Kadaň už se připravuje na ledě, trenéři mají k dispozici kompletní tým

Libor Kult | 22.07.2013 | |

Kadaň už se připravuje na ledě, trenéři mají k dispozici kompletní tým

K a d a ň - Čtvrté červencové pondělí zahájili druhou část přípravy také hokejisté Kadaně. Široký kádr, který bude bojovat o místo v prvoligové sestavě, se realizačnímu týmu hlásil v kompletním složení bez jediné absence. „Všichni marodi z předchozí části přípravy se dali dohromady. Nemáme hlášeno, že by někoho z kluků i trápilo nějaké zranění,“ libuje si asistent Radek Šíp. „Jsme kompletní, k dispozici máme více než šest formací. Všichni můžou trénovat bez úlev a omezení,“ hlásí spolupracovník Karla Soudka.

 

Oba trenéry nyní čeká nelehký úkol, vybrat ze tří desítek borců ty správné, kteří se ve druhé nejvyšší soutěži budou bít v kadaňských barvách. „Je ještě opravdu hodně brzy, abychom mluvili o zúžení kádru,“ reaguje Radek Šíp.

„Předpokládám, že všichni dostanou adekvátní prostor, aby se ukázali,“ vypráví následně. „Po několika přípravných zápasech, nejspíš někdy za měsíc, by mohla začít krystalizovat sestava pro vstup do základní části,“ naznačuje časový horizont.

„Zatím všichni bojují o triko a makají. Pokud jde o nasazení, nemůžeme nikomu absolutně nic vyčíst, ale uvidíme, jak budou kluci vypadat na ledě a v zápasech,“ nechce předjímat někdejší produktivní útočník.

Mužstvo nyní čekají dvoufázové tréninky, zapracování na ledě však proběhne postupně a proloží jej ještě příprava na suchu. „První týden budeme trénovat dvoufázově. Kromě ledu čekají hráče kruhové tréninky na suchu,“ prozrazuje asistent trenéra. „Hráči si zvykají na novou výstroj, počítáme, že někoho budou tlačit brusle, takže se nejde úplně na krev,“ přibližuje.

„Fanoušci se ale nemusí bát, že by hráči zaháleli. I přes to, co jsem říkal, si máknou,“ ubezpečuje Radek Šíp s úsměvem. „Od druhého týdne budeme mít dvě fáze zhruba třikrát týdně s tím, že plán můžeme operativně změnit nebo doplnit,“ uzavírá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM