"Kluci mě příjemně překvapili svým přístupem," hodnotí přípravu kouč Soudek

Jindřich Poledna | 07.09.2013 | |



Jedenáct přípravných zápasů je za námi. Trenérská dvojice Soudek - Šíp měla možnost vyzkoušet spoustu hráčů, tým sehrál zápasy jak s prvoligovými soupeři, tak se zahraničními týmy. Jak hodnotí přípravu trenér Karel Soudek? S kým počítá do základního kádru? Kdo bude chytat v brance? Jaké jsou cíle týmu? Na všechny tyto otázky nám trenér odpověděl a pod pokličku domácí šatny máte také šanci nahlédnout i vy.

 
Jak jste spokojený s přípravou?
Celkově musím přiznat, že spokojený jsem. Splnili jsme, co jsme si předsevzali, výsledkově to nebylo špatné, protože jsme více zápasů vyhráli než prohráli, máme aktivní skóre, takže bych měl být spokojený. Jenže vím, že musíme ještě vylepšit herní projev, především hru týmu dozadu. Pořád je co zlepšovat.

Jsou hráči, na kterých bude tým stát?
To teď ještě nevíme. Ale měli by to být samozřejmě starší hráči, kteří už mají něco v lize odehráno. Uvidíme, kdo z mladých se k nim přidá. Ono je hodně důležité, když je tým správně poskládaný, mladí mají od těch ostřílených co okoukat, od starších očekávám, že budou schopní mladým radit. U nás by to mělo snad fungovat. Pro všechny je tu veliká motivace, když se bude dařit, má každý hráč šanci probojovat se do extraligového kádru Chomutova.

Jak bude vypadat tým?
Máme tři brankáře: Strmeně, Řehoře a Kaššáka. Obránců je momentálně v kádru devět. Jsou to Szakal, Mazanec, Prošek, Opalek, Kopač, Havel, Rutta, Pelc a Tejnor. A v útoku se budou objevovat Charousek, Gajovský, Jíra, Ton, Chlouba, Hanták, bratři Novákové, Hammerbauer, Fronk, Kůs, Hromas a Mainer. Velmi mě těší, jak všichni hráči přistoupili k tréninku, v přípravě všichni makali, mnozí junioři mě příjemně překvapili svojí hrou. Budou i nadále nastupovat za juniorku a pokud budou ve svých dobrých výkonech pokračovat, řeknou si o stabilní působení v dospělém hokeji. A šanci určitě dostanou.

Kdo bude brankářská jednička?
S brankáři jsme měli veliký problém. Kaššák je po lékařském zákroku s kolenem. Strmeň dostal pukem ránu do hlavy, ale už by měl být v pořádku. Řehoř je připraven nastoupit, v posledním zápase byl plně vytížený. Takže jedničkou bude buď Řehoř nebo Strmeň, máme na to ještě týden než začne liga.

Budou v Kadani působit i hráči Chomutova?
Už teď jich v týmu máme několik. Pravidelně nastupuje třeba Kůs, Mainer, Rutta nebo Hromas. Pokud se tu bude hráčům dařit, budou je jejich výsledky katapultovat do extraligy. Věřím, že hráči neberou 1.ligu jako potupu, hrát pravidelně jim jedině pomůže k tomu, aby se co nejrychleji dostali do A-týmu Pirátů.

Sledoval jste přípravu ostatních prvoligových týmů?
Výsledkově ano, ale herně to nemělo cenu. Z přípravných zápasů si trenér žádný názor neudělá, mužstva se v přípravě hodně mění a nedá se ani usuzovat, v jaké sestavě začnou hrát soutěž.

Věří si tým na favority z prvních dvou kol??
Tady není otázkou, jestli si věříme, ale spíš jak se nám zápasy povedou. Ústí s Boleslaví nejsou jediní favorité soutěže, o nejvyšší příčky se bude jistě bít i Olomouc, skvěle konsolidovaný a stabilní tým má Třebíč, která v posledních letech hrála velmi dobrý hokej, určitě do celkového pořadí budou chtít promluvit i Budějovice, těžko říct, jaký tým se jim podařilo dát dohromady. Ale kdybychom si nevěřili, nemělo by cenu hrát, každý soupeř by nám nadělil hromadu branek. U nás bude hodně záležet na tom, jak rychle se mladí hráči zadaptují na dospělou soutěž, protože juniorská liga je jiná - není tak silová. Musejí se s novým pojetím hokeje popasovat a srovnat se s tím sami v sobě.

Jaké má tým cíle do sezóny??
Určitě bychom chtěli do playoff jako většina mužstev. Můj osobní cíl je připravit hráče tak, aby byli kdykoliv schopní naskočit do extraligového týmu Pirátů a být tam týmu platnými. Jsme farma Chomutova, je to naším prvořadým úkolem, a tak je to správně. Všichni hráči mají šanci, ať mladí či zkušení, je to jen čistě na nich. Pokud budou podávat dobré stabilní výkony, šanci v Chomutově dostanou.

Děkuji za rozhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM