Třetím soupeřem na Memoriálu Pavla Zábojníka je celek ze slovenské extraligy - HK Nitra

Marcel Holl | 17.08.2013 | |

Třetím soupeřem na Memoriálu Pavla Zábojníka je celek ze slovenské extraligy - HK Nitra

V pátek odpoledne nastoupil společný tým Kadaně a Chomutov do zápasu s polským celkem GKS Tychy. Zápas skončil, jak asi víte, remízou 4:4. Dnes čeká hokejisty hrající v dresech Pirátů třetí naplánovaný soupeř, semifinalista posledního ročníku slovenské extraligy - Nitra. Úvodní buly vzájemného zápasu obou celků je naplánováno na pravé poledne, tedy na 12:00. Utkání můžete, stejně jako dvě předešlá, sledovat pomocí textového online přenosu.

 

V týmu příštího soupeře nenalezneme sice české zastoupení v hráčském kádru, ale na trenérské lavičce. Hlavním koučem týmu HK Nitra je mistr světa z let 1985 a 1996, bývalý obránce Antonín Stavjaňa. Zlínský rodák působí v Nitře od loňské sezóny, předtím vedl například rodný Zlín, Duklu Trenčín či karlovarskou Energii. I když nemá Nitra v kádru žádné české jméno, tak přeci jen pár zajímavých hráčů ve svém kádru má. Asi největší hvězdou klubu je slovinský reprezentační brankář Robert Kristan, který přišel v nedávné době z Medveščaku Záhřeb, tedy od nováčka KHL. Druhou letní posilou Nitry je tamní rodák Dušan Milo. Tento čtyřicetiletý zadák působil posledních sedm sezon v dresu účastníka nejvyšší německé soutěže z Krefeldu. Dalším zajímavým jménem je Roman Tománek. Toto pravé křídlo bylo v uplynulé sezóně nejproduktivnějším hráčem Nitry, neboť v 64 zápasech (včetně play off) 63 kanadských bodů za 42 branek a 21 nahrávek.

Nitra na Memoriálu Pavla Zábojníka

Nitra má za sebou, stejně jako náš výběr 2 zápasy na Memoriálu Josefa Zábojníka. Ve čtvrtečním utkání s dalším týmem ze slovenské extraligy, s Bánskou Bystricou, uhráli svěřenci trenéra Stavjaňi remízu 2:2. V druhém utkání nastoupila nitranští proti jihlavské Dukle. Dukla přes léto posílila, ale ani to jí nestačilo. S Nitrou prohrála 4:2.

Sestavy obou dnešních soupeřů ze včerejších zápasů:

HK Nitra: Kristan – Bača, Konig, Nádašdi, Rais, Závodský, Ďurkech, Ordzovenský, Kuzma – Bajtek, Hrazdíra, Pupák – B. Rapáč, Piačka, Novák – Kováčik, Hamrák, Segľa – Kmeč, Bene, Jurák

Kadaň/Chomutov: Kaššák – Szakal, Tejnor, Trefný, Mazanec, Stehlík, Kopáč, Opalek (C), Havel – Ton, Charousek, Jíra – Hromas, Hanták, Chlouba – Fronk, Gajovský, Deveri (A) – Hammerbauer, Novák J., Novák L. (A)

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM