Vytoužený postup do I. ligy

Míša Sládková | 25.12.2004 | |

Vytoužený postup do I. ligy

Během vánoční přestávky jsme pro vás připravili malý seriál, ve kterém shrneme prvoligové působení kadaňských hokejistů. V prvním dílu si připomeneme poslední boje, které rozhodly o zapsání Kadaně do týmů I. ligy.

 
V sezóně 1996/97 se Kadaň rozhodla pokusit o vystoupání do druhé nejvyšší soutěže. Tento rok jim štěstí trochu chbyělo a proto se svůj cíl přesunuli do dalšího ročníku. Mnozí byli skeptičtí, ale Kadaň dokázala svůj slib splnit a skutečně se znovu ocitla v boji o první ligu. Situace byla napjatá a nervozita by se dala krájet. Naším barážovým soupeřem se stal Přerov. Odjížděla tato sestava.

Brankáři: Marcel Kučera, Pavel Křížek a Miroslav Sedláček. Obránci: Radko Goga, Jiří Jelínek, Martin Nosek, Martin Štelcich, Jiří Vybulka, Rudolf Mudra a Michal Jäger. Útočníci: Rober Kaše, Jiří Kameš, Petr Matula, Radek Piskač, Evžen Gál, Jaroslav Kreuzman, Bronislav Píša, Petr Vogeltanz, Petr Nachtigal, Petr Struhovský, Dušan Halloun, Jiří Novotný, Tomáš Polanský. Trenéři: Zdeněk Šindler, Jaroslav Hejcman Ved. mužstva: Karel Baier Masér: Jiří Šíma

První utkání bylo hrou nervů. Na stadionu se ozývaly hlasy 1350 diváků. Kadaň nastoupila do první třetiny výborně. Ve druhé minutě vedla a zanedlouho vedla již 2:0. To nevydrželi přerovští fanoušci a v hledišti se zvedala vlna nevole. Na to reagovali i hráči a Kadaň se musela potýkat s velmi agresivní hrou. Když v 19. minutě Píša zvýšil na 3:0, byla ledová plocha během několika okamžiků zavalena různými předměty a rozhodčí musel předčasně ukončit první dvacetiminutovku. V druhé třetině Přerov dokázal snížit na 3:1, ale v zápětí vstřelil Píša čtvrtou branku a tím vnesl do řad spoluhráčů klid, který Kadani umožňoval utkání pouze kontrolovat. Chování fanoušků se stále zhoršovalo a ve chvíli, kdy se na ledě povalovalo neuvěřitelné množství kelímků, odpadků, kamenů a dokonce i dýmovnice, rozhodčí 12 minut před koncem ukončil zápas za stavu 5:1 pro Kadaň.

Druhý boj o I. ligu byl již klidnější a vyrovnaný zápas končil v normální hrací době 2:2. Nerozhodlo se ani v prodloužení a došlo k samostatným nájezdům. V nich měla větší štěstí Kadaň a vyhrála 3:2.

Doma se očekával na obsazeném stadionu (2500 diváků) opět zisk všech možných bodů, ale nepovedlo se. Na domácím ledě Kadaň prohrála v prvním utkání 2:0 a v druhém 4:1. Stav série se tím vyrovnal na 2:2.

Páté utkání se muselo odehrát v Třinci díky tomu osudnému ukončenému zápasu v Přerově. Venku se nám dařilo a díky tomu SK Kadaň porazila Přerov 3:0 po brankách Gogy, Kreuzmana a Jelínka. Hra se tudíž přesouvala zpět na led Kadaně. Vyprodaný stadion v napětí očekával vývoj zápasu. Boj, který je možné skutečně označit jako bitvu na ostří nože zaslouženě Kadaň vyhrála a postoupila do I. ligy.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM