Kadaň si v evropském žebříčku polepšila, skončila na 181. místě

Tisková zpráva | 18.07.2013 | |

Kadaň si v evropském žebříčku polepšila, skončila na 181. místě

K a d a ň - Každý rok je sestavován žebříček s 250 nejlepšími celky Evropy a Kadaň v aktuálním žebříčku zaznamenala posun. Po úspěšné černožluté sezóně, kdy skončil Sportovní klub na hokejkách Třebíče ve čtvrtfinále play off. Díky tomu, že předtím v průběhu sezóny předváděl velmi kvalitní hokej poskočil klub na 181. místo. Oproti loňskému žebříčku to znamená, že si Kadaň polepšila o 34 míst

 

Loňská sezóna byla jistě jednou z nejlepších za poslední dobu. Ze začátku to tak nevypadalo, neboť se mužstvu pod vedení trenéra Jägra nedařilo. To mělo za důsledek změnu na pozici hlavního trenéra. Na začátku října skončil trenér Jäger a nahradil ho Jiří Čelanský. Ten pak spolu se Zdeňkem Skořepou zvedli kadaňské mužstvo a to takový způsobem, že ze 34 utkání pod vedením tohoto trenérského tandemu prohrála Kadaň pouze šestkrát po šedesáti minutách! Tato série měla svého konce na konci měsíce ledna, to sek mužstvu přišel tandem Doležal - Antoník a týmů se příliš nedařilo. Tato změna nebyla poslední na pozici trenéra v uplynulé sezóně. Před play off skončil tandem Doležal - Antoník a jako náhrada přišla trojice - Stanislav Mikšovic, Petr Martínek a Leo Gudas. S nimi na střídačce prohrála Kadaň všechna první čtyři utkání čtvrtfinále a sezóna pro ni skončila.

Ale i bez úspěchu v play off byla kadaňská sezóna úspěšná a v žebříčku evropských celků to znamená 181.pozici pro letošní sezónu.

Nejlepším celkem z prvoligových kadaňských soupeřů byla, ještě do nedávna extraligová, Mladá Boleslav, která skončila na 112. místě. Ihned za ní se z prvoligových klubů umístila olomoucká Mora. Mezi tyto dva celky se, ale dokázalo vměstnat Znojmo, účastník EBEL ligy. Orli obsadili 114. pozici v žebříčku. Mezi 250 vyvolených týmů se dostalo hned jedenáct zástupců 1.ligy ČR.

Vůbec nejvýše umístěným českým celkem se stal extraligový šampion z Plzně. Mistrovské Škodovce patří 15. příčka. Mistrovský celek následuje poražený finalista - Zlín. Ten se v žebříčku umístil na místě šestnáctém. Oproti loňské sezóně je to v hodnocení českého klubového hokeje mírný pokles, neboť Pardubice skončily v loňském žebříčku těsně za TOP desítkou klubů Evropy.

Již osm sezón po sobě vládnou evropskému žebříčku ruské kluby. Loni bylo první moskevské Dynamo, které vyhrálo KHL. Letos se to Dynamu povedlo znovu, ale prvenství v žebříčku nezískalo. Na stupínek pro nejlepší tým vyhoupl SKA Petrohrad, který v loňském součtu skončil na třetím místě v žebříčku.

Kompletní žebříček dvě stě padesáti nejlepších mužstev Evropy naleznete zde.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM