horáckého soka se nakonec nekonal, jelikož Kadaň, jak známo, prohrála 4:0 na zápasy.

 

Většina otázek směřovala na sérii s Třebíčí, která pro kadaňské barvy nedopadla podle představ. „Uděláme maximum, abychom přes Třebíč přešli,“ řekl Ondra před začátkem nepovedené série.

Dále pak otázky směřovaly na Ondrovo působení v žlutočerném dresu s logem Sportovního klubu na hrudi. „Hraje se mi v Kadani dobře. Samozřejmě nějaké rozdíly mezi seniorským a juniorským hokejem jsou. Jsem rád, že jsem dostal v Kadani šanci. Ke Kadani budu mít vždy blízko, vždyť jsem zde začínal s hokejem.

S klukama si rozumím a s Davidem hrajeme pospolu už třetí sezonu, tudíž jsem se spoluhráči spokojen,“ řekl k dotazu na spoluhráče z lajny, na Davida Kämpfa a Karla Tona. „Parta v kabině byla dobrá, a do zápasu jsme šli vždy s cílem vyhrát.“ dodal.

“Neřeším a nevnímám, pod jakým trenérem hraji. V každém zápase se snažím odvést maximum. Od každého trenéra jsem si letos něco vzal, nejvíce asi od pana Čelanského. řekl k trenérské otázce.

Sezóna 2012/2013 byla zajímavá i z pohledu, že v české nejvyšší soutěži nastupovali, po dobu výluky, hvězdy z NHL. “Líbil se mi celý Kladenský útok Jágr,Plekanec,Tlustý a hlavně hra Jaromíra Jágra. Všichni hráči z NHL určitě oživili extraligu.“ řekl na adresu hvězd.

Již jednou zmíněný Jaromír Jágr, dostal před svým prvním zápasem v NHL od spoluhráčů v kabině Pittsburghu Penguins všelijaké rady, například, že si rukavice má přivázat tkaničkou pevně k zápěstí, aby mu při souboji o puk náhodou nespadly a soupeř si nemyslel, že je shodil a chce se prát. I Ondra dostal jednu radu od starších spoluhráčů z kadaňské kabiny. “Ano dostal jsem jí. Je spíše vtipná a byla od Kuby Trefného. Řekl mi: Buď rychlej, protože soupeř je velkej.“

V posledním zápase základní části i v následných dvou domácích utkání čtvrtfinále provázela kadaňské zápasy světelná show. “Světelná show je určitě dobrý nápad. Každé oživení atmosféry je super jak pro nás tak pro diváky.“ ohlédl se za zpestřením zápasů talentovaný forvard.

Jméno Kaše není v kadaňském dresu neznáme. Otec Ondřeje a mladšího bratra Davida působil ve Sportovním klubu v době, kdy se vybojoval postup do první hokejové ligy. Jeden z dotazů směřoval i na to, co nyní otec talentovaných útočníků dělá. „Trénuje mladší dorost v Chomutově a jezdí se dívat na mě a na bráchu.“

Dalším tématem, který kadaňské fanoušky zajímal, byla škola. “Se školou bojuji, jak se dá. Není jednoduché skloubit školu s hokejem. Jinak chodím na SPŠ stavební v Kadani a v Chomutově jsme součástí Akademií, ve kterých se pravidelně dohlíží na prospěch. Nemám žádný oblíbený předmět.“ pronesl Ondra na téma škola.

Kromě školy a hokeje byly i nějaké otázky na Ondrův volný čas. “Volného času moc nemám. Hlavně se snažím dohnat školu. Občas si zahraji s bráchou PlayStation. Rád mám i tenis, florbal a badminton.“ Ondrovo oblíbené číslo je 25.

Již bylo několikrát zmíněno, že Ondra nastupuje, kromě chomutovské mládeže, v reprezentaci. Konkrétně ve výběru hráčů do 18 let. Na turnaji pěti zemí se mu podařilo s českým výběrem porazit Rusko. To se na celém turnaji nikom jinému nepovedlo. Sice jsme porazili Rusko, ale náš celkový výkon nebyl optimální. Doufám, že v dubnu na MS předvedeme lepší výsledky.

Ondra, jako většina hokejistů, sní sen o tom, že si jednou zahraje slavnou NHL. "Jednou bych si chtěl zahrát NHL. Oblíbený klub v ní ale nemám."

" Juniorský hokej je srovnatelný s 1.ligou. Navíc po vyřazení Kadaně bylo dohodnuté, že se vrátím zpátky do juniorky," zdůvodnil kadaňský odchovanec to, že po kadaňské sezóně šel pomáhat juniorům a nezamířil do druholigového Klášterce n/O.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM