Kadaň porazila Most, poprvé v přípravě nedostala branku

Jindřich Poledna, Marcel Holl | 29.08.2013 | |

Kadaň porazila Most, poprvé v přípravě nedostala branku

Kadaň byla od začátku utkání lepším týmem, její tlak vyvrcholil v 7.minutě, kdy se poprvé za záda mosteckého gólmana trefil Danko Deveri. Druhou branku přidal ve 13.minutě Roman Chlouba. Třetí domácí zásah už byl za záda brankáře Nechvátala, střelcem byl Jaroslav Kůs. V poslední třetině branka nepadla, Kadaň byla po velkou část zápasu lepším týmem, a tak po zásluze vyhrála 3:0.

 
9.kolo, čtvrtek 29.8.2013
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  3:0  (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Deveri (Chlouba), 13. Chlouba (Seman), 32. Kůs (Chlouba, Pelc) . Rozhodčí: Zubzanda – Tichý, Hamsták . Vyloučení: 5:3 + Mazanec (KAD) a Smolka (MST) oba 5 + OK za hrubost. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0.
Sportovní klub Kadaň: Maštalířský (od 32. Boška) – Szakal (A), Havel, Pelc (A), Mazanec, Rutta, Opalek, Prošek, Dobrovolný – Ton, Kůs, Mainer (C), Lehnert, Gajovský, Jíra, Novák J., Novák L., Hammerbauer, Seman, Chlouba, Deveri
SK HC Baník Most: Gutschevits (od 30.Nechvátal) – Charousek K. (A), Hora, Havelka, Slavík, Čížek, Drtil, Kasal, Strejček – Pisařík, Koudela, Tauš (C), Palaščák, Smolka, Nedrda, Andres, Zavřel, Bojer, Mužík, Sukharev.

Komentář k zápasu

Domácí tým byl od začátku utkání aktivnější. Kadaňští hráči lépe bruslili, přecházeli střední pásmo pomocí rychlých přihrávek a během prvních dvou minut ohrozili branku Mostu hned čtyřikrát. Domácí branku hájil od úvodního vhazování junior Tomáš Maštalířský, který zasahoval poprvé na konci třetí minuty. Domácí zadní řady si nebraly při možném ohrožení žádné servítky, puky z vlastní obrany hráči vyhazovali přes celé kluziště.

Domácí celek měl od 4.minuty jasnou převazu, nejprve se neujala Szakalova nabídka na teč před odkrytou mosteckou brankou, po chvíli Rutta jen těsně minul tyčku hostující branky. První gól tak padl až v 7.minutě, kdy se před brankáře Gutschevitse dostal Danko Deveri a otevřel skóre – 1:0.

Most se po obdržené brance probral a začal více útočit. Brankář Maštalířský se měl co ohánět, nejvíce jej ohrožovali Drtil s Nedrdou. Velká šance se zrodila před druhým brankovištěm, Petr Jíra se ocitl tváří v tvář mosteckému brankáři, ale trefil jen jeho výstroj.

Druhá zápasu branka padla ve 13.minutě a opět se třepetala síť za hostujícím gólmanem. Po rychlé kombinaci v útočném pásmu se k pohodlné střele do odkryté branky dostal Roman Chlouba a zvýšil vedení svého celku – 2:0. Oba celky měli do konce třetiny několik zajímavých příležitostí, ale brankáři byli pozorní, a tak se do šaten odcházelo za stavu 2:0 pro domácí celek.

Mostecký kapitán Zdeněk Tauš dal svým faulem domácímu výběru šanci zvýšit náskok prvním vyloučením v zápase. Kadaň měla několik šancí, tu největší zlikvidoval Gutschevits Gajovskému. Roman Chlouba si mohl ve 25.minutě připsat druhý zářez v zápase, ale jeho chytrá střela z otočky jen zazvonila o tyč.

Prozatím největší šanci Mostu nevyužil ve 25.minutě Nedrda, když po Szakalově fatální chybě směřoval sám na domácího brankáře. Jenže se střelou nenaložil podle svých představ a vůbec netrefil branku. Most začal nepříjemně tlačit, Kadaň začala faulovat a byla trestána. Hostující celek si zahrál dokonce krátkou přesilovku 5 na 3, ale bezzubá ofenziva Mostu a soustředěná obrana domácího celku zapříčinily, že i v polovině utkání platil stav 2:0.

Po 30ti odehraných minutách došlo ke střídání v mosteckém brankovišti. Na druhou polovinu zápasu nastoupil Patrik Nechvátal. Ten se mohl blýsknout po dvou minutách. Z trestné lavice vyskočil na led Chlouba, přihrál rozjetému Jaroslavu Kůsovi, který překonal bezmocného Nechvátala – 3:0. Po třetí domácí brance došlo ke změně gólmanů i na domácí straně, do hry přišel Roman Boška.

Druhou polovinu prostřední třetiny jasně ovládl domácí celek, Nechvátal se otáčel co mohl, aby udržel pro Most slušný výsledek. Hostující tým často vyhazoval puky přes všechny čáry, a tak se nebylo co divit, že se Kadaň téměř stále držela v útočném pásmu. Tlak Kadaně ještě umocnilo vyloučení Andrese, ale Kadaň nesehrála přesilovku zrovna podle představ trenérů.

Most mohl korigovat výsledek na konci třetiny, když se nechal zcela zbytečně vyloučit za krosček Vítězslav Pelc. Jenže hostující celek měl problém s usazením v útočném pásmu, moc toho nepředvedl, navíc chybu v obraně nepotrestal domácí Seman, a tak se šlo do kabin za stavu 3:0.

I poslední třetina začala tlakem domácího týmu. Jenže Jíra, Gajovský, ani Jakub Novákna Nechvátala nevyzráli. Most se ve 44.minutě konečně dostal do brankové příležitosti, ale Koudela trefil pouze Bošku. Následná šance Jíry také neskončila za brankářovými zády, a tak přišla opět chvíle mosteckého celku. Dostal možnost hrát přesilovku a zlobil domácí tým. Tlak hostí však brankou nakonec neskončil.

Ve 49.minutě mohl minelu mosteckého beka potrestal Roman Chlouba, ale jeho střela skončila mimo tři tyče. Most dostal puk za záda domácího brankáře v 51.minutě. Jenže hlavní sudí Zubzanda jej neuznal pro vysokou hůl střelce. Most přesto ožil, v průběhu 51. – 54.minuty si připravil několik šancí. Tlak Mostu vyvrcholil vyloučením domácího Szakala. Jenže přesilová hra paradoxně hostům uškodila, čtveřice domácích hráčů pozorně bránila a Most se nedokázal usadit v útočném pásmu.

Závěr zápasu byl zbytečně vyhrocený, za vzájemnou potyčku inkasovali trest do konce zápasu domácí Mazanec a hostující Smolka. Kadaň tak porazila Most na svém kluzišti 3:0, odveta je v plánu 5.září a pro Kadaň to bude poslední přípravný zápas.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (SK Kadaň):“ Myslím si, že jsme nepodali úplně nejlepší výkon. Vítězství 3:0 je dobré a počítá se, ale náš výkon dnes nebyl úplně optimální. Měl klesající tendenci. V poslední třetině jsme hráli vyloženě špatně a to by nám v soutěži nestačilo. Byli jsme dnes lepší než Most, ale že by něco vyloženě rozhodlo o našem vítězství tak to ne, nic takového tam nebylo.“

Kamil Kašťák (HC Most):“Dnešní zápas se nám nepovedl ze střeleckého pohledu. Bez góla se vyhrát nedá. Přesto si myslím, že jsme si tam šance vytvořili, ale chyběl nám důraz. První dvě branky jsme inkasovali, řekl bych náhodně. Byl tam vyhozený kotouč. Při třetí brance jsme udělali chybu, a domácí si to pak pohlídali. Po třetí brance se zápas přiklonil na domácí stranu. My prostě nedáme góla z ničeho. Měli jsme tam přesilovky, a jak už jsem řekl, nebyli jsme důrazní a bez toho to nejde. Dnes jsme hlavně nespokojení z toho, že nedáváme branky.„

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM